1/2R 10Gemeenten

Leo heeft Ijsjes meegenomen.

We houden het tij een beetje in de gaten maar om nu in de vakantie om drie uur op te staan…. Dus starten we op een geschikter tijdstip zeker voor de BassBuster op de laatste dag van augustus woensdag 31-08-2016. Om een uurtje of tien na een stukje varen zijn we op de stekken van het Haringvliet bij het Spui. Het is weer heerlijk op het water met geen wind en een zonnetje.

Maar met dat heldere water, felle zon en geen zuchtje wind vindeen de predators het ook wel best en die laten zich dus niet zien. In ieder geval niet foppen door ons kunstaas. Maar met dit weer is het geen straf om op het water te zijn. Wel in smeren en waa rempel Leo heeft zelfs ijsjes mee genomen.

De eerste die eindelijk toehapt.

Ik stel voor om op nieuwe stekken te gaan kijken bij Den Bommel en dat gedeelte van Tiengemeenten. Daar is het nu mooi weer voor. Het water is helemaal glad en helder. Je kan alles, gaatjes, talud, hobbeltje, ondiepten tot op de centimeter uitkammen.

Die was gulzig.

We vissen eerst voor Den Bommel midden op de grote plas. Daar heb ik op de kaart een paar mooie rigels gezien. Van een vlakke plaat met plotseling ondiepten van een paar vierkante meters. We vinden er wel scholen aasvis en ik weet zeker dat er om heen aaseters zwemmen maar we kunnen die niet trickeren en na twee van die gaatjes vlak bij elkaar te hebben uitgevist gaan we naar de ondiepten van Tiengemeenten vissen. We zien al snel scholen aasvisjes springen die vluchten voor hun leven met grote kolken achet zich latend van de roofvis. Ik denk dat het roofbleien zijn want de aasvisjes zijn super klein. Leo start met een spinnerbait en gaat op jacht naar baars terwijl ik achter die Rfb aan vist.

Die zwemt weer.

En dan eindelijk als we een flink aantal meters hebben afgelegd ziet Leo een volger die mist en geeft een schreeuw zodat de lepelaars op het wad er vandoor gaan. Ik kijk naar zijn spinner en zie nog net de tweede aanval van het snoekje. Wat gaaf is dat toch in het heldere water en vlak voor m’n neus omdat Leo voor op de boot staat zie ik dat alles gebeuren op een meter afstand.

Mooi stukje ‘shallow’ water.

We scheppen hem snel en bij het onthaken zien we een spartelende grondel in z’n bek. Nog snel een paar foto’s en als ik em in het water zet krijg ik een gratis douche want hij geeft gelijk een klap met z’n staart en weg issie .

Wat een mooi stukje Haringvliet.

We krijgen even later dit spektakel nog een keertje te zien en weer vlak voor m’n voeten maar nu na missen en de tweede keer ziet de snoek de boot en slaat bijna dubbel om met een noodgang heen te gaan waar hij vandaan kwam. Ons met een hartverzakking achter latend.

Het is heerlijk op het water.

Ik ben dus om en doe er ook een spinnerbait aan maar we zien niets meer gebeuren. Het is het laatste stuk ook een stuk ondieper. Wel zien we scholen dikke en dan zeg ik hele dikke platten voorbij denderen. Dacht eerst dat het karpers waren zulke giganten waren het.

Nee, een frietje hoef daar even niet.

We krijgen trek en dan kunnen we gelijk vertellen wat we van die frietjes van twee dagen geleden vonden in dat friet kot. Het antwoord kennen we al uit ons vorige verhaal dus dat wordt in de haven van Stellendam, Oud Beijerland of Hellevoetsluis een frietje nuttigen. Denk dat er een andere eigenaar in zit want dit ben ik daar helemaal niet gewend. Leo heeft in ieder geval nu wel hele frieten al is het matig qua hoeveelheid, weer een afgestreken bakkie.

Wel weer lachen en een leuke anekdoke is dat we wilden voor de boot parkeren op het strandje maar dat is zomers afgezet met touw en gele ballen als zwem gebied. Er was niemand maar om nu er over heen te gaan is ook zo wat. Het is er bij dat touw 120cm diep zegt de Hummingbird. Oohh dan stap ik wel van board zegt Leo en trek zijn lieslaarzen aan maar als hij naast de boot hangt kan hij net niet bij de grond komen zondr vol te lopen. Dat moet een hilarisch gezicht zijn geweest vanaf de kant. Mooi dat er niemand was op het strandje en terras. Vanuit de kajuit in de boot in iedergeval wel. Je zakt hangend aan de railing natuurlijk niet recht naar beneden hahahaha jammer dat ik geen tijd had om een foto te maken tijden de reddingsoperatie.

Voor Middelharnis.

Naast ons daar waar het een meter diep is en er nog wat plantengroei staat zwemmen honderden zwanen. Mooi gezicht is dat toch en heel veel jong spul nog niet helemaal wit en nog een beetje bruin. Daar kunnen ze mety die lange net fourageren. Op vogel eiland voor Hellevoet waar ze normaal zitten is het een stuk ondieper. Dat houden ze zeker voor de winter op voorraad.

Weer een oude strijder.

Wij krijgen geen aanbeten meer op dit randje van twee naar vier meter en gaan richting overkant. Daar waar we vanmorgen zijn begonnen en weer de eerste worp is vis ditmaal voor Leo. Wat een mooie baars is het weer. We zien op beide flanken de tand, de bek afdruk van waarschijnlijk een dikke dame. Die wil ik wel aan de andere kant van m’n lijn hebben.

Deze waarschijnlijk snoek die de baars geeft gegrepen wil ik wel portretteren.

Deze gestreepte ridder van 43cm geeft goed partij en gat er nog enkele keren vandoor als die het landingsnet ziet. Maar het zal daar ook bij blijven vandaag. Eerste worp vis en daarna niets meer en na een klein uurtje alles uit de kast te hebben gehaald, een tennis elleboog te hebben gegooid en de hele voorraad te hebben gedoopt nokken we af op deze stek. We gaan weer richting Hellevoetsluis waar we hebben getrailerd vanmorgen.

Ik ben er reuze blij mee.

We doen de stek bij Oudenhoorn ook nog eventjes aan en daar krijg ik er vrijwel meteen een beuk op. Ik onthaak em en kan em niet eens meten want Leo staat ook al met een kromme lat en heeft een schepnet nodig.

En zo is het weer mooi geweest voor vandaag.

En zo sluiten we de dag toch weer af met mooie vissen. We hebben wat nieuwe stekken bevist en wat belangrijker is we weten hoe het daar onder water er uit ziet. Dat kon nu mooi met dit kalme weer. We zijn op stukken geweest waar ik niet zou willen zijn met bfr 5. Wat een dammetjes en steenstort zijn we tegen gekomen. Ook onderlijnen en grote shads opgevist dus ik kom daar niet alleen…

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Ruud Roskam heeft je genoemd in een reactie.

afbeelding-30

Ruud Roskam

1 september om 13:04

Mooie vissen weer Freek en Leo 󾮟󾮟

afbeelding-19

Facebook

Carla de Vree heeft gereageerd op je foto.

Carla de Vree

1 september om 14:04

Slabtje nodig Freek 󾌰

Antw; Freek Oosterhuis Nou ik zat wel te morsen ja, zal de leeftijd zijn…

afbeelding-19

Facebook

Carla de Vree heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-85

Carla de Vree

1 september om 14:55

󾌰 maar je bent toch nog 30 of vergis ik me nu 󾰛

afbeelding-19

Facebook

Monica Elisabeth heeft gereageerd op je link.

afbeelding-79

Monica Elisabeth

1 september om 18:27

Was toch iets te diep he Freek. Volgende keer ff meten, meten is weten 󾌩 Bijna Leo kwijt 🤔󾍇

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *