Liyn Brenig 2017

Dit is een uniek moment voor John. Ik PIN voor de derde keer in m’n leven.

In Nederland ligt het roofvis seizoen op z’n gat. Nog twee en een halve week en dan gaan we weer van kiet dus een mooie gelegenheid om nog wat te oefenenen met werp technieken op de forel op Liyn Brenig in Wales. Dus donderdag 11 mei 2017 een ochtendje op het water in een heerlijk zonnetje. We treffen het weer.

Als John hoort dat ik de creditkaart van Henny bij me heb en nu voor de derde keer van m’n leven pint wordt hij gek. Ja de eerste was bijna veertig jaar geleden toen deed een dame van de bank me dat voor nog in Zwijndrecht. Tweede keer gister op Schiphol voor een broodje en nu het vissen. Dat is een plaatje waard vindt hij.

Inclusief je vergunning.

Voor 48 pond ben je met z’n tweetjes de gehele dag onder de pannen. Alles is er bij en zelfs je reddingsvesten hoef je niet mee te nemen. Jammergenoeg moeten wij weer in Chester zijn om drie uur vanmiddag dus alleen de ochtend is voor ons. We zijn met nog een bootje de heerser van Brenig reservoir. Als je er eens heen wilt is dit het volledige adres. , Dwr Cymru Welsh Water, Cerrigydrudion, LL21 9TT. Tel 01490-420463. Moet je doen.

Ben één van de laatste in de rij.

Voor de vlucht hoef je het niet te laten. Voor minder dan een vis vergunning ben je aan de overkant van de grote plas bij die prijsvechters. Het is net een bus dienst. Er komen passagiers uit en de laatste is van de baan af en wij gaan er al weer in. Tien minuten later zit je in de lucht om drie kwartier je benen weer te kunnen strekken in Liverpool of Manchester.

Een heerlijk ochtend was het weer.

Het is te gek voor woorden. Heerlijk vissen op dit meer en ik snap niet dat het er zo rustig is want je kan hier je hart ophalen met maatse vissen vangen. Heerlijk drils zijn het. Zoveel als je er wilt kan je er scheppen. aanstaande weken wordt hier de wereld kampioenschappen vliegvissen gehouden. Denk niet dat er veel zullen blanken met zoveel vissen die we rond om ons heen zien springen en vangen. Wat een weelde is dit watertje.

We hebben best nog wat gefilmd en met z’n visje bedoelt hij z’n shad of plug.

Het was weer grandioos en ben blij  dat we dit hebben kunnen doen. Het is een privilege om op dit water te kunnen vissen. en ik hoop er nog vaak te kunnen vissen. Wat een leuke visserij is dat hier in Wales.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Andrew Race heeft gereageerd op je foto.

Andrew Race

17 mei om 11:35

Are you using the correct hooks 😉

Gebruik je de juiste haken 😉

Automatisch vertaald

afbeelding-19

Facebook

Ron Ligtmans heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-37

Ron Ligtmans

17 mei om 22:01

Zonde Freek ze zijn prima voor in de rookton 👍

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *