BP Competitie 21.1

Het afgekoelde weer is heerlijk.

Eindelijk weer competitie vissen op 18 juni 2021 na de Covid. Iedereen is zo’n beetje geprikt dus wordt het allemaal wat makkelijker. Op verzoek heeft Mike de plaats van crime een paar kilometer verplaats vlak bij het gemaal. Daar zou het in deze periode beter zijn qua vangsten. Ik vraag voor de zekerheid of het nog steeds half zes beginnen is. Dat klopt maar als ik om vijf uur kom zit iedereen al klaar om te vissen.

Ik trek lootje nummer 4 en dat zou goed moeten zijn. Hoe dichter bij het gemaal des te beter is de visplek. Bewezen met al die wedstrijden die hier door de engelsen worden gehouden. De eerst nummer 31 is niety eens de beste blek maar dat is 32 en 33 hoor ik van Kees die hier al heel wat wedstrijden heeft gevist. Dat komt waarschijnlijk door de slijtgeul die het gemaal maakt

Kees wint vaak al met loten.

Ik zit dus op nr 34 de vierde steiger van vandaag. Kees heeft het kopnummer en de mazzelpik nummer twee en drie worden niet getrokken

De rest rechts van me.

De rest zit dus rechts van me. Alleen Harry wil zijn nummer inruilen. Die trekt het andere kop nummer maar daar staat een kruis met bloemen en gedentekentjes. Hij wil daar niet zitten. Dan slaap ik heel de week niet het zal mijn Indische roots zijn zegt hij maar ik wil een ander nummer. Is geen probleem natuurlijk en hij geeft zijn koppositie nummer 15 terug aan Mike en trekt dan nummer 13. Achteraf nog niet eens zo slecht en zal twee keer beet krijgen en twee platte vangen

Dan komt toch het verwachte buitje overwaaien.

Om zeven uur moeten we toch even schuilen. Om ons heen al wat rake klappen gezien en in de verte wat regen gordijnen maar dan zijn we toch nog aan de beurt. Snel het aas en voer in de auto en m’n stoel leuning naar beneden

Maar dan begint het echt te hozen.

Maar na vijf minuten is het alweer droog en wordt het lichter. Ik doe de stoel leuning weer omhoog en gaat mijn aas en voer halen en het begint me daar te gieten. Das lekker zo

Toch maar en plastic zak opzoeken.

Maar ook deze is snel over en we kunnen weer verder vissen. De temperatuur is prima en misschien helpt zo’n buitje om betere vangsten

We gaan verder alsof er niets is gebeurt.

En geloof dat het gaat lukken vandaag want al snel gaat bijna mijn hengel te water. wat een beuk was dat.Automatisch sla ik maar een gat is de lucht. Een lijnzwemmer en er zit een grondel aan de haak. Maden eraf dus en verder met de wormen. Vang ik meer grondels dan zal ik overgaan op pellets en de method systeem gaan gebruiken. Maar er is dus vis op de stek en  nog drie keer krijg ik van die harde lijners. Die moeten half water zwemmen zo hard die dreunen zijn. Moet misschien dichterbij vissen maar hoe krijg ik die dikke vissen naar de bodem

Maar even bij de meester kijken.

Maar verder dan drie grondels kom ik niet. Die tellen niet mee met deze competitie. Ik blijf maar voer en wormen brengen ik kleine hoeveelheden om vaak de vijf minuten maar geen reactie meer aan de overkant. Ik krijg ze niet op mijn voer. Naast me Theo daar is het helemaal bar. Die heeft de gehele avond één lijnzwemmer gezien. Die heeft van alles geprobeerd zelfs onder zijn eigen kantje gevist. We zitten duidelijk op een heel slecht stuk vanavond. En Kees op de kop. Die zie ik zijn eerste platte vangen na mijn laatste lijnzwemmer. Na de zevende netter ga ik maar eens kijken bij em om in ieder geval een vis op de gevoelige plaat te krijgen

Gelukkig wel van de nul af.

Ik kan nog een bliek vangen van net geen pond en dat is het voor vandaag. Had dit heel anders voorgesteld na al die lijnzwemmers begin van de wedstrijd

En mijn buurman vier steigers verderop… moet drie keer wegen.

Kees is vandaag overduidelijk de winnaar met 30 kilo en 680 gram. Dat is ook voor hem een record hier aan het Kanaal door Voorne. we feliciteren hem wat een vangsten en dan heeft hij zeker tien kilo verspeelt. Zeker zes vissen kon hij niet netten vaak door vals gehaakt. De wilt het dan te snel doen en dan verlies je hem op het laatste moment omdat je te hard trekt. Een glasbak is het met vissen

De stand dan van de eerste wedstrijd.

Alleen weer jammer dat Kees morgen niet te bereiken is. Die heeft geprobeerd zijn telefoon te leren zwemmen maar die ging in één beweging naar de bodem. Probeerde misschien contact te zoeken met die vissen. Dat is dan in ieder geval gelukt met die 16 in zijn netje. We moeten nu twee weken wachten op de volgende wedstrijd. We hebben er allemaal zin an en weer veel geleerd vandaag. Moet beter gaan volgende keer. Dat witvissen is echt een sport op zich zelf en heeel veeel veranderd sinds ik daar goed in was!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *