Buckaroo’s naar de Sprong 2019

Tis wel ff sturen maar dan heb je ook wat.

Dinsdag 6 augustus 2019 gaan we weer naar Rijkevoort. Naar de visvijver de Sprong. Staat garant voor een heerlijke dag vissen. Zeker als het georganiseerd wordt door Mike. Klasse man. Heerlijk een dag helemaal uit je bol gaan aan dit water met alles er op en er aan om er en fantastische dag van te maken.

Weer prima geregeld allemaal door Mike. Het is elke keer weer en pokke eind rijden. Dordt, Gorichem, Tiel, ‘s Hertogenbosch, Veghel naar Rijkevoort zou de kortste route zijn. De route planner pakt altijd richting Nijmegen die ook terug neem zoals de meeste. Allemaal snelweg. Maar ik zou het niet willen missen. Heerlijk en zeker met dit weer.

Heb slecht geslapen, altijd als ik gaat vissen. Droomde al dat ik hier weer naast die boom zat.

De temperatuur is wat gezakt met een windje bfr 4 maar hier tussen de bomen weinig van te merken met een plu. Ik zit de gehele dag in een T-shirt.  Fantastisch wat een dag weer en zal proberen er enige lijn in te krijgen in dit verhaal.

Mats zit tussen Harry en Marco.

Ik zit als laatste en dan krijg je weinig mee van de rest maar iedereen heeft deze keer foto’s ingeleverd dus een idee hoe het verlopen is zie je dan wel..

Kees heeft er al drie als ik nog moet uit pakken.

Ik ben om kwart voor zes gaan rijden en de naald staat rond de 140km waar het kan. Dus hier en daar misschien ff afremmen maar toch kom ik als één na laatste aan op die ander Indo na. Harry en zijn neefje overtreft me weer. Ik heb vannacht weinig geslapen en gedroomd dat ik de mooiste karpers onder die boom vandaan haalde zoals vorige keer maar nu zit Kees daar en ik sluit achter aan aan op nummer twaalf.

Met de vaste stok vissen is geen optie voor mij met deze wind, ik gok op de Match maar na de boden te hebben uit gelood kom ik tot de ontdekking met deze lage waterstand dat het wel heel stijl afloopt een meter of tien voor me. De dobber staat niet lekker sterker hij zinkt (zonder aanbeet) en een tien cm naar me toe trekken ligt hij. Nee op dit talud werkt dat niet en pakt de feeder. Maar na uitgebreide een voerplek aanleggen ben ik na een uurtje wel klaar. Om me heen wordt er goed gevangen half water. Sterker nog op een meter water. De vis zit dus boven in en ik stap over op de Waggler dobber. En eindelijk na een kleine twee uur pak ik m’n eerste vis. Naast me zit Mike. Ik kan em niet zien door de rietkraag en daar naast zit Kees. Die loopt dan al richting de vijf en Mike pakt dan ook zijn vaste stok is en stapt over op de Waggler. Wij beide kunnen allen maar kijken hoe Kees de vissen binnen haalt. Als ik zeg dat ik van dit plekkie alleen maar gedroomd heb vannacht, ik heb er vorige keer gezeten en twaalf mm bollies onder de boom gegooid. ‘s middags na de lunch was het feest en alleen maar dikke vissen gevangen. Maar Kees slaat alles. Hij vangt de grootste vissen van vandaag.

Ik pak er nog twee en dan gaan we lunchen.

Ik vang eind van de ochtend nog twee mooie vissen. Eentje uit het boekje, ingooien en voor dat ik pellets bij kan schieten duikt de dobber abrupt weg. De zacht dalende pellet aan de haak wordt direct gegrepen na het neerkomen van de dikke dobber. Op dat geluid komen de vissen af want dan weten ze dat er voer bij geschoten wordt. Dat is de bedoeling er van het spelletje. Bij de laatste heb ik m’n hengel rechtop in de hand want wil binnen draaien dus de lijn staat strak . Ik kijk tegelijkertijd naar de overkant en ben bijna de hengel kwijt incl. een tennis elleboog. wat een ruk was dat en dat met nylon. Met gevlochten lijn was denk ik de voorslag gesneuveld of haak afgebroken.

Er zit dus niet alleen karper maar ook predators.

Als Tjeerd met maden tegen het riet aan vist vangt hij kleine baarsjes. Daar zit die aalscholver natuurlijk achteraan want om het uur doorkruist hij de plas achter dat grut aan.

Mike zit met de vaste stok en Kees met de waggler.

Mike komt me halen om een uitsmijter te gaan eten. Ik zit vandaag helemaal achteraan. Dus voordat ik voor ben duurt dat wel ff. Overal natuurlijk ff beppen hoe het is gegaan.

De foto’s van Kees en Mike.

Kees heeft wel de meeste vissen die zit al in de dubbele cijfers.

Als je dan een mooie karper vangt wordt je uitsmijter koud.

Mats en Marco zitten vandaag ook goed te vangen. Marco eet zelfs een koude uitsmijter want die krijg nog op het laatste moment een dikke vis er aan en moet die eerst zien uit te drillen.

De Buckaroo’s van vandaag Harry, neefje van Harry, Mike, Mats, Marco Kees, Tjeerd en Wilmer.

Tussen de middag een uitsmijter met bacon, ham of kaas. Bruin of wit brood alles kan. Heerlijk ff zitten tussen die gasten aan te horen hoe die hebben gevist.

Duurt weer even voordat ik terug op mijn stekkie ben.

Op de terug weg ben ik de laatste. Lekker genoten van m’n uitsmijter met spek en een gerstenatje van de Hertog. Heerlijk. De rest zit alweer op zijn stek en zo kan ik bij iedereen ff ouwesexhostesen.

Zo zie ik dat Tjeerd niet alleen baarsjes vangt.

En kan gelijk de anderen op de plaat zetten met vis. Want bij alle maal die in het midden zitten hebben gelijk weer vis op de stek. Bij Wilmer blijft zelfs z’n dobber niet stil staan. Die duikt geregeld onder om direct weer boven te komen. Te kort om op te slaan. Wat een linkmichels zijn dat. Geworden natuurlijk door de dresseur want dit is eb druk bevist water.

Bij Mats en Marco gaat het mirakels die lopen de gehele week met een dikke smile op hun gezicht.

Mats moet zelfs drie keer Marco er bij roepen omdat hij met twee kromme stokken staat. Hier moeten we dus de vangsten eigenlijk door twee delen. Een hengel met de waggler en eentje op de grond met het zelf haak systeem de method. Maar dan nog. Wat een aantallen zijn er vandaag gevangen.

Het zijn allemaal gezonde exemplaren.

Ik kan er nog eentje bij vangen in de middag. Dat is dus ook heel anders dan vorig jaar toen kwam ik laat op gang en eindigde alsnog in de dubbele cijfers. Dit jaar is het midden stuk aan de beurt want de begin nummers,Tjeerd, Harry en zijn neefje is het net zo gesteld als bij mij achteraan. Daar zijn er met nog minder vissen dan ik. Naast me komen in de middag nog vier stekken bezet twee zelfs met gezinnen en die zie ik helemaal niets vangen met de vele hengels die uit staan. Geen pieper gehoord.

Naast me alleen maar grote vissen.

En zo wordt er op sommige stekken goed gevangen, formidabel zelfs maar aan de buitenkanten is het een stuk minder. Ik ben deze keer dan ook de eerste die ingepakt is na de toeter. De rest zeker voor aan kunnen niet stoppen. Kees sluit de dag af met zijn twintigste en gelijk de grootste karper van vandaag. Wat een bak is dat dan. Hij past maar half in het landingsnet. Zijn dag is om door een gouden ringetje te halen.

Deze tent is ook prima zeker het bedienend personeel.

Die grote borden shoarma/donner die we altijd in Boxmeer eten bij de turk gaat niet door omdat ze de zaak verbouwen. We worden doorgestuurd naar een andere tent de vriendschap. En dat is qua eten zeker niet minder van kwaliteit. Ik heb weer heerlijk getafeld met de mannen. En Mats, ik denk dat we iemand hebben gevonden die Arno kan aantikken met de snelheid van je bordje leeg eten…

Ook nu weer een leuke afsluiting van een geslaagde visdag.

Heb weer met de BP Buckaroo’s een grandioze dag beleeft. Bedankt weer Mike voor de prima organisatie en dito verzorging de gehele dag. We zijn voorzien in ons natje en hapje en het vissen was grandioos daar in de Sprong. Om zeven uur zijn we klaar met tafelen en kunnen de teller op honderdvijftig zetten. Auto leeg gooien en zie ik nog net het einde van Paok tegen Ajax de gelijkmaker. Heb het geluk dat ik in het voorjaar op de slaapkamers een airco heb geplaatst en zet die op achttien graden om af te koelen en na instellen gaat die vanzelf na een half uurtje uit. Heerlijk en voordat het eind signaal klinkt lig ik alweer te vissen en vang nu wel hele dikke karpers….

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Mike Piepenbroek heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-64

Mike Piepenbroek

8 augustus om 16:03

Mike Piepenbroek Leuk stukje weer Freek 15 aug laatste zomeravond 19sep naar de vossenkuil

afbeelding-19

Facebook

Kees Westdorp heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-37

Kees Westdorp

8 augustus  om 16:15

Top stukje Freek , ik was er helaas niet bij maar hopelijk volgende keer weer .

afbeelding-19

Facebook

Jan Glimmerveen heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-34

Jan Glimmerveen

8 augustus om 17:17

Gisteren naar de binnenmaas geweest dikke voorns gevangen

We moeten eens wat afspreken om dat samen te doen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *