PlannerPlate’s

Het werkt dus ook op een slechte dag of vooral moeten we zeggen.

Een kado gekregen van Joey. Twee plannerplate’s een linkse en een rechtse voor stuurboard en bakboard. Daarmee kan je trollen ver naast de boot i.p.v achter de boot. een fantastisch middel op dresuurwater je vist immers ver van de elektromotor vandaan met je kunstaas. We gaan het zien vandaag 15 september 2019.

Als we traileren is er zoveel aasvis in de haven dat mijn maatje er gewoon eentje met de hand kan vangen terwijl hij de boot vasthoud.

De haven zit vol met aasvisjes, zoveel dat ze met de hand te pakken zijn.

Leo was ook op de Punt en ziet ons binnen varen en natuurlijk komt hij ff klessebessen. Kan die gelijk een plaatje schieten van boven af.

Een roofblei zegt hij maar ik denk een blankvoorntje.

We gaan het uit proberen op het Voornse Kanaal. Dat kanaal is overal bijna net zo breed dus af en toe moeten we de afstelling bijstellen als het wat smaller word.

Daar gaan we dan.

Twee stokken langs het riet en twee langs het talud achter de boot. Dat moet vis opleveren zou je zeggen maar de weersomstandigheden helpen ook niet mee. Volle zon en geen wind. Maar perfect om alles uit te testen. Bij een aanbeet dus gewoon door varen op halve kracht (de MinnKota). De hengel uit de steun met de vis en je maatje snel de andere hengels binnen halen.

Het werkt dus.

Maar ik heb een maatje bij me die alles tot in de puntjes heeft uitgezocht. Je snap niet waar hij die tijd vandaan haalt, Chillen met zijn maatjes, School bevredigen en volop studeren, van de week zijn scooter certificaat gehaald daar zit ook de benodigde leerstof tot je zelf nemen in en dus die zien we vanaf nu zelf rijden.

Wie em heeft gegrepen wil ik graag vangen.

Het is ff wennen hoe strak die clips nu moeten staan. We missen nog al wat aanbeten. Zien zelfs de Savange Gear MP Paravane vertrekken naar het diepe richting het midden van het kanaal of we slaan te laat aan. De vis heeft zich dan allang los gewerkt.

Natuurlijk met appelmoes.
Het blijft toch je maatje he.

Jawel hoor, en m’n vismaatje kan je in een winkelcentrum loslaten. Die komt met de heerlijkste hapjes terug.

Er blijft nog een dreumes plakken

We zijn een stuk wijzer en daar ging het om. Felle zon op ondiep water helpt ook niet qua vangsten. Een dikke groene rakker verspeeld met geklooi aan board. De plannerboard wilde niet los laten de clip zat veel te strak. Die hangend aan de lijn vlak aan de top van de boothengel met daaronder zes meter lijn is lastig scheppen.

Leuk alternatief als het buiten op de grote plas te slecht weer is, wel kort traject geworden door die nieuwe brug.

Trollen is slaapverwekkend en als je dan plotseling alles op 120% moet hebben is ff wennen. We zagen minstens vier keer de planner board plotseling uit wijken naar dieper water en we denken dat dat een aanbeet was maar waren te laat eerder verbouwereerd om de hengel uit de steun te halen en aan te slaan. Maar het was een goed probeer moment voor we gaan naar groter water..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *