Maas Kerkdriel

De helling is perfect.

Ik ben uitgenodigd om op de Maas te vissen 12 februari 2018 door Erik Wischermann en dat vindt ik fantastisch. Heel veel van gehoord maar nog nooit geweest dus ben hieperdepiep heel blij er mee. Vroeg op dus want om er om half tien er te zijn moet ik midden in de nacht de weg op om de file te ontwijken, boterhammetjes met spek en ei te maken dus de wekker op zes uur en dat is vroeg voor de BassBuster in dit jaargetijde

Wat ben ik toch verwent ventje als ik me bedenk midden in het mooiste Delta gebied te wonen. Als ik eventueel m’n boterhammetjes gesmeerd heb en eventueel de thermofles heb gevuld want meestal wordt het een pitstop bij cafetaria de Stelle of ‘t-Hoad voor een portie erwtensoep, fish and ships of een broodje kroket lig ik binnen een half uur op m’n stek op het Haringvliet. Is Joop erbij die precies weet wat er tijdens traileren moet worden gedaan is dat binnen twintig minuten incl. een bak koffie. Dik twee uur kachelen en stil staan om je shadje te leren zwemmen vindt ik een hele opgave maar voor de mannen als Erik hoort dat erbij. Die is drie uur onderweg geweest. Een voordeel is wel dat je overal gaat vissen waar er en helling te vinden is terwijl ik eigenlijk alleen op het Haringvliet, Spui en Oude Maas te vinden bent net waar de wind vandaan komt of het uitgenodigd wordt om aan het Bal mee te dansen. Daar waar ze te vinden zijn dus.

Een donkere dag met een dikke wind, perfect zou je zeggen.

En waar ze te vinden zijn daar hebben wij vanmorgen grote moeite mee. Het is taai met af en toe een snuffel of een lichte aanbeet voor Erik dan. Ik zit er een paar uur bij voor die vent met die korte achternaam en blijf maar wisselen van kleuren, grootte, lichter, slepen, op de bodem, half water, lichte trillingen, laten vallen maar niets kan ze trickeren terwijl ik achter in de boot krijg te horen dat “ze” er wel zijn…

Een uurtje voor de haven daar waar een mooi talud dat is uitgeslepen door de rivier.

Zodra je in het zonnetje zit is het heerlijk vooral in beschutting zonder die wind maar het is taai, ik krijg geen enkele aanbeet en Erik heeft meer geluk maar kan die niet verzilveren.

Ze zitten vandaag dus dieper.

We gaan verkassen en na tussen de uiterwaarden te hebben gevist in de volle stroming (30gr) waar we  zeg ik geen enkele aanbeet kon registreren. Tis natuurlijk voor het eerst dat ik hier ben in die snelle rivier gaan we naar rustiger water de monding van het Koning Willem Alexander Kanaal. Daar is wel een heel diep gat geslagen door de stroming van Maas. En warempel Erik vangt daar gelijk een hel mooie snoekbaars.

Hehehe ik doe ook mee.

Terwijl ik met heel veel moeite de eerste aanbeet (je) van de dag mag portretteren maar de kop is er van af. We zitten windstil in deze kom en als de zon doorkomt is het heerlijk vissen. Ik wil er niet meer weg.

En dan gaat het snel.

En dan is plotseling de taaie ochtend vergeten en we krijgen beide vele missers en hangers te handelen. We hebben verschrikkelijke lol een paar uurtjes het kan niet op in het zonnetje. Wat is snoekbaarzen toch een leuke bezigheid. Tot dat je ze gevonden heb is het een taai gedoe maar eenmaal op de goede plek heb je een reuze dag beleeft.

De puzzel valt formidabel vandaag. Nog eventjes langs mijn vrienden in Hedel. Die twee ken ik al heel wat jaartjes zoiets vanaf de MacintoschII die ik toentertijd kocht bij Photon en Armand daar de It-specialist was. Het klikte direct ook met de meiden want als je osamen drie weken op vakantie gaat terwijl de bedoeling was ik breng de caravan naar Frankrijk en familie Claussen neemt hem weer mee terug. Het is mijn leukste vakantie geweest. Norma heeft heerlijk gekookt en ik val met de neus in de nasi, heerlijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *