De Buckaroo’s naar LvP

We doen altijd in Hellevoet een broodje Dönner van het Evertsenplein. Heerlijk.

Waarom twee en half uur rijden naar de Sprong, Vossekuil, ‘t Mun ofSlangekuil als we ook in onze eigen hengelsport stad kunnen vissen in een karperputje. Het is alleen niet een commercieel putje want het is gratis voor de leden van HSV Het Voornse Kanaal en daar is bijna iedereen lid van. Net zo leuk met wat lichter materiaal en zeker met de vaste stok is er geen verschil. Vandaag dinsdag 16 juni 2020 wel de vangsten die vallen tegen maar geen km maken en dat is ook eens fijn.

Als ik om negen uur aankom zit iedereen al te vissen. Dus ik maak eerst een rondje en stel me netjes voor. Zo kan ik ook even kijken wat een ieder gevangen heeft maar het valt allemaal een beetje tegen voor dit water. Maar het weer is heerlijk en iedereen heeft het naar de zin.

Alle BP-Buckaroo’s van vandaag.

Maar voordat ik mijn spullen kan pakken wordt er hier en daar een visje gevangen en die wil ik natuurlijk hebben voor dit verhaaltje. En waar haal je de mazzel vandaan. Diegene die op het puntje zit gaat naar huis dus ik zit weer op mijn eigen plekkie. Kunnen ze gerust het Bassbuster Bultje noemen want elke keer heb ik die mazzel. Zie de verhalen hier voor.

Voor een Indo maak ik graag m’n plekkie vrij hoor ik em zeggen.

Je ziet het niet maar ik ben ook een Indo zegt tie en daar maak ik graag m’n plekkie voor vrij zegt hij tegen Mike. Gaaf natuurlijk want achteraan hoor je de hoon. Tjeetje komt als laatste en zit op het beste plekkie. Dat moet nog maar blijken natuurlijk maar de toon is gezet. We moeten er dus tegen aan om dat waar te maken maar zo zit ik wel lekker in het midden en kan af en toe wat leuke plaatjes maken van de rest van de Buckaroo’s.

Maar voordat ik zit…

Maar voordat ik kan uit pakken is het plotseling overal raak en maak ik daar plaatjes van voor de BassbusterAvonturen. Je kan ze maar alvast hebben.

Er wordt zo hier en daar wel wat gevangen maar erg wild is het nog niet.

Bij Kees tegen de wallen zitten ze op zijn voer en Tjeerd doet heel de dag goede zaken met wormen en maden.

Mike zit tegen de wallen met de waggler en vandaag was dat denk ik de beste keuze.

Naast me zit Mike overwegend met de Waggler afwisselend met de feeder en vaste stok te vissen. Kan ook natuurlijk zo vis je op verschillende manieren en kan je je stekken zo af en toe rust geven en dat kan lonen. Wel blijven pellets schieten om de vis er op te houden. Als ze eventjes zonder gevaar kunnen foerageren zijn ze minder argwanend a als je dan even later er weer gaat vissen.

Kees heeft een nieuwe vaste stok gekocht en die is nu ingevist.

En Kees, tja als je op je nieuwe hengel een stok van 13 meter kompleet met drie topsets en cupset dit soort vissen moet drillen. Het elastiek was uitgerekt net zo lang als zijn hengel dan zien we een smile van oor tot oor. Fantastisch.

Er worden niet alleen karpertjes gevangen.

Kees is overgestapt op de vaste stok en vangt de eerste Paling, we zitten tenslotte niet voor niets in het Land van Paling te vissen. Daar in tegen krijgt onze Champ, de kampioen van de laatste drie jaar in de zomeravond competitie er een dikke beuk op zijn top en vangt een … grondel.

En na een uurtje vang ik ook de eerste vis.

De eerste twee vissen verspeel ik op de Method Feeder. Ik kan ze tot half naar me toe drillen maar ze schieten toch los maar de derde aanbeet kan ik dan netten. Een mooie spiegel.

Heerlijk ff met z’n allen een broodje eten.

Dan het hoogtepunt van vandaag als Marco ff naar het Evertseplein rijdt om de broodjes Dönner op te halen. Wat smaakt dat altijd weer goed op zo’n visdag.

Het is een heerlijk team om mee te vissen.

Zo heeft elke visdag met deze Buckaroo’s een eten’s momentje en op alle Karperputjes waar we vissen weten we, en voorral Mike en Arno zijn daar meester in, hebben wel een eetgelegenheid gevonden. De ene keer is het bij de turk een bordje waar  je normaal met z’n vieren van eet. Een Pannenkoeken huis die speciaal voor ons open ging want normaal zijn ze dicht op dinsdag. Heb de meest fantastische varianten gezien. Een van der Valk met Tournedo’s, Kip of Sate schotels ze krijgen alles voor elkaar, of een all you can eat 5 gangen chinees met zelfs garnalen en tong in alle variaties op het menu. We hebben de vijf gangen nog niet vol kunnen maken want overal slepen de heren er wel een dikke sorbet ijs met alles erop en eraan bij en daar moet je dus een plaatsje voor vrij houden. Anders wordt de autorit naar huis wel heel vervelend…

Bijna zijn hengel kwijt.

En terwijl ik wat plaatjes schiet tijdens het eten zie ik een hengel klapperen op zijn steuntjes. Moet het twee drie keer roepen want die broodjes zijn heerlijk. Kan natuurlijk ook de leeftijd zijn want Harry is al 84 jaar en vist gewoon mee.  Hij is dus bijna zijn hengel kwijt en Harry Timmerman die naast em zit kan em nog net pakken.

En dan onverstoord als iedereen aan zijn broodje zit je vis binnen draaien en netten. Klasse.

Maar dan pakt Harry zijn hengel en onverstoord terwijl iedereen zit te smikkelen drilt hij zijn vis. Klasse en ik hoop dat ik op mijn 84 ook nog zo accuraat ben en iedereen naar huis vist.

De meeste zijn van dit formaat wat je er nu vangt.

Ik vang er nog drie bij en verspeel er nog een paar maar daar gaat het vandaag niet om. We zijn lekker bezig met z’n allen en hebben plezier. De vangsten vallen tegen maar dat mag de pret vandaag niet drukken.

Das balen had er graag een portretje van gemaakt.

Dan heeft Marco een dikke vis en die is al een kwartier aan het drillen. Moet je de rest horen en zeker zijn broer Kees die naast em zit. Daar kan hij veel van leren en doet dat dan ook . Maarja broers hé. Je moet er wel aan trekken aan dat elastiek. Maar die staat helemaal uit en Marco heeft niets te vertellen. Dan is hij weer aan de kant maar even later moeten alle delen weer op de hengel. Ik sta ook al ff te wachten om die vis op de foto te zetten maar dat gaat niet lukken. Te veel druk op de vis met zo’n heeeel klein haakje en als we em even zien, een dikke spiegel van tachtig knapt alles af. Je moet heeel heeeel geduldig zijn met een vaste stok zo’n kapitale vis te kunnen landen. Er zijn er een paar Arno, Kees, en Marco die allemaal zo’n fantastische hengel hebben aangeschaft van dertien meter om die karpers mee te belagen. Dat is dus ff afwachten en heel veel oefenen. Daar horen we dus meer van.

Maar even later vangt Marco net als broertje Kees dus een dikke paling op zijn nieuwe vaste stok.

Dan wordt zijn nieuwe hengel toch nog tot het uiterste getest en pakt Marco nog een dikke paling.

Mike blijft toch vangen hier op deze hoek met de Waggler dobber.

Mike blijft toch door vangen met de Waggler dobber terwijl de wind helemaal is gedraaid. Tis een stuk moeilijker vissen geworden met de wind nu van op zij maar als hij goed neerkomt vlak bij de vesting muur dan is het ook gelijk raak.

Mooie spiegel voor Kees.

Iedereen pakt zo zijn vis maar het is niet wild. We zijn hier wel anders gewent maar we zitten weer heerlijk in het zonnetje met een leuke groep mensen. Wie maakt ons wat.

En natuurlijk ons boegbeeld van de vereniging van de laatste drie jaar.

En Wllmer, tja die hoef je inmiddels niets meer te vertellen die gaat zjn eigen gang en vangt zijn vissen. Een klasse apart natuurlijk in onze groep als je al drie jaar boven aan staat in een steeds sterker deelnemersveld.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Ed Verweij heeft gereageerd op je bericht.

Ed Verweij

18 juni om 23:34

Hoe was het met de vangsten Freek?  

Freek Oosterhuis Matig, 3 tot 5 visjes de man en net zoveel verspeelt. Veel vissen werden gelost. BasbusterAvontuur is bijna klaar. Kijk op https://bassbuster.nl/avonturen/?avia-element-paging=20

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *