Buckaroo’s 20.2 Voornse kanaal; de Bieb

Vandaag donderdag 21 mei 2020 heeft Mike weer geen slecht nummer voor me getrokken. Nummer drie dus bijna op de kop. Normaal één van de betere plekken. Dus heb er zin an na vorige week zo goed gevist te hebben. Maar het zal wat ander uit pakken.

Weer een mooi plekkie gekregen. Door de corona perikelen moet Mike de lootjes trekken. Voor mij mag hij dat altijd doen.

En dan staat de brug open en dat kan ff duren met al die plezier jachten. De sluis ligt helemaal vol met zeilboten van alle formaten dus dat gaat wel ff duren. Sta vooraan maar Marco heeft de slagboom net gemist en staat pal voor de slagboom. Komt nog even later een gillende motorfiets naast em staan te ronken maar gelukkig heeft hij airco in zijn bolides kunnen de raampjes dicht. Denk dat ik uitgestapt was…

Het is al bekend het is ff wachten op de vis tot die op je voer komt zitten deze weken maar vandaag duurt dat wel erg lang. Marco die op de kop zit aan het einde ziet een vis draaien en die pakt eigenlijk gelijk zijn aas. Zoheéé das vlug dus we zijn allemaal gelijk hyper actieve en geconcerteerd achter de stok. Maar wat we ook doen er is geen activiteit te ontdekken. Heb twee keer lijnzwemmers gezien. De eerste vlak na de vangst van Marco dus dan denk je het gaat gebeuren en een uurtje voor de toeter. Toen ook nog een kwartiertje bellen op de voerplek gezien maar dat was het dan wel voor vandaag. Maar ik ik loop op de feiten voor. Je kan nu wel blijven bijvoeren maar volgens mij heeft dat geen zin. Dus kleine beetjes met heel sterke geuren zouden het dan moeten doen om de vis te activeren tot eten. Tot het aantrekken naar de voerplek. Maar geen beweging te ontdekken, geen asende vis, niets half water, het water is als een spiegel zo glad, nada, volle haken met aas, nada, niks dus.

Krijg gelukkig aanspraak op de stek.

Intussen komt mijn vismaatje ook ff kijken met zijn meissie hoe het gaat. Die kan gelijk m’n grap meemaken. Kees begint vandaag als de wet van Murphy. Eerst is hij zijn schepnet steel vergeten en moet naar huis. Daar was hij overigens niet de enige in want ik was mijn emmer voer en aas vergeten maar dat werd gebracht door mijn meissie op de fiets. Fantastisch. Maar nu komt het. Je vist op een bepaalde afstand en normaal zet je twee paaltjes uit en weet je welke afstand je vist. Maar Kees was al laat dus pakt andere hengel zijn na een uurtje om iets anders te uit te proberen. Daar zie je weer de wedstrijdvisser. Altijd proberen de vis te activeren door een ander methode van vissen.

We moeten er natuurlijk wel om lachen.

En hij loopt zijn hengel uit vanaf zijn trekhaak tot de volgende auto. Prima. Toch alle tijd vandag. Want wie een vis vangt is winnaar vandaag. Ik denk tot aan Freek hoor ik em zeggen maar hij komt maar tot Harry mijn buurman zijn auto. Moet je opletten zeg ik tegen Leo en Monica die bij zijn me komen zijn zitten. Het zit nog zo in Kees zijn hoofd tot het achterlicht van de auto van Freek dat hij bij mijn auto de lijn op de klip zet van zijn nieuwe hengel nu met een zelfhaak systeem. Ik geef em nog een hint welke auto is het maar kan nu mijn lachen al niet inhouden. Zou het om de knaken gaan dan is het anders maar nu met deze gasten kan dat. Zeker nu iedereen nog geen vis in zijn netje heeft. Hij werpt maar zijn korf beland in het riet. De tweede worp heeft hij bijna een auto te wegen voor Mike. Hij begrijpt er gen zak van. Tis wel mijn dag hoort ik em nog zeggen. Eerst terug naar huis om mijn steel op te halen van mijn landingsnet en nu dit weer. De wet van Murphy dan gaat alles verkeerd. Is mijn lijn van de klip geraakt hoor ik em zegen tegen Wilmer. Maar hij komt er achter dat de lijn nog achter de klip zit maar en paar meter te ver. Bij mijn auto. We liggen dubbel en ja nu herken ik ook die achterlichten horen we Kees zeggen. Harry vindt het allemaal fantastisch want die mede Indo houd ook wel van een geintje. Dit kan je flikken als iedereen niks vangt maar hij neemt het wel sportief op om het verhaal achteraan zelf te vertellen. Een lolletje moet kunnen want dat vissen wordt em niet vandaag.

Je kan zo’n grap uit halen vandaag.

Zo is Marco dus vandaag goed bezig en vangt er nog een bliek bij. Daardoor wordt hij tweede vandaag. Theo heeft ook wat geleerd. Altijd je slip nakijken want verspeeld hier door de eerste plaats. Hij is bijna zijn hengel kwijt als hij er een karper aan heeft hangen. Die knalt er vandoor met een (te) dichte slip en het hele zootje breekt af bij zijn method korf. Het elastiek gelukkig als hij nog net zijn hengel kan grijpen. Met zo’n aanslag heb je geen enkel kans nog aan de slip te zitten. Dan ben je blij dat je je dure spulletje überhoub nog hebt.

Zo stond hij dus bij mij twee keer een lijnzwemmer gezien.

En mats op nummer één op de andere kop doet zeer goede zaken met twee platte. Die maak je niets meer na twee wedstrijden twee punten. Dan hoor ik zeggen dat je de slechtste wedstrijd mag aftrekken. Want door de Corona zijn er al een paar wedstrijden niet door gegaan dus is besloten één wedstrijd mag je dit jaar af trekken. Uiteraard de slechtste dus en dat geld vandaag voor iedereen deze dus. Mats staat dus fier boven aan. Ik wilde het eerste seizoen dat ik meedeed mijn beste wedstrijd de laatste van dat seizoen af trekken. Daar viste ik mijn eerste eentje. Dan zou ik de poedelprijs hebben gewonnen en de kanjerprijs die de laatst dag aan mijn neus voorbij ging maar dat mag dus niet. Mats, goosert van harte gefeliciteerd met deze grote stap. Dat gaat dit jaar spanend worden voor de eerste plekken.

Reactie’s

Hoi Freek,

Wilmer Breen Goed bezig Freek, je maakt er altijd weer een leuk verhaal van 💪

Kees Westdorp Haha bedankt Freek ik sta er weer goed op zo 😁.

Leuk stukje weer 👍

Monica Elisabeth We staan er goed op 🛵💨😁

Mike Piepenbroek Die Kees 😆

Mike Piepenbroek Leuke stukkies weer bedankt

Mats Gelderland Leuk freek!!!

afbeelding-19

Facebook

Mike Piepenbroek heeft gereageerd op de link die je hebt gedeeld.

Mike Piepenbroek

29 mei om 18:31

Leuke stukkies weer bedankt 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *