LvP het thuiswater van Willem

Natuurlijk vanmiddag gelijk uit proberen.

Zaterdag 18 juli 2020 saampjes met Willem doka spulletjes op gehaald. Ik ben er reuze blij mee voor mijn verzameling over analoge fotogtrafie. Daarna naar Oudenhoorn een Rod pod  overgenomen zodat we saampjes overal kunnen gaan zitten met de hengels netjes op steuntjes

Willem komt ff helpen in de zaak om de molens Paspertouts te tellen, daar wil hij wel ff mee helpen maar daar komt niets van terecht. Zeker niet als Ron Post wat kant en klare kippenpoten meebrengt naar de Stamtich van de BassBuster WarungFreek. Die lusten we wel.

Eerst maar een pootje dan.

Dan gaan we wat Doka spullen ophalen voor het museum maar dat wordt een auto vol. Wat zijn we daar blij mee. Dan naar Oudenhoorn een rod pod (= een standaard voor je hengel) halen zodat we op die harde grond saampjes naast elkaar zitten kunnen vissen. Bedankt Jos uit Oudenhoorn. We zijn er reuze blij mee. Ook heeft hij nog twee molentjes in de aanbieding. Wat wikken en wegen want zo vaak gebruik ik dat setje niet maar hij doet er een tientje af en de kogels is door de kerk.

We zitten weer op onze favoriete plek.

Als we aankomen op het Land van Paling is het best druk maar iedereen is al aan het inpakken. Willem vraagt aan een goosert of hij misschien ook vertrekt op onze favoriete stek en warempel hij zit er al heel de dag om niets te vangen dus na en half uurtje mogen we zijn plekkie in nemen.

De nieuwe Rod Pod wordt uitgepakt en we zitten prima. Gelijk een hengel uit proberen een DAM multi Picker 2mtr40 met een oud Daiwa DS1650 Craphite molentje of die bevalt en natuurlijk krijg je daar dan de eerste vis op. Het hengeltje bevalt prima maar is eigenlijk iets te kort en de molen wordt afgekeurd door de LvP Kanjer in spé. Nee die vist ook niet lekker. Daar moeten we wat anders voor verzinnen

Keano vangt ook zijn eerste karper.

Naast ons zit een familie uit Spijkcity en Keano was de enigste die niets met vissen had. Ze zaten em eigenlijk te zware hengels en15mm bollies te vissen. Wel een hele dikke vis gevangen helemaal op de rechter kant maar voor de rest van de dag was het niet veel. Als mijn maatje dan steeds met een kromme stok staat is het een kleine moeite om de hengel eens over te geven. Zodoende vangt Keano zijn eerste karper. Dat gezicht dan. Fantastisch en met wat hulp van Willem lukt het om em te netten.

Opa en Oma zijn net zo blij natuurlijk.

We leggen uit hoe we vissen en Willem maakt wel een method systeem voor Keano klaar en legt uit hoe dit moet. Dat is gaaf. Ik heb em dat een kleine week geleden allemaal uitgelegd en nu maakt hij een onder lijn voor een tot nu toe onbekende vissertje. Gaaf, Gaaf is dit.

Kijk zo drill je de vis en kan je hem een beetje sturen.

Willem nog geen week bezig leert een nieuwe vissertje die nu ook dat virus zal krijgen hoe hij zo’n karpertje moet landen. Rustig, rustig met de slip in de goede stand. Alle tijd. je moet ook een half uur wachten dus die vis binnen halen neem je ook de tijd ervoor. Hij pareert alle aanvallen en samen netten ze em. Heerlijk om te zien en de rest van de familie staat er bij en geniet.

Samen een karper vangen is werelds.

Maar dan gaat het los bij ons en Willem heeft de middag van zijn leven.

Die is lekker bezig.

Helemaal löss zijn ze en de ene na de andere wordt genet. Allemaal mooie vissen en we hebben een heerlijke middag.

Maar dan vangt Keno zijn eerste vis helemaal zelf.

We hebben een method feeder aangesloten de de vishengel van onze buurman en dan vangt Keano zij eerste vis. Helemaal zelf gedrild en geland. Zo, die heeft ook het virus ontvangen. Helemaal blij is die.

Willem helpt de vis netten.

Tuurlijk komt de gehele familie kijken die allemaal langs de korte kant zitten. Ze zitten gezellig allemaal langs de waterkant. Precies waar alles voor gemaakt is op het Land van Paling door de Hengelsport Vereniging het Voornse Kanaal. Heel de familie heeft al eens gevist behalve Keano maar die is van af nu ook verslaaft.

Het is een dikke platte.

De eerste twee die Keano zelf vangt zijn twee dikke brasems. Wat een knoepers zijn dat dan.

En Willem legt uit hoe het moet.

Kijk zegt Willem zo werkt een method feeder. Dit moet je weer in elkaar steken want anders schudt de vis de haak er weer uit dor het gewicht van het korfje. Daarom raakt dat los en al de lijn breekt zit dat niet aan de vis vast. Jaja, hij heeft wat geleerd van de week en brengt dat meteen naar buiten.

Maar het vissen gaat gewoon door.

Weer een mooie spiegel.

En naast ons weer raak en na dikke twee brasems een Karper.

Tuurlijk komt Willem ff helpen en dan let ik wel op zijn hengel.

Weer gelukt.

Het onthaken, op de foto zetten, de vis terug zetten, alles weet Willem over te brengen naar de visser in Spe. Want verkocht aan dit spelletje is Keano nu. Hij wilde vanmorgen niet mee met het familie uitje maar nu wil hij niet naar huis. Fantastisch weer een geslaagte dag voor de BassBuster. En weer mooie herinneringen gemaakt al zeg ik het zelf.

De laatste want we nokken af.

We moeten snel naar huis als Willem nog wat wil eten. Zie mezelf er wel weer in terug. De tijd is niet te meten als je lekker zit te vissen en dat begrijpen alleen maar vissers. Ik denk dat er echt eentje geboren is..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *