HV en Spui met Arie

Dan na een dik uurtje de éérste baars om 10.00 uur.

Zo zie je maar weer de ene dag is niet de andere. Zo makkelijk als we de vissen een paar dagen geleden vingen zo taai is het vandaag 25 oktober 2016 op dezelfde stekken. Gelukkig maar anders zou het wel vangen heten i.p.v. vissen zeg ik dan altijd maar je bent er lekker uit zal ik maar zeggen een frisse neus halen.

Kwart over acht is Arie bij me en na een bak koffie kunnen we gaan. Alles staat al klaar ik was er vroeg bij vandaag, hengels, kleding, koffie, broodjes, aangekoppeld voor een fantastische dag ….in de mist

Alles gaat op de foto voor de Tompoezen Challence.

Maar echt wild is het niet en na een uurtje kunnen we pas de eerste baars noteren die op de foto wil. Een dikke veertiger het normale begin formaat op dit moment op het Haringvliet en Spui. Kleiner vang je ze sporadisch.

Om pas een klein uurtje later de volgende aanbeet te kunnen verzilveren.

We moeten toch een klein uurtje een tennis elleboog gooien voordat we de volgende op de pasfoto kunnen zetten. Arie krijg nog wel een paar missers te incasseren maar bij mij is de spoeling dunner. Gelukkig kan ik die tikkies wel verzilveren.

Vadertje Glasoog laat zich ook zien.

En daar waar we dan de roofbleien en echt dikke baarzen verwachten daar vang ik een snoekbaars. Komt wel mooi uit voor de tompoezen wedstrijd van Mirabel & Mario.

Die drijft al eventjes.

Wel zien we een half polsdikke paling voorbij drijven. Als die gaan drijven door de gassen van ontbinding dan zijn ze al eventjes dood. Niet consumptie geschikt denk ik zo voor die aalscholvers.

Even later vang ik zijn broertje ook.

Het is pas een stek verder en heel wat stukken Spui te hebben afgegooid dat we de volgende Zander kunnen foppen.

En een dreumes als afsluiter.

Het was mistig vandaag en heel weinig wind. Op het Haringvliet hebben we ze niet kunnen vinden en op het spui waar het in ieder geval 22 uur van de dag stroomt dan kan je nog wat aan de haak slaan al moet je wel weten waar je vist. Een scherp talud, stroomnaad, mosselbank, haventjes, zandplaat, rietkraag, pondje, een scherpe bocht in de rivier, stenen talud, stalen afscheiding al dat soort stukken is prioriteit om nu af te vissen als het wat moeilijker gaat en dat gaan we steeds vaker mee maken dat is wat zeker is want de aantallen baars, snoek en in mindere mate de snoekbaars op het Spui loopt rap terug.

Was een mooie dag in de mist, dit plaatje is van Fb.

Het was taai vandaag maar weer een heerlijke dag op het water. Zo lekker stil en het leek of we alleen op de wereld waren. Het vissen was vergeleken met een paar dagen geleden, het is niet te vergelijken. Elke dag is anders. Het is niet altijd rozen geur en maneschijn alhoewel dat laatste kwam er dicht bij…

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Leo Stoutjesdijk heeft gereageerd op een bericht waarin jij bent getagd.

afbeelding-20

Leo Stoutjesdijk

25 oktober om 22:20

Waar is je Greys Jack ??? FReekie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *