Zit ook FF op 1

En we vangen ze nog ook Goud natuurijk.

Vandaag ook even op 1 gezeten zondag 17 mei 2020 met Leo maar het viel niet mee. Wel heerlijk achter die rijnaak gezeten uit de wind in het zonnetje. Heerlijke middag dus. Feederen tov een carpervisser

We zitten aan het Kanaal door Voorne op de plek waar we altijd vissen met de BP-Buckaroo’s Clan. Kan ik ook eens op stek 1 zitten. Normaal gesproken de beste stek op deze plek langs het kanaal. Er is een strook waar het wat dieper is als in de rest van dit stuk water. We zitten er heerlijk in het eerste zonnetje. Leo heeft niet zo veel met dat feederen systeem en zeker niet met dat method systeem. Maar van karperen hoef je em niets te vertellen. We gaan dus vissen in het Voornse Kanaal. Hij doet flink voor voeren met een zware stok wat grote korven voer neer leggen en vissen met een loodje als zelf haak systeem. Ff simpel verteld maar er komt neer een zelfhaak systeem. Ik op de ouderwetse manier . Feederen met een korf. Dus  bij een aanbeet moet je echt de haak nog zetten 

Leo zit geïnstalleerd als een crack.

De ene stok tegen de overkant en de andere links onder de Aak. Daar ving hij alleen maar onder lijnen van karpervissers dus het is een gewilde stek.

Niet zo’n snottebel maar met paaipukkels.

Heb nu de tijd ervoor want het roofseizoen zit op zijn gat tot de eerste zaterdag van juni dus komen de andere visserij disciplines aan bod. Zo ook dit witvissen met de feeder, match, wincler picker, bolio heb alles in huis maar je kan niet alles doen al zou ik dat wel willen. Zodoende en dat begrijp ik zal ik noot mee kunnen spelen maar ik vindt het gewoon leuk om alles te doen.

We zijn al een keertje in de polder geweest maar daar zijn ze nog niet echt loss zal ik maar zeggen. Paar avondje voor niets gezeten dus we gaan vanavond in het kanaal zitten daar moet ik wat wedstrijden vissen en kan ik eens zien of ik wat vang zonder al die cracks om me heen.

En eigenlijk als Leo naast me komt zitten na een half uurtje terwijl ik al een voerplek heb gemaakt en nog niet heb gezien vangt hij de eerste brasem op een zelfhaak systeem twee meter uit mijn voerplek.

Gelukkig kan ik er ook eentje haken.

Dat is wat om over na te denken maar als ik de vis hen geschept voor Leo, een foto gemaakt dan kan hij voor mij scheppen en een plaatje maken.

Duurt niet lang.

En nog geen vijf minuten later ligt de volgende in het netje.

Kwartier later de volgende.

Ja en dan komt de volgende na een kwartier. Voor het Voornse Kanaal zitten ze dus niet op je voer. Klinkt raar maar we zitten alleen op dit stuk en de vis zou moeten exploderen op de stek. Nee het is niet meer zoals vorige jaren. De gehele visstand loopt dus terug. Gewend paaiende brasems in het Kannaal Veen karpers die dat wel lekker vinden die eitjes, geen snoeken en snoekbaarzen die op dat jonge grut jagen volgende maand.  Kan me er wel wat bij voorstellen..,

Nog een bliekje.

Jawel een leuke bliek want ik kan em niet de status van brasum geven maar we zetten em netjes terug zodat hij verder kan groeien tot een Haringvliet platte.

Das al beter.

Mooie goudgele rakker. Zo horen ze er uit te zien. Vol, hoog en nog groeien naar drie kilo van het aanbod van vreten. Muggelarven, garnalen, vlooien genoeg in het Haringvliet te vinden. Er zijn scholen gezien tegen de kademuur aan van in de zestig centimeter 6kg zwaar paaiend voor de sluisjes voor Land van Palg en de Zoute Kom. En dikke karpers erbij die verzot zijn op het kuit. Die paaien een paar weken later af dan is het weer andersom.

Wat een mooie vis dus nog maar een plaatje.

Voor een platte mag deze echt gezien worden hier op het Voornse Kanaal. Die brengen gewicht in de schaal.

Leo pakt er toch ook nog eentje.

En knap Leo pakt weer er toch nog eentje. Die heeft een dikke voerplek gemaakt en een zelfhaak systeem gebruikt. Het karper systeem van hem werkt dus ook. Leg er een flinke voerplek aan en vissen zonder korven. Dat geeft te denken BP-Buckaroo’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *