Buckaroo’s 19.4 Voornse Kanaal de Bieb

Werelds heb er zin an, eindelijk een kop plekkie.

Gisteren 4 juni 2019 met Code Oranje is het vissen afgelast. Safety First natuurlijk en verplaats naar vandaag. Vissen we wel twee avonden na elkaar maar iedereen vindt dat natuurlijk prima. Van de storm niets gemerkt op de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis. Beetje wind en vijf centimeter water in de regenton van het dak. Die had ik schoongemaakt zodat ik schoon water spaar voor de tuin. Nihil dus.

Als ik aankom om half vijf trek ik als zesde een nummer bij Mike en jahoor het kop nummer 15 naast Mike. Komt denk ik omdat nummer 9 al was getrokken door Tjeerd. De broers Kees en Marco staan erbij en zeggen dat is goud. Met twee vingers in de neus vandaag voor jou. Ze moeten er zelf om lachen en ze kennen het water natuurlijk beter dan ik als roofvisser. Ik vindt het best en gaat m’n stekkie in richten. Kees weet beter en trekt een nummer ver naar voren. Marco zit naast Mike. Heb er zin an vandaag.

De grappen zijn niet te tellen.

Dat het gister is afgelast is prima natuurlijk want nu was er in Hellevoetsluis niets aan de hand. Een paar regen spetters en dat was het. Maar in de rest van het land was er toch flinke schade. Je zal maar te water gaan met je spullen.

Dan denk je dat je goed zit.

Ik ga voor de zoete maïs vandaag. Heb nogal wat in gevroren van onze sessies op het Haringvliet. Heb nog een blik hennep staan en mik die er door heen. Staat nog een zak neutraal voer van 10kg gekocht bij Mario en die maak ik aan. Twee keer zeven. De maïs is wat nat uit de vriezer dus wat beschuitmeel er door heen om vocht op te nemen en gaan met die banaan. Ik vul eerst grote korven, wat voer, dan de Maïs en hennep en weer wat voer. Het werpt goed en maak een flinke voerplek aan. Die platte dikke jongens, de brasem waar we op vissen zullen wel honger hebben na de paaitijd.

Thanks Mike sta ik er ook een keertje op.

Maar het is dramatisch slecht in dit vak. Ik heb na een klein half uur alleen maar bellen op de voerplek dus ben er helemaal klaar voor. Maar die zijn ook net zo snel weer verdwenen. Ik voer weer een paar dikke korven maar kan ze niet meer lokken. Vang wel een dikke bliek van een kleine 600 gram en dan denk je dat het gaat gebeuren. Maar niets, nada, geen tikkie meer zelfs geen lijnzwemmers. Ze zijn er gewoonweg niet meer. Lange onder lijnen, korte, zelfhaaksysteem, method feeder, Alle maïs varianten gebruikt, maar ik geloof er echt in dat je ze op maïs producten ook moet kunnen vangen.

Mike naast me vangt in ieder geval wel een platte.

Bij de buren hetzelfde en uit het niets pakt Mike nog een moei brasem na drie uur vissen. Het is taai, bar en bar slecht. Het water staat stil in het kanaal misschien is dat het probleem. Morgenavond gaan we weer voor wedstrijd 5. Ik geloof in m’n voer. Hoop dat ik dan een beter plekkie loot want voor in heeft Wilmer net als vorige week toen hij ook het kop nummer pakte zeven brasems gevangen. Vooraan heb ik nog nooit gezeten maar zo af en toe beweging in de top van je hengels zou wel fijn zijn.

Wilmer weer gefeliciteerd ik hoop dat iedereen op tijd thuis was.., hier is het momenteel bar en boos….Morgen herkansing en hoop dan dat vis het een beetje doet.

Gr Mike

Mike Piepenbroek <000>

Aan: Info Bassbuster <info@bassbuster.nl>

RE: vissen

Vissen was kut, maar dit verhaal vindt ik erg leuk !!!

XX

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *