Haringvliet verkennen

Weer zoeken met de aanknopings punten op de wal.

Vandaag zondagmiddag 20-06-2021 ga ik deze kant van het Haringvliet verkennen. Eens zien wat op mijn oude stekken de verwoesting van het brakke water heeft gedaan. Maar wat schets mijn verbazing. De oude Hummingbird 998C HD hangt nog steeds in de boot voor de Canon Downriggers. Iemand heeft m’n kaartje geleend. Weg oude stekken dus en opnieuw beginnen.

Volgend week-end gaan het Pike Fishing Team twee dagen vissen. We gaan meedoen aan de Ymaha Pro Fisching Challenge. Dat willen we op het Haringvliet proberen om alle soorten te vangen. Wim moet parachute springen met zijn dochter vandaag dus die kan niet mee. Hoop dat alles goed gaat want anders doe ik dit vandaag voor dus niets… Alle gekheid op een rietje de voorbereiding is weer naatje dus. Ik heb het wat druk met de vloer in de huiskamer en Wim kan het niet aangedrukt krijgen op zijn zaak. Vandaag voor het eerste keer weer eens op het water met de Buster.

Met traileren ligt er een mooie vis in het riet.

Als ik de boot trailerd zie ik een lange magere snoek liggen in het riet. Is die ziek of beschadigd ofzo. Het speltaas is twee centimeter groot. Daar kan hij niet van leven tussen het riet

Hij blijft gewoon liggen.

Als de boot te water is probeer ik em te scheppen. Lukt nooit maar nu wel. Ze is blind aan mijn zijde. Vond het al vreemd dat die tijdens het traileren gewoon bleef liggen.

Die geeft zich heel snel over.

Nog nooit zo’n magere vis gezien op het Haringvliet. Als ik em omdraai zie ik pas dat die aan één kant blind is. Daarom kon ik em zo makkelijk scheppen. Ze heeft het net helemaal niet gezien. Op de foto bewerkt natuurlijk zie je het duidelijk. Ze kunnen overleven met één oog door die gevoelige zijlijn maar of ze een fantastisch leven hebben. Ik hoop dat die flink mag aansterken voordat de winter komt.

Wat heb ik met die vis te doen.

Maak snel een foto als ik em uit het water haal en haal em uit het net. Er zit genoeg kracht in met spartelen en maak nog een plaatje van zijn slechte kant. Wat een kracht hebben die vissen om te overleven. Hoop dat de havens vor jongbroed komen en hij de spinners en shadjes links kan laten liggen. Ik leg haar weer in het water en heel langzaam zwemt ze dan toch naar het diepe. Veel energie zal ze niet hebben. Wat een magere snoek was dat

Kijken wat er is langs de taluds.

Loop alle oude stekken langs van de planten groei op een meter naar dieper waar de taluds vruchtbaar waren maar overal hetzelfde beeld. Kleine heel heeel veel kleine aasvis. Die moeten nog groeien en we zullen onze aanpak er op moeten afstemmen. Op naar de Pro Fishing Chellance

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *