Dat wil ik ook wel..

Weer zo’n bak op de pasfoto.

Als ik het met MacGyver over m’n vangsten heb van de laatste dagen dan issie daar ook wel voor te porren. Als ik em belt zit die zich te vervelen op de Punt. Geen enkele aanbeet zowel vanochtend als na de middag op 29 augustus 2016 dus. We kunnen al ik het tij bekijkt het beste eind van de dag te water gaan en dat komt dus prima uit bij de knutselaar. Hij binnen en half uur present.

Om kwart voor vijf zijn we op de stek die me zoveel plezier heeft gegeven al jaren lang rond deze tijd. Denk dat ik er al kom het eerst met de Rana van Joop dik twintig jaar geleden. Die kon de stekken in het Delta gebied op zijn duimpje. Een boom hier, daar een kerktoren en een licht en dan riep hij Yep laat maar zakken en toen mocht dat nog liet je je voorntje zakken. Shadjes… je had er nog nooit van gehoord. Jawel een twister die wist je wel te gebruiken.

Weer de eerste worp een dikke 70+

De eerste vis is gelijk weer een mooie Roofblei. Wat een dreun was het weer op de hengel. Altijd weer als er iemand mee gaat en die eerste klap te verduren krijg hoor je dan kreunen. Eerst zijn ze sceptisch als ik zeg dat ze de hengel goed moeten vast houden van ik vis al eventjes hoor en ik ken de klappen van de zweep wel. Maar hier stroomt het nog eens hard, heeel hard en dan ie dreunen erop. Steeds weer spannend of hij de hengel nog in z’n handen heeft.

Het zijn weer mooie exemplaren.

Maar Leo is al meer mee geweest en toch hoor ik naast me en ikke kreun. Tjeeesus wat een dreun is dat hoor ik naast me en hij kan aan de bak want de vis vlucht het Haringvliet op. De hengel bonkt in zijn hand, de slip giert en doet zijn werk en we zien een witte streep die het water doorsnijd richting Hellevoet van zijn lijn. Ja dat is een roofblei zeg ik dan…

En weer dikke baarzen.

We krijgen nog een dikke baars voor de lens voor een pasfoto maar dat is het dan wel. Geen enkele reactie aan de overkant te trickeren hoe vaak we ook wisselen en de clown uit hangen met de hengel qua inhalen van de lijn.

Of de Hummingbird klopt niet of Leo is korter dan op z’n paspoort staat.

Het wordt tijd voor de inwendige mens te versterken dus we gaan naar het frietkot op Middelharnis. Als ik het strand ziet wil ik daar landen maar zomers drijven daar van die gele ballen. Leo stapt wel van board zegt hij dan want het is hier een dikke meter diep. Maar als hij aan de railing hangt loopt bijna z’n waadpak vol. Hij kan nog net zichzelf op trekken zodat hij geen nat kruis heeft. Hilariteit natuurlijk we varen de haven wel even binnen.

Leo is blij met z’n frietje.

De bakjes patat is niet wat het was. Nog net niet afgestreken zegt Leo en ik moet hem daar gelijk in geven. Wat een kleine porties zijn het. Heb nog wel zitten opscheppen dat we hier altijd heen gaan als we op dit gedeelte van het Haringvliet vissen en na het traileren een berepoot met friet nemen.

Allemaal harde kleine stukjes friet.

Maar op het water baal ik steeds meer van mijn frietje. Wat redelijk is dik in de mayo maar het is niet te doen. Alles is doorgebakken en keihard. Een paar frietjes zijn te knauwen maar ik voer er de meeuwen maar mee. Ik zou hier niet over zeggen maar twee dagen later als Leo weer daar weer komt  en er wat van zegt, zegt dezelfde dame in dik Zeeuws dialect dat ze het nog weet. Ja en de frietjes waren wat kort…. Maar verder kon Leo het schudden. Misschien is er een nieuwe eigenaar want het was er altijd goed. Dan moeten we maar de volgende keer de haven van Stellendam, Oud Bijerland of Hellevoetsluis aan doen voor een vette hap.

Het is weer baarzen avond en we hebben kaartjes voor het bal.

Het is weer fantastisch vanavond en het zijn allemaal baarzen die we vangen vanavond. Wat een dreunen zijn het weer bij de aanbeet en we hebben het naar de zin op het Haringvliet.

Zo leuk dat we tot ver in het donker door vissen deze keer.

Dus we bellen naar huis dat het te leuk is om al te stoppen en dat de aardappeltjes vanavond worden opgebakken. Het weer is formidabel en laat op de avond ver in het donker zijn de laatste aanbeten van twee snoekbaarzen op een ASP. Eentje kan maar twee achter elkaar. Dan is Leo om dat je daar niet alleen Roofblei en baarzen op kan vangen maar ook onze vriend de zander. Vadertje glasoog is dus ook te foppen op snel lopend kunstaas maar wel vlak bij de bodem….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *