Trainen WPC 2017

Ze wachten al op me, das wel zo makkelijk. Ik kan zo instappen.

Dinsdag 2 juni 2017 is Ulf er al om te trainen voor de WPC en vraagt me of ik met hem een weekje wil vissen. Hij moet zijn nieuwe Lowrance apparatuur uit testen en dat wil ik graag mee maken natuurlijk. Met het allernieuwste werken dat lijkt me wel wat en ik kijk dan ook met verbazing toe wat er allemaal kan. Mijn Hummingbird is nu een jaartje oud en is ouderwets en kan al niet meer mee met de top…

Robin Grompe waar Ulf mee zal gaan vissen en voor mij is dat hetzelfde met John Nispeling die kunnen pas in de week van de WPC komen. Dus zolang vis ik samen met Ulf op het Haringvliet. Zo sta ik dus om kwart over twee op de steiger. Zie dat de tijd nog een uurtje op z’n engels staat op de foto’s dus het is een uurtje vroeger dan op de foto staat in Nederlandse tijd. De nieuwe apparatuur is ongelofelijk. Wat een mogelijkheden en ik ben gelijk gecharmeerd van de sonar die je rond om de boot kan sturen. Je ziet van oppervlak naar de bodem en kan deze verplaatsen rond om de boot. Je kan zo de vissen zien liggen en belangrijk hoe diep ze liggen en dat zal blijken volgende week. Daar zal de sleutel liggen om je shadje in de goede waterlaag te krijgen. De water temperatuur ligt boven de twintig graden. Maar acht meter dieper lijkt het of je een ijskast in stapt volgens John als hij de elektra motor van  Markku Tiusanen moet op duiken maar dat is pas het BassBuster Avontuur van 22 juni a.s.

Ulf maakt er gelijk een wedstrijdje van maar Oliver en Christian hebben de eerste, een dreumis.

Het gaat om de apparatuur maar natuurlijk wordt er ook gevist en Christian vangt de eerste snoekbaars weliswaar een dreumis maar hij heeft een punt gezet. Nu moeten wij ook aan de bak.

Wat een mooi spul is dat van Lowrance.

Ik zal aan de bak moeten met mijn hulpmiddelen om ze bij te blijven. Het is formidabel en als Ulf dit onder de knie heeft zal het moeilijk worden voor de BassBuster om de vis eerder te vinden als dit Lowrance Team.

En zo leer ik ook weer wat.

Deze boten kan ik net bij houden met varen. De top ligt rond de 72km. Dus we zullen ongeveer op dezelfde stekken vissen. De top van de boten varen twee keer zo hard en die zijn dus als eerste oop de beste stekken en vooral de stekken richting Hollands Diep daar waar waarschijnlijk de grootste snoeken zullen worden gevangen. Die zijn onhaalbaar voor ons want als wij er aankomen zijn deze plekken al helemaal kapot gevist door de snelle jongens. Zo’n Essox is niet helemaal gek natuurlijk en al hij een keertje gevangen is dan zal dat ff duren voor dat hij er weer in trapt zo’n nep indringer te arresteren.

We kunnen vandaag de schade beperken.

Ik vang uiteindelijk ook nog een dreumes dus we kunnen gerust een biertje drinken zo dadelijk. Vandaag is de strijd dus gelijk geëindigd. Het was wel weer taai en dat zal nog wel een paar weken aanhouden. Zolang er zoveel aasvis is en het water helder zal het moeilijk worden. Een flinke regen bui bij onze oosterburen is welkom. Die ik redelijk ken zijn nu toch hier dus laat het daar maar stortregenen….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *