Buckaroo’s 20.1 Voornse Kanaal Bieb

Corona tijd maar eindelijk kunnen we gaan vissen op 12 mei 2020 met een groep. Wel met voorzichtigheid. Zo mag er geen kontakt zijn en minstens zes meter uit elkaar. En we zijn er klaar voor want de opkomst is formidabel de eerste wedstrijd. Bijna iedereen is er en dat maakt het alleen maar gezelliger

En de eerste wedstrijd is me gunstig getint. Mike trekt de nummers vanwege de corona waar je bij staat en pakt voor mij nummer 13. Geen ongeluksnummer want dat is een eind nummer. We vissen vandaag met 13 man. normaal dus één van de beste nummers om te loten. De vissers aan de kopnummers zijn normaal gezien de beste stekken.

Het is heerlijk weer om te vissen met dat briesje over het water.

De eerste vier nummers dus aan de andere kop zitten de Cracks van de vereniging als ik aankom.  Marco op 1,Theo op 3, en Mats op 4 en dan heeft Wilmer de Champ een plaatsje in het midden nummer 10 getrokken. Ik zou graag nummer twee trekken zeg ik nog want in het verleden zijn vooraan de beste plekken. Die gasten zijn ook beregezellig. Maar als na mij Kees komt en Mike wel nummer twee trekt is dat voor mij natuurlijk zeer gunstig. Daar vooraan wil je niet zitten tussen al dat geweld dus ben met mijn nummer 13 reuze blij. Bedankt Mike.

Ben er ruim op tijd deze keer dus kan me prima installeren.

De eerste uur zie ik niets maar dan zie ik wanneer ik met een lange onderlijn gaat vissen bij het neerkomen van de korf wat beweging op de top. En daarna niets meer. Het aas komt natuurlijk als de korft op de bodem geland is naar beneden dwarrelen. Eindelijk, er zit dus wel vis op de stek. Maar wat ik er ook op de haak zet maden, casters, wormen, maïs in elke combinatie. Elke keer hetzelfde. Een paar tikkies en bij de casters er natuurlijk alles af. De vis zwemt gewoon half water. Hoe die nu te vangen. Mijn maden gistermiddag gekocht heb ik niet vannacht in de koelkast gezet. Nu was 70% al aan het verpoppen. Die dode en poppen doe je normaal niet in je korf. Die gaan drijven en de vis op je voerplek gaan die achteraan en belanden zo op de voerplek van je buurman. Ik zie het aan de kokmeeuwen die pikken gelukkig op de voerplek omdat de stroom er uit is de poppen van het water. Maar nu wilde ik ze graag naar de bodem lokken want op die afstand en met die wind is er niet zo snel een ander mogelijkheid op er te vissen als met de feeder of method. Maar gelukkig ik moet wel lang wachten. Na ingooien weer ie paar voorzichtige aanbeten en dan na enige tijd een aanbeet die ik wel kan netten. Als ik de eerste in m’n leefnet kan gooien vangt m’n buurman Mike ook een mooie platte. Tja, we hebben ze aan het azen gekregen maar wel link met een wedstrijd ze lokken met casters half water. Als de sluis open gaat ben je de azende vissen kwijt. Die gaan achter de lekkernij aan. Nu maar hopen dat ik de vis op de stek kan houden en gaat aan het wormen knippen. Ik moet ze naar beneden zien te krijgen.

Als dit de laatste stand zou zijn ben ik in m’n nopjes

Gelukkig lukt dat en ik denk dat ik alle mazzel heb met mijn plekkie hier het eind nummer. Bij een wedstrijd bepaald dat gewoon voor 80% waar je eindigt tussen al die cracks. Het lukt toch om een half uurtje de vissen naar de bodem te krijgen. Ik vang nog een paar dikke brasems en ben reuze blij maar het laatste uur valt het toch weer stil. Jammer kom een vis te kort voor de overwinning vandaag. Te weinig wormen gebracht om ze beneden te houden denk ik. Te veel voer zodat ze verzadigt raakten maar dat denk ik niet. In mijn voer zitten lokstoffen en zo weinig mogelijk voedingswaarden zodat de vis geen vol gevoel krijgt maar juist wil vreten. Meer voeren helpt vandaag in iedergeval niet en ben blij dat ik die paar vissen nog heb gevangen. Ik ben ze gewoonweg kwijt op mijn stek. Mats gefeliciteerd echt geweldig met al dat geweld voor je op de kop. Als nummer vier dan dik 10kg vangen is knap werk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *