Weekje Liyn Brenig

M’n boten aantrekken.

Een weekje naar John, Julie en hun trouwe viervoeter Illa to Chester. Wij gaan hoofdzakelijk vissen en de meiden, die vermaken zich wel met hun leuke dingen. Alleen handbagage gaat mee dus dan maar op m’n laarzen reizen want als die in dat koffertje moeten kan er geen onderbroek meer bij. Met die maat kan ik namelijk zo over varen met een beetje wind in de rug

We hebben er zin an 16 april 2017. Eventjes er een weekje tussen uit. Heerlijk ik ga vissen met John hoofdzakelijk in een groot drinkwater meer in Wales. Daar hebben ze een vallei de bewoners uit gekocht en afgedamd en vervolgens vol laten lopen met water. Dat is een uurtje rijden vanuit Chester waar Julie & John nu wonen. Henny en Julie gaan saampjes hun dingetjes doen dus dat gaat allemaal helemaal goed komen.

Auto parkeren is duurder dan de vliegticket naar Liverpool.

We zijn in opperst beste stemming dus en ruim op tijd. Gelukkig geen files onderweg naar Schiphol. Van Laureen en Henk die vorige week naar Turkije zijn geweest en wij Bowie als logé hadden is Pukkie nu bij hun uit logeren gegaan. Daar hoorden we van het op onthoud dus we zijn ruim op tijd vertrokken.

Om te beginnen vertrekken we drie uur later.

Maar drie uur wordt zes uur vertrekken dus. Ze zijn wat te laat begonnen vanmorgen is de verklaring. Tis ook net een bus dienst. Het vliegtuig land en je moet snel uit stappen. Want de volgende vlucht staat al klaar en stappen gelijk na de laatste aankomende weer in ons geval richting Liverpool maar er staan er naar London, Manchester, Barcelona of Benidorm. Hoe kan het zou je denken. Vooral de donderdag want die is de goedkoopste vlucht van €29,-

Dan eerst maar wat eten.

Eerst maar wat eten en dat is meestal in hetzelfde tentje een soort gewoonte. Daar kan je heerlijk naar buiten kijken een beetje weg van de drukte van het midden gedeelte aan een soort barretje.

De tijd een beetje vol maken met hier en daar inkopen te doen. Wat Edammer ronde kazen kopen als cadeautje uit Holland en dit keer precies in de roos. Een van die bolle gasten was met  komijn en die heb je niet daar aan de overkant van die grote plas water als alleen maar in speciaal zaken.

Denk neem een kadoootje mee.

Een lekkere fles wiskey of cognac en daar valt me een leuke fles in het oog. We maken wat geintjes met de verkoper daar een leuke vent. Die hield ook wel van een geintje want die zegt ooohe je kan em wel eventjes proeven. Dus ik pak die fles en doe net of ik em open draait en toen werd tie en beetje wit rond z’n neus. Tjeemig zegt hij bij nader inzien “je zou het nog doen ook geloof ik”. Zeg dat vindt ik nu een leuk kadeo’tje om mee te nemen hoeveel heb je ervan. Ik heb er drie op voorraad. Jammer zeg ik want we zijn met z’n zessen. Maar dat kan ik wel regelen hoor daar komen we wel uit voordat je vliegtuig vertrekt zegt hij lachend. En bij de uitgang mag ik toch van een leuke jongedame een Malt proeven en die smaakte best. 

En dan nog presteren we het als laatste in te stappen.

Maar met al dat slenteren, overal een praatje en geintjes maken, wat drinken zijn we nog maar net op tijd bij de Gate en gaan als laatste aan board. Onze tassen moeten in het ruim en kunnen dus niet op slot. Als dat maar goed gaat. Had ik kunnen weten want de laatste passagiers zijn altijd de sigaar. Als het vliegtuig vol zit kunnen ze nooit alle handbagage kwijt.

Vliegen heeft toch iets magisch. Altijd weer die krachten om op te stijgen die je voelt en die je dan kwijt wilt als je weer land. Het is als we landen de volgende bus al weer die terug gaat.

Tis ook niets in een uurtje zijn we er. Duurt langer je auto kwijt te raken op Schiphol en in te checken dan de overtocht.

We missen altijd wel wat dus ff langs de hengelsportzaak.

Maar maandag ochtend 17 april 2017 staan we dan toch onderweg naar Wales in de hengelsportzaak. John koopt nog een iets zwaardere hengel een 14-40 grammer waarvan de top wat stugger is dan die we al hebben, klos FluorCarbon en wat wartels. We zijn er nu helemaal klaar voor.

Daar moet het weer gaan gebeuren.

Het ziet er allemaal weer veel belovend, of moet ik zeggen betoverend uit. Tis frisjes en bewolkt met af en toe een schraal zonnetje. Maar dar kan je je op kleden. Perfect weer om achter de forellen te gaan.

Hier zitten de kleintjes in.

Ze hebben er weer heel veel uitgezet. In die grote bakken zitten allemaal jonge forelletjes en worden daar automatich gevoerd. Als ze groot genoeg zijn kunnen ze over de rand springen. Een prima systeem dus en bedruipt zich zelf. We vangen hier altijd wel de grootste forellen naar rond de zestig centimeters. we pakken niet voor niets een wat grotere plug met een forel kleurtje. Die doet het hier goed….

Eindelijk heb ik er ook eentje, wel gelijk een hele mooie.

Het is heerlijk op het water maar met de vangsten is het wat eenzijdig in de boot. John heeft er een Barkley plugje in met een rateltje en wat ik er ook aan knoopt hij heeft beduidend meer aanbeten dan ik heb. Ik mis alles en John kan maar een paar van de vele aanbeten verzilveren. Want aan de aanbeten ligt het niet. Eerder denk ik aan de hengel. De top is iets te zacht denk ik voor de eerste dreun die je krijgt bij de aanbeet. Morgen maar eens een andere stok uit zoeken. Ik mag wel de mooiste van de dag vangen. Terwijl John er entje binnen haalt vang ik deze al werpent rond om de boot. We varen trollend van stek naar stek en krijgen we onderweg een aanbeet dan blijven we daar eventjes hangen en werpen dat stukje uit. Een preventieve manier hier op dit water. We hebben al gezien dat als we er eentje vangen en binnen halen er meerdere om ons heen boven water springen en zodra de vis aan boord is dan is de rest van de school ook pleitte. Soms wordt de plug gegrepen als deze stil drijft terwijl de ander helpt of filmt de vangst vast te leggen. Dan zie met een ruk je lijn strak trekken of je kan nog net je hengel redden. Oppassen dus.

Wat ik er ook aanhang ik krijg beduidend minder aanbeten totdat…

Ik knoop er dus van alles aan en na drie uurtjes mis slaan komt John met het zelfde plugje op de proppen uit een geheim vakje van z’n tas. Hij heeft er een paar gekregen van Ronald. Wil je er misschien ook zo eentje hoor ik van achter uit de boot. Kijk daar heb je nu je maatje voor…. Net doen of je er ééntje heb en dan na een paar uur vissen er mee op de proppen komen.

Probeer zelfs eventjes over zijn kantje maar alleen zijn hengel krijgt er een dreun op.

Zelfs uit balorigheid laat ik mijn plug over die van hem gaan maar dan zelfs krijgt hij er een beuk op zijn stok en ik nada, zero, niets van dat alles. En de tikken die ik krijg mis ik. Voel zelfs lichte trillingen en voel dat ze de zijkant van de plug aantikken. Als ik dan aanslaat dan voel ik dat tie er eventjes aanzit. Als ik versnel of juist de hengel mee geef, omhoog steekt zodat de plug plotseling hoger door het water gaat dan voel ik de lichte aanrakingen dus dat geeft deze hengel goed door. Ze zijn er gewoon net als bij John maar kan ze niet haken vandaag.

Was weer een prima dag op het water.

Morgen weer een dag zal ik maar zeggen want het was heerlijk op het water. Morgen wordt het wel een strakkere hengel. Eens kijken of dat wat uit maakt. Het weer wordt deze week alleen maar beter. Weinig wind en de zon komt er aan. Het is goed vertoeven hier.

Wat buiten de omheining staat mag je plukken zegt JohnieBoy.

Onderweg nog wat paasklokken gescoord dus wij kunnen thuis komen. Op sommige stukken staan er duizenden langs de weg dus we kunnen het niet laten onze meiden te verrassen met een voorjaar kleurtje

Dat is nog eens thuis komen Julie heeft heerlijk gekookt.

Als we binnen stappen dan ruikt het heerlijk in huis. Nieuwe kleine aardappeltjes en sla met kip. Dat lust de BassBuster wel.

Dus aansnijden maar. Heerlijk ik ben er klaar voor.

En die vissen komen niet eerder op het aanrecht als ik klaar ben met koken en we hebben gegeten zegt Julie vastberaden.

Tja, ik geloof dat John het heeft begrepen. Weet niet of dat dat mes is of de dringende blik. Ik zou sowieso van beide respect hebben..

Illa mijn grote vriend is het er helemaal met me eens.

Daarna uitbuiken met een filmpie op bioscoop grootte liggend vanaf de bank. Goed glas erbij en we liggen met z’n viertjes, eeuuuhe vijven te relaxen op weg naar de dag van morgen wat die weer voor avonturen zal gaan brengen.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je foto.

Inge Lugtenberg

21 april om 13:00

Levensgenieter, zo mag ik het zien

afbeelding-19

Facebook

Jan Glimmerveen heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-10

Jan Glimmerveen

21 april om 14:02

Ik wil ook proeven freek

afbeelding-19

Facebook

Netty Schroot heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-77

Netty Schroot

22 april om 14:18

Mooi daar! Wel een lekker stoofpotje fazant gemist 😜

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *