Buckaroo’s 19.7 voornse Kanaal Bieb

Donderdag 15 augustus 2019 zit ik weer op m’n vertrouwde plekkie nr 9 aan het Voornse Kanaal. Ik ben de laatste die een lootje trekt want helemaal vergeten dat we vroeger beginnen i.v.v. de prijsuitreiking vanavond in restaurant Geervliet. Vindt het ook niet zo gek op deze stek te eindigen maar volgend jaar graag een ander nummer als domein.

Als ik aankom zit iedereen al te vissen. We beginnen normaal om half zes maar omdat de prijs uitreiking aansluitend is een half uurtje eerder. Helemaal vergeten dus als ik aan kom rijden heeft Marco al zijn eerste platte in het netje liggen. Die is altijd de eerste dus ik kijk daar niet van op. Zijn broer Kees Westdorp heeft gekozen voor de vaste stok en ik denk dat dat nog niet eens zo gek is.

Zitten we weer voor de laatste keer dit seizoen ik natuurlijk  op negen.

Aan de kop op één zit Theo met daar naast Marco, dan zijn broer Kees op vier Jos, vijf is niet getrokken dan op zes Mike, op zeven Mats naast me wilmer op acht en aan de andere kant van me op tien Kees, twaalf en viertien is niet getrokken dan op dertien Tjeerd en aan de andere kop op vijftien Harry.

Kees op stek 3 met de vaste stok door de lens van Mike (bedankt).

Kees naast me vangt alleen een dikke paling en heeft zijn slechtste dag van de competitie. Ik begin te wennen aan nummer negen en als ik wat maden krijg van Wilmer want op de maïs en pellets krijg ik alleen maar lijnzwemmers vang ik gelijk een dikke brasem.

Bedankt Mike sta ik er ook eens op met Mats, Tjeerd en Harry.

Daarna alleen maar een tiental blieken een voorntjes. Nadruk op tjes bij die voorntjes sommige halen de vijf centimeter niet eens. Sla dan ook heel vaak mis.

Het wegen wordt altijd serieus gedaan.

Mats heeft een paar platten kunnen vangen geen grote maar en zit toch dik in de vier kilo.

Zeker als het om de grammen gaat, het kan maar zo twee plaatsen schelen op de einduitslag.

Er wordt dubbel gekeken want Mats en Mike ontlopen elkaar niet zo in de ranglijst maar ondanks de grote variëteit een brasem, dikke voorn en een karpertje blijft Mats Mike voor vandaag met een dikke kilo.

En Kees heeft 101 voorntjes gevangen met de vaste stok.

Kees heeft het druk gehad en snap nu ook waarom ik zoveel mis sloeg want ons boegschip van de buckaroo’s sloeg ook de helft mis op een caster. Als Kees alles mee kan doen dan is die fluitend met twee fingers in zijn neus club kampioen. Hij heeft elke week meerdere wedstrijden hot en her zodat hij er niet altijd bij kan zijn maar is die er dan kunnen we heel veel van em leren. Van aas brengen, waarmee op dat moment vissen, welke lijn montage etc. Alleen Wilmer kan em bij houden met zijn totaal ander techniek. Pellets en de method feeder is zijn dingetje geworden. Tot in de puntjes verzorgt en uitgevoerd geeft die de rest het nakijken elke keer weer welk lootje hij ook trekt. Knap hoor en terecht de zomeravondcompetitie winnaar geworden. Maar ik loop vooruit..

Rivaliteit is er altijd onder broer.

Marco redt het weer net niet vandaag met zijn brasems tegenover Kees die honderd en één voorntjes vangt. Dan is het zuur dat hij een dikke platte heeft verspeelt vlak voor zijn landingsnet. Dat horen we nog wel een paar keertjes vanavond en zoniet dan herinneren we hem er nog wel eventjes aan. Zo zijn we dan ook wel weer.

Ik begrijp vanavond dat mijn grootste rivaal Theo is.

Theo zit aan de kop op nummer één en had zich de avond heel ander voorgesteld. Zoals Harry die aan de ander kop bijna zestien kilo vangt. Die zat gelijk als vanaf de start dikke brasems te harken. Nu hoor ik ook van em dat wij elkaar niet zo ontlopen op de competitie lijst. Nu moet ik bekennen dat ik daar niet zo op heb gelet. De eerste wedstrijden niets gevangen dus dan reken je niet meer welke plek je zou kunnen komen. Mar uiteindelijk staan we dus gelijk met 31 punten. Theo heeft meer gewicht dus hij wordt zesde en ik zeven. Beide net uit het ere metaal.

Mike heeft alles weer prima voor elkaar.

De laatste wedstrijd word nog geanalyseerd en verwerkt en dan begint het rekenen. Welke wedstrijden worden er af getrokken en op welke plaats eindigt je dan. een heel gepuzzel dus.

De spanning is er dus en de prijzen zijn weer formidabel.

Als iedereen is gearriveerd moet er nog worden gepuzzeld met de laatste uitslag te verwerken. Ondertussen een drankje en een hapje komen we de tijd wel zwetend door.

Een hapje en een drankje gaat er wel in.

Alles is weer keurig verzorgt tijdens de prijsuitreiking door Mike.

Joh, neem een bon van de Catfich kan je zelf wat uitzoeken voor zes tientjes.

Wij, Theo, Kees en ik zitten eerste rang om de prijzen te bekijken. Ik om de foto’s te maken, Kees om Mike te assisteren en Theo om alles in goede banen te begeleiden. We hadden al een mooi molentje gezien en dachten die haalt nooit onze verdiende plaatsen dus Theo adviseerde iedereen een bon van de Catfisch. En ja hoor nummer zes vanavond mag het molentje mee naar huis nemen.

En Tjeerd pakt de poedelprijs.

Tjeerd mag een extra prijs mee naar huis nemen en pakt de poedelprijs dit jaar. Gefeliciteerd toch prijs met je slechte lotingen dit jaar zoals je meermaals vertelde.

Wilmer is weer terecht de winnaar van dit toernooi.

En Wilmer, tja een fenomeen apart. Altijd vis in het netje en dat is knap. Geen levend aas gebruiken en altijd in de weer met pellets. Terecht weer de winnaar dit jaar. Misschien moeten we in de leer bij em. Wil hij zijn geheimen aan de rest be-kenbaar maken. Geen wormen, maden en casters meenemen naar de waterkant maar gekleurde bolletjes. Wie weet…

De kanjerprijs is voor Marco.

Marco heeft dit jaar de grootste brasem gevangen. Dit jaar was 61 centimeter de grootste uit het Voornse Kanaal door Voorne. Gefeliciteerd goosert.

We borrelen nog ff na maar het wordt niet laat.

Iedereen moet morgen weer aan de slag dus we zijn al snel klaar met de prijs uitreiking. Iedereen gefeliciteerd want hier gaat het echt niet om de prijzen maar om het samen zijn en lekker vissen met elkaar. Er zit natuurlijk wat competitie in maar gezelligheid staat voor op en dat is wel zo fijn in deze groep.

Kees krijg toch nog wat te proeven.

We vragen nog wat afsnijsel want onze tafel wilde zo’n kaas plank ook wel proeven. Het is geen afsnijsel hoor zegt de serveerster met klem het is bij gemaakt. Wij moeten glimlachen. Dat hadden we ook niet verwacht maar we wilden wel wat proeven.

Reactie’s

Hoi Freek,

Zo mannen, weer een zomeravond toernooi voorbij, Wilmer gefeliciteerd 7 punten terechte zomeravond kampioen. Marco prima 2e en tevens kanjerkoning met een brasem van 61cm. Tjeerd heeft dit jaar de Poedelrprijs 5x geweest en meeste punten…😊

Was weer een prima toernooi met van alles wat. Voor de meeste tot 19 september. Mocht er nog een gelegenheid komen dan plan ik tussentijds nog en dagje land van Paling, hou dus je mail/app even in de peiling

Plaatjes voor de bekers volgen asap!

Gr Mike

afbeelding-19

Facebook

afbeelding-64

Mike Piepenbroek vindt je foto leuk: “Gister de laatste wedstrijd vervist met…”

19 augustus om 18:34-

afbeelding-19

Facebook

Jan Jobse vindt je foto leuk: “Gister de laatste wedstrijd vervist met…”

19 augustus om 20:02

afbeelding-19

Facebook

Kees Westdorp heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-37

Kees Westdorp

19 augustus om 18:54

Netjes weer Freek , toppy 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *