Buckaroo’s 19.2 Voornse Kanaal Bieb

Kees is helemaal loss vandaag.

Donderdag 19 mei 2019 ben ik wat vroeger als gewoonlijk en trek je wilt het niet geloven nummertje 8 naast de plek van vorige week. Door de bank genomen worden er lootjes getrokken maar iedereen zit toch steeds weer in hetzelfde gedeelte te vissen. Tjeerd  die weer naast me links zit presteerd het zelfs om steeds hetzelfde nummer te trekken en vandaag was hij toch één de eerste om een filmkokertje uit de zak te halen bij Mike.

Ik ben er vroeg bij vandaag en trek als vijfde het nummer acht. Niet te geloven ik pak altijd de stekken recht tegen over de woningen bij de nesten van de meerkoeten. 6, 7, 8 of 9.

Ik pak dik uit vandaag.

Heb de boulonaise hengel meegenomen om op tien meter te vissen als tweede stek en gooi daar zo nu en dan een balletje voer. De feeder om dikke korven voer aan de overkant neer te smijten en een method feeder omdat ik vorige keer alleen maar lijnzwemmers had op de feeder en elke keer een gat in de lucht sloeg. Dan maar het zelfhaak systeem en om het voer toch op de bodem te krijgen gebruik ik de feeder met dichte plastic korfen om zo nu en dan voer te brengen. Dat is voor vandaag de taktiek.

Naast me komt Kees zitten op mijn plekkie van vorige week.

Links van me zit Tjeerd weer die heeft een abonnement op nummer 7 en daarnaast Marco. Op Harry na dus die nu voor aan zit zitten we weer allemaal bij elkaar. Toch is het Marco en wormenknipper die weer de eerste dikke platte vangt net als vorige week. Nu maar hopen dat het niet weer zo lang duurt op de volgende. Toen ging die snel van start maar ving heel laat in de wedstrijd z’n volgende vissen.

Bij Kees gaat het formidabel.

Bij m’n buurman Tjeerd en mezelf blijft het angstig stil aan de overkant maar bij Marco en Kees daar gaat het beter. Het moet veel beter want vier dikke brasems in drie uur is nog niet veel voor dit top water maar voor dit jaargetijde nu de vissen wel wat anders aan hun hoofd hebben is dat niet gek. Kees die vist op exact dezelfde plek als ik vorige week tegen het talud aan de overkant vangt nu wel zo nu en dan zijn vissen en zo ook Marco op plek zes.

We krijgen toch een hoosbui over ons heen.

Ach, het is heerlijk weer en de trui kan al snel uit maar naar het eind van de wedstrijd begint het te betrekken. Eerst een spettertje. Zal ik de paraplu uit de auto halen maar het stopt alweer en de zon heeft weer de overhand maar na een half uurtje wordt het echt donker en dan is het raak. De buren zie ik niet meer en ben blij de plu te hebben opgezet.

Er zijn er meer die hebben opgeruimd.

En als het dan even stopt met regenen gooi ik alles in de auto. Dat is makkelijk thuis alles gelijk uitpakken en drogen in de garage. Dan doen er meer want de meesten zitten nog zonder vis. Er zijn er zelfs al thuis aan de warme chocomel. En als alles bijna in de auto ligt komt er nog zo’n bui over en ben ik alsnog zeike nat en ben blij dat ik alles kan uit hangen in de garage. Morgen weer een dag dan pakken we alles weer droog in voor de volgende morele dreun…

Natte boel en weinig vis, hoop dat het snel een beetje beter gaat.  Ik heb de planning moeten veranderen, omdat t Mun vol zat op 2 juli. Deze dag moet anders worden ingedeeld. Ik kom hier asap op terug maar denk eraan om in land van paling te gaan zitten of een keer een hele dag op kanaal? Mochten er nog ideeën zijn laat dat dan even weten,

28 mei is de 3e wedstrijd, het weer kan dus beetje opknappen…

Ik heb nog een extra dag potverteren net als voorgaande jaren ingepland op 19 sept op de Vossenkuil.

De planning er nog even bijgedaan voor zekerheid voor diegene die niet mee vist met zomeravond.

Gr Mike

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Mike Piepenbroek heeft gereageerd op de link die je hebt gedeeld.

afbeelding-64

Mike Piepenbroek

15 mei om 17:55

Weer lek stukkie freek. Heb je de score van eerstw al gehad nu? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *