Met Waldi op pad

De eerste worp gelijk vis, zou het weer zo’n middag worden.

Donderdag 20 juli 2017 gaan we er na de middag in bij Middelharnis. De wind, storm van gisteren en vannacht valt dan even maar tegen vijven zal hij weer naar Bfr. 6-7 optrekken en dan wil je niet op het Haringvliet vertoeven dat kan ik je verzekeren. Daar op die plas water kan je er dan wel 1 bfr. bij optellen en dan kan het er spoken.

Ik haal Waldi op en het is al eventjes geleden dat we saampjes hebben gevist. Maar in de auto auto is het gelijk weer als of het vorige week was en de herinneringen volgen al snel op elkaar. Eén ding is zeker die Linder vergeten we niet meer. Wat een lol hebben we daar mee gehad en niet alleen met BassMeister. Die lieten we meestal bij de Haringvlietdam aan de Hellevoetse kant er in en verder dan het Hoornse Hooft kwamen we niet. Sterker nog we visten eigenlijk gelijk onder de Dam en daar was het goed vertoeven in die tijd. Waar is die gebleven en dan bedoel ik het mooie bestand aan vissen. Alleen met een zwart wit diepte metertje en het was vissen vangen. Je vroeg je niet af hoeveel maar in welke school kwam je terecht en je hoopte natuurlijk op die 80+ vissen en veel groter. Een zestiger was een dreumes in die tijd. Niet alle dagen waren natuurlijk zo goed maar de beter dagen onthoud je nu eenmaal beter dan de slechte dus mooi dat er toen al BassBusterAvonturen waren

Een geheel lege parkeerplaats, dat heb ik hier nog nooit gezien.

We zijn door al die anekdotes in no-time aan de helling in Middelharnis. En daar is het akelig stil en het water is er spiegeltje glad. De wind is in z’n geheel gevallen en zal over en paar uur weer aan wakkeren. We willen richting het Spui gaan vissen maar voor we weg zijn dat duurt ff. Niet dat de boot daar moeilijk traileren is maar Waldi heeft het druk met de honden van twee dames. Die willen de tak wel eventjes gaan halen die hij steeds in het water gooit en waar haalt hij de gesprekstof vandaan met die meiden…

Zou het weer zo’n onvergetelijke middag gaan worden.

We gaan naar de overkant en willen gelijk door naar de Oude Maas. Daar zou het goed moeten wezen volgens de Tamtam. In de monding van het Spui gooien we toch ff het anker uit. Het ziet er niet best uit zoals geen meeuwen en kikkerdiefjes maar je kan niet weten natuurlijk. Het stroomt er wel lichtjes en dat zou veel beter moeten. Eigenlijk staat hij ook nog de verkeerde kant op om de aasvis daar over de platen vanuit het Haringvliet te jagen want daar wachten die predators natuurlijk op. Hun vreten dat gedesoriënteerd over de ondiepten vanuit de beschermende plantengroei van een-twee tot vier meter over het talud wordt gestuwd waar het steil naar tien-twaalf meter gaat.

De tweede is al beter.

We zoeken wat kunstaas uit ik een plugje een dieplopende Chubby altijd goed en dieplopend omdat ik geen activiteit ziet aan het oppervlak en Waldie eentje met een rateltje van Storm met een geheel andere dieplopende actie die je eerst moet laten zakken. Eens kijken waar er op wordt gereageerd. Mijn eerste worp is wat voorzichtig ik gooi noot volle kracht de eerste keer. Laat de lijn eerst maar eens nat worden en al keuvelend draaien we beide rustig in. We hebben alle tijd als er vlak bij de boot als de plug al weer omhoog komt een felle tik is en ik gelijk de haak zet. Zo heeeye dat is snel. M’n eerste worp is raak zeg ik nog en we kijken elkaar al lachend aan. Weer als “oldtimes” zo met z’n tweetjes. Waldi maakt een plaatje van de 32cm baars en we vissen verder. Als ik nu veel verder gooit krijg ik er een serieuze klap op. En ik voel gelijk dat dit een beter vis is en even later kan ik een mooiere 40+ scheppen. De vissen zijn maar net in de lip gehaakt en zodra de spanning van de lijn is liggen ze los te spartelen in het netje. Das makkelijk onthaken dus. We kunnen het niet geloven maar de derde worp levert ook een mooie vis op. Waldi is nu ook aan het wisselen en ik zeg je mag mijn plugje ook wel hebben hoor want de baars kleur zonder rode buik daar zit er natuurlijk maar eentje van in de doos. Zal je altijd zien maar daar begint hij niet aan dat hebben we beide teveel meegemaakt. Met die plug niets vangen en dan ik met de zijne wel. Je moet er geloof in hebben.

Heel veel ervan gaan op de speld.

Maar wat we erna ook laten zwemmen diep en ondiep aan pluggen, spinners en asp’s zelfs alle maten en kleuren shad krijgen en was beurt we kunnen ze niet meer vinden op deze stek. We hebben ze verjaagt of ze zijn een school met aasvis gevolgd natuurlijk kan dat ook.

Lekker hoor en voor broodjes is weer gezorgd.

Maar of het vandaag om vissen gaat of gewoon lekker met z’n tweeën op het water zijn ik denk het laatste want zoveel vissen we eigenlijk niet en omdat Waldi ook z’n vaarbewijs heeft vaart hij ook zo af en toe en we genieten. Dat moet wel met een kussentje of staande want ik ben een kop groter dan Waldi en kan over de MinnKota heen kijken die op de voorplecht staat en hij zit er tegen aan te kijken. Das niet relaxt varen met al die betonning en zwemmers in het water voor hem. Zullen we een frietje gaan eten in Oud Bijerland maar we varen eigenlijk best zo in het zonnetje en beiden vinden het best zo. Frietjes eet je in WarungFreek is ons motto.

We zijn een half uurtje op de OM maar het weer slaat snel om.

We vissen nog eventjes op de monding van het Spui bij de Oude Maas maar er is geen vis te spotten. ook hier staat de stroom eigenlijk de verkeerde kant op maar niet geschoten… We voelen af en toe een koude windvlaag en richting Rotterdam wordt het donkerder in de lucht. We kijken elkaar aan en er zijn geen woorden nodig. Safety First en we gaan weer richting Haringvliet. Men heeft BFR 7 op gegeven om vijf uur maar hier voor vier uur is het al te merken. Waldi vaart terug zodat ik eerst z’n voorraad boterhammen kan op eten en de hengels etc. wat we hebben gebruikt kan op ruimen maar als we het Haringvliet bereiken zijn we niet te vroeg. We varen precies tussen twee buien door en dat is een fantastisch gezicht. Rechts hooste het op Hellevoet en links vanaf half Middelharnis en Den Bommel is het grijs en valt daar ook het nodige vocht. Wij krijgen een verdwaalde druppel op het water richting de haven maar tijdens het traileren worden we toch nog verrast en zijn we nat tot op de onderbroek.

We zien zelfs eventjes hagel bij en dat deze temperaturen. Voor mij was het weer een dag met een gouden randje geen vis maar een verschrikkelijke leuke dag. En ik weet dat Wadi dat ook zo voelt want of hij nu wel of niet vangt. Voor hem is alles prima hoor ik altijd naast me in de boot. We kennen allemaal zijn teksttegeltje “een slechte dag vissen is altijd nog beter dan een goede dag op je werk”. Goud maatje.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

39 Robert J. Puijk, Tom Lloyd en 37 anderen


Reacties

Nog 1 opmerking weergeven

Wim Arkenbout Gekke bekkendag?
LeukMeer reacties weergeven
· Beantwoorden · 1
· 19 uurBeheren
-

Gerard Jansen Leuke foto ’s Freek jij hoeft je niet te vervelen 😎 😊
LeukMeer reacties weergeven
· Beantwoorden · 1
· 18 uur · BewerktBeheren
-

Jantina Vaandrager Goed bezig freek!
LeukMeer reacties weergeven
· Beantwoorden · 1
· 17 uurBeheren
-

Mark Stanneveld Heb jij onder een helikopter gestaan Freek😌
LeukMeer reacties weergeven
· Beantwoorden · 1
· 16 uur0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *