Buckaroo’s; laatste van het seizoen 2018

De prijzen zijn weer prima verzorgt door Mike.

Prijsuitreiking van de Buckaroo’s. Vrijdag 31 augustus 2018 is de laatste zomeravond wedstrijd van de BP met als afsluiting de prijsuitreiking in Beren Café vroeger de Magneet bij Heenvliet. We beginnen daardoor om vijf uur i.p.v. zes uur tot negen uur. Hoeven we niet in het donker in te pakken. Ik ben er toch om zes uur maar laat me wel mee loten en trek nr.14 naast Kees

Ik ben wat later want natuurlijk krijg ik als je weg wilt nog iemand met een technische vraag in de winklel en die zijn voor mij. Niet erg hoor want vindt het alleen maar leuk om m’n kennis te delen. Geen tijd gehad om langs Mario te rijden om voer te halen dus de oude blauwe plastic ton weer open getrokken. Daar zitten allerlei luchtdichte emmertjes in overgebleven voerdelen van toen m’n fanatieke viscarriére met broodkruimels van de keuken van Elseviers Opleidingen die ze voor mij bewaarde, duivenpoep, Formula 5, koekjesmeel. Omdat het nog niet genoeg plakt naar mijn zin voor de method feeder op het diepe kanaal door Voorne doe ik er nog een zakje uit het keukenkastje van Dr.Oetker Backin bakpoeder dat een luchtige zelfgemaakte cake, appeltaart of pannenkoeken maakt. Het plakt in ieder geval best en ruikt mierzoet. Dat moet het maar doen vandaag. Ben daardoor wel verlaat en na wat klessebesse en m’n spullen uitpakken begin ik een uurtje later te vissen.

De tweede keer een kop nummer getrokken deze keer aan de kant van het winkelcentrum.

Ik begin met een worm en maden en krijg zo nu en dan beet. Er zit veel kleine vis op m’n voer want ik vang alleen maar voorntjes, Rfbtjes rond de 10-12 cm. Dat schiet niet op dat gerammel aan de top. Ze zitten natuurlijk met z’n allen aan de worm te trekken. Zou dat door die duivenstrond komen. Is eigenlijk voor de wintervisserij bedoeld op de voorn. Maar dan krijg ik er een betere op namelijk een dikke voorn of winde van dik dertig centimeter die ik loss twee meter van de kant. Ships.

Ik heb voor het eerst vis en gelijk een 1 maar mis daardoor de poedelbokaal.

Ik moet wat anders verzinnen en stap over op de gekleurde pellets. Heel veel bruine pellets eigenlijk forellen voer in m’n method feeder voor het laatste uurtje en nu maar hopen dat die kleine vis vertrekt omdat die pellets te hard en te groot voor ze is. Maar wel hopen dat eerst nog de aandacht wordt getrokken door die dikke platten. En jawel, de eerste is een uit de kluiten gegroeide bliek. Een mager weinig tegenstribbelende dertiger die ik zo binnen sleep. De volgend heb ik gelijk als ik nog moet strak draaien. Dat is een beste en de rest zijn allemaal 59cm vissen van dik twee kilo. Klopt ook want met drie uit de kluiten gewassen exemplaren en een mager scharminkel heb ik dik acht kilo viis Zo dat begint eindelijk eens voor me te lopen hier aan het Kanaal. Op de volgend moet ik even wachten en komt Wim Arkenbout naast me zitten maar ook dat is een serieuze vis. En de laatste tien minuten voor tijd zit ik zo te lullen dat ik bijna m’n hengel kwijt ben en Wim me nog net op tijd waarschuwt. Hij zit links van me om niet in de weg te zitten met de hengel maar zodoende zit je niet geconcentreerd naar de top te kijken maar het gaat nog net goed en voor het eerst heb ik een één gevist met de zomeravond competitie.

Ik kom dus een beetje laat opgang.

Een paar wedstrijden niet mee kunnen doen door de WPC en de jicht maar er zit een stijgende lijn in dus zie al uit naar volgend jaar.

Nee tomatensap verkopen ze niet meer.

Terwijl we allemaal binnen druppelen zijn Nico en Mike nog druk aan het tellen van de punten. Marco en Wilmer in de top zitten dicht bij elkaar en die waren gewaagt dit jaar aan elkaar. Dan een duidelijker gat en onderaan zitten er ook vier dicht bij elkaar. Ik begrijp dat er zijn die er op zitten te azen de poedelprijs te verdienen. Er is er zelfs eentje en ik vertel geen namen hoor Jos die em al 12 keer hebben gewonnen. Maar dit jaar is deze voor Piet. Hij heeft drie punten meer als ik doordat hij vandaag Eén na laatste is geworden en ik eerste. Dat is vijf punten tegen 1 punt.

De stemming zit er gelijk goed in.

Er is weinig nodig bij de mannen om er wat van te maken wat een positieve uitstraling elke keer weer. Een heerlijke ploeg om mee te vissen.

En een goed gevulde tafel.

Er is voor iedereen een prijs en een flesje jajem. en de eerste vijf krijgen een trofee. Dan is er dus nog de poedelprijs, de kanjerprijs voor de grootste brasem en de wisselbokaal.

De winnaar van de zomeravond competitie is onze alchimist Wilmer Breen geworden.

De fanatiekste van ons Buckaroo’s is toch wel Wilmer op de hielen gezeten door Marco die net naast het ere metaal greep dit jaar ondanks de zware sponsoring van zijn broer Kees. Die heeft ook een tijde naast mij gezeten met tips en grollen maar mij heeft het niet veel geholpen. Zijn tips en truuks waren aan mij niet besteed maar dat is te lezen in vorige editie’s van de BassBusterAvonturen. Daar in tegen als je naast Wilmer loot dan moet je al hebben gegeten. Zoet-, zout-, zure luchten en alle mixen daarvan  komt er voorbij als je na de wind zit de vanilie-, caramel-, koekjes-, luchten maken dat je denkt naast een Warung te zitten

Alle prijswinnaars die minimaal vijf wedstrijden hebben meegedaan.

Iedereen die heeft meegedaan heeft een prijs en dat is dan wel weer zo leuk. Er zijn er nogal wat die door werk etc. niet alles mee kunnen doen dus mag je drie slechtste wedstrijden afschrijven voor de punten, wel worden de gewichten opgeteld die je bent geweest en minimaal voor de prijzen moet je vijf wedstrijden hebben meegedaan. Zodoende heeft Wilmer met 7 punten gewonnen. Een knappe prestatie.

En zonder een goede bediening kan je niet om een gezellige avond te creëren.

Het werd niet laat want minstens de helft moet morgen weer aan de slag dus was voor middernacht  thuis.

Er is duidelijk minder vis gevangen dit jaar.

Alles wordt netjes bijgehouden door Mike en zo zien we dat volgend jaar een jubileum jaar wordt. Voor de 25 ste keer dus wordt de zomeravond competitie gehouden. Leuk hoor en ik ben in ieder geval van de partij. Als ik mee mag doen natuurlijk als fotograaf.

De kanjerprijs gaat naar Theo en de poedelpijs naar Piet, gefeliciteerd mannen.

Hoor van Mike dat ik vandaag een cm van de kanjerprijs zat en omdat ik eerste ben geworden vandaag ook de poedelprijs mis. Second opinieum gaat niet lukken. Nee hoor het is je helemaal gegund Theo. En ook Piet van harte gefeliciteerd. Wat kan het dan verlopen met zo’n competitie. Tot aan de laatste dag nog veranderingen in de stand. En dat maakt het allemaal zo leuk.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Folkert de Jong heeft een opmerking geplaatst bij een foto waarin jij bent getagd.

Folkert de Jong

5 september om 00:42

mooi man, nieuw hengeltje ? 

afbeelding-19

Facebook

Wilmer Breen heeft een opmerking geplaatst bij een foto waarin jij bent getagd.

afbeelding-74

Wilmer Breen

5 september om 12:26

Ja die van de beker heeft Nico Iedema gemaakt 👍🏻 

afbeelding-19

Facebook

Kees Nagelkerke heeft een opmerking geplaatst bij een foto waarin jij bent getagd.

Kees Nagelkerke

5 september om 05:48

Goed gedaan Wilmer 👍

afbeelding-19

Facebook

Kees Westdorp heeft een opmerking geplaatst bij een foto waarin jij bent getagd.

Kees Westdorp

5 september om 06:23

Gefeliciteetd Wilmer sterk gevist

afbeelding-19

Facebook

Marcel van Oudheusden heeft een opmerking geplaatst bij een foto waarin jij bent getagd.

Marcel van Oudheusden

5 september om 07:45

Snottie King, goed gedaan

afbeelding-19

Facebook

Hjalmar Helleman heeft een opmerking geplaatst bij een foto waarin jij bent getagd.

Hjalmar Helleman

5 september om 10:16

Goed bezig Wilmer.! 🎣🎣

Gefeliciteerd.! 

afbeelding-19

Facebook

Nellie Niemantsverdriet heeft een opmerking geplaatst bij een foto waarin jij bent getagd.

Nellie Niemantsverdriet

5 september om 13:58

Gefeliciteerd knap gedaan wilmer 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *