Buckaroo’s 20.3 Voornse Kanaal de Bieb

Piet met een mooie platte.

Vandaag 16 juni 2020 kunnen we de dag van Piet van Kalshoven noemen. De meeste zitten nog steeds te wachten op een reactie op de top of dobber. Wat een slechte avond weer. Ze doen het gewoonweg niet. En dan kan je er van alles aan doen maar helpt niets.

Ik trek weer een mooi kant nummer. Stek 11. Ben van mijn Kanaal door Voorne Syndroom verlost denk ik. Nummer 7 en 9 die ik vorig jaar elke keer weer trok is verleden tijd.

Het ligt nu op de band maar gelukkig zat het in de dikste gedeelte van de band.

Ik zit weer naast Mike dat en dat is niet voor het eerst. Gek toch dat loten het is eigenlijk toch steeds dezelfde volgorde, hoe laat ze dus ook komen dus wanneer ze een kokertje uit de grote zak van Mike halen. Iedereen zit ongeveer weer naast dezelfde persoon.

Kees zit naast me met zijn nieuwe hengel.

Dan trekt Kees nummer 12 en vlak voor tijd is Piet de gelukkige met het kop nummer 13. We zijn weer compleet vanavond.

Piet zit altijd te puzzelen.

Maar na een uur krijg ik de eerste korte tikken. Lijnzwemmer héhé eindelijk. Gelukkig er is vis op de stek. Dat is snel. Vorige keren duurde dat nog langer dus heb goede hoop op de afloop. Nu eens kijken hoe die te interesseren in mijn worm aan de haak. Maar wat ik ook doet. Niets, Nada Niks meer.

Eindelijk, we zien Piet met een kromme stok.

We zitten nu al twee uurtjes van alles te proberen en alleen Kees de alles kunner heeft een dikke winde kunnen strikken. Al jagend half water is die op een zakkende made gevangen aan de vaste stok. Zo die is tot nu toe als enige van de nul af. Neen met dertien man is dit geen beste avond.

Piet vangt de eerste platte.

Piet komt nog ff buurten en zegt ik ga zo naar huis en zit om negen uur lekker aan een wiskey’tje in de tuin met mijn vrouw. Hard gewerkt weer van de week en ik vindt het wel welletjes. Hij gaat weer zitten en gelijk staat zijn stok hoepeltje rond. We zeggen nog, en dat Wisky’tje nu, maar hij is weer 100% aanwezig. Staat gelijk op de eerste plaats.

Wordt ik weer gestoord.

Niet allen Piet natuurlijk wij zijn ook weer hyper active. Ze zijn dus te vangen en voeren wat bij, ander systeem, pop up, alles haal je dan uit de kast.

Zo ziet het er bij mij uit.

Kees naast me met zijn nieuwe vaste stok is ook de … nabij om alles te water te gooien en bij mij ook dezelfde berichten. Heb drie keer wat gezien wat op een lijnzwemmer leek. Veel te weinig natuurlijk voor dit water. Over de gehele wereld komen ze naar deze sloot om te vissen op Bream, Brasem, Platte van dik in de zestig centimeter. Maar nu weer het lukt ons niet wat te vangen.

Zo zegt Kees, ik heb er genoeg voor vandaag.

Maar nee hoor het haalt allemaal niet uit, en bij Piet op de kop. Die wordt drie keer gestoord bij zijn puzzel en moet drie dikke platten netten. Die is winnaar vandaag en is blij niet naar huis te zijn gegaan om negen uur. Trouwens de wedstrijden worden altijd beslist in het laatste half uur. Je voerplek is geoptimaliseerd en de vis is dan massaal op je voerplek aanwezig.  Piet gefeliciteerd want uiteindelijk zijn er drie van de dertien die wat aan Mike te wegen kunnen geven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *