Land van Paling

Dat kan ook.

Heb vorige week april 2017 een nieuwe hengel gekocht bij Mario voor te vissen in “t Mun in Appeltern wat weer staat te gebeuren op 17 juli en 21 augustus. Ben weer uitgenodigd samen met m’n maatje Joop door Arno. Kijk er echt naar want dat zijn fantastische dagen die hij organiseert samen met Mike. Dat is veel meer dan vissen alleen met die Buckaroo’s

Was weer ff wennen en zoeken 17 april 2018 waar alles lag en eenmaal aan de waterkant  alles aan elkaar knopen, molentje gevonden wel wat zwaar voor deze visserij een oude Rozemeijer Tribute 600 waar ik er nog een paar van heb liggen onder in de kast. Ja je bent gek maar die molentjes waren zo goedkoop met een redelijke kwaliteit dat je die niet kon laten liggen. Ik wit/karper viste toen veel meer. Heb ik daar na  gehad met die Spro Passion 740 toen ik overstapte naar het roof vissen. Wereld molentje voor zout en zoet want zo schoonmakerig type ben ik niet en ze doen het nog steeds allemaal. De spoeltjes passen ook op die rode serie die ik in de boot gebruikt met wat meer lagertjes 9+1 tegen 6+1. Dat zou veel beter zijn maar voor mij voldoen ze prima dus… prima geregeld, spoelen genoeg.

Zit lekker en als Leo aankomt pak ik gelijk vis weliswaar brasem.

Maar we zijn aan het witvissen, karperen wil ik dit niet noemen. Zie de buren met stokken staan of dat ze aan de kust zitten te vissen. Zonde hoor van al dat wek van de vereniging want de karpertjes worden zo binnen gedraaid en ik vang dan ook al vissen met kapotte bekken. We zijn nog geen jaar verder dus hoe mote dat verder. Alleen vissen met de vaste stok en de tweede vijver de grotere vissen uitzetten. Maar dan moet er wel een bestand zitten als in deze vijver waar je dan mag feederen. Tot nu toe een dikke pluim voor de vereniging en ik weet het. Iedereen weet et beter maar er wordt nu wel eens wat gedaan. Ik pak dan ook eerst twee dikke brasems en wanneer ik ondieper gaat vissen komen de karpertjes. Die zoeken het warmere water dus eerder op.

Met dat 25grams hengeltje heb je er een verschrikkelijke leuke sport aan.

Tuurlijk de vis ligt niet binnen vijf minuten in m’n schepnet maar ik heb er dikke lol aan met zo’n ronde stok dat karpertje te drillen met een 25 grams stokkie. Anders sjeest je die karpertjes zo binnen dat zie aan de buren. Het is geen viswedstrijd. En aan het visje te zien die zich maar moeilijk laat fotograferen en blijft spartelen en bij terug zetten ze knallend naar de overkant schieten zijn ze met zo’n lichte hengel ook niet over de kop gedrild. Nee precies goed gegaan Mario dat stokkie me aansmeren. Een mooie hengel om een middagje door te brengen in de zon. Ga ik naar huis kom ik M&M tegen. Die zitten een stukkie verder waar ze zeelten en snoekjes hebben uitgezet. Jajaj de vereniging is actief in Hellevoetsluis, fantastisch natuurlijk als hengelsportstad van Nederland. Maar de zeelten daar is het nog te vroeg voor voordat die gaan azen. Ook een fantastische vis natuurlijk om te vangen. Neem nu niet je zware karperstok mee voor het Haringvliet maar loop ff langs Mario voor de goede informatie. Dan heb je drie keer meer lol met die visjes vangen.

Het is er heerlijk vissen.

We hebben een heerlijke middag en we hebben geluk met het weer denk ik. Af en toe ben ik hebberig en zet ik teveel druk op de lijn. Zo verspeel ik er een paar. Op het laatste te veel druk zetten naar het netje maar dan zetten die visjes nog een laatste krachtsexplosie in. Fantastisch is dat maar hoe de slip ook los staat, of met je vinger op de spoel het blijft vissen.

En met een beetje hulp van de jeugd.

Bij de buren gaat het wat minder maar wat is er leuker om die gassies op weg te helpen. Wij vinden dat in ieder geval fantastisch dus hij kan de vis van Leo drillen. Met wat info over een zachte stok bij deze kleine vissen en het vertellen hoe de slip te gebruiken kan alleen maar leerzaam zijn voor die mannetjes, toch.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *