Dat proeft naar meer..

Ze zijn er weer.

Na dat feestje van gisteravond stap ik vrijdagmiddag 26-08-2016 toch maar wat eerder vanachter de PC vandaan  en tuig de BassBuster op om naar het Spui te gaan. En warempel daar waar ik bij de eerste worp gelijk een mooie baars pak. Zou het weer zo”n avondje worden om in te lijsten.

Het is weer heerlijk weer op het water. Wel wat kouder dan gister maar nog steeds kan je varen met korte mouwen en met Bfr 2 gaat da bijna vol gas over het Haringvliet.

Weer ff zwaaien.

Met deze wind bijna geen golven dus trailer ik in Hellevoetsluis. Zodoende sta ik ook niet in de file naar Middelharnis en het benzine gebruik neem ik dan maar voor lief. Met de auto naar Middelharnis en daar traileren zal een paar liter schelen maar dit is veel leuker zeker met dit weer. En qua tijd win ik denk ik ook wel wat. Zolang het natuurlijk dit weer blijft.

De eerste aanbeet is een mooie baars.

Ik ben op vier uur op m’n stek en uitgepakt. Weer al ver m’n motor uit gezet en zachtjes naar de stek afgedreven. Dan daar de MinnKota op ankeren gezet. En de eerste worp is gelijk raak. Niet groot voor op het Haringvliet maar ze zijn er weer. Trouwens waar kleintjes zijn zijn er ook grotere bij de baarzen familie

Het is weer raak.

Zo ook de volgende maar dat is een Roofblei ook een dreumes. Wat zijn we weer verwent, ja je wordt kieskeurig bij al die missers en losse tussen door is het ook te gek voor woorden hoeveel dreunen je moet incasseren. Maar binnen een uur kunnen er verschillende vissen op de pasfoto waaronder weer een mooie Rfb die de magische grens van tachtig cm nadert. Wat een geweld en wat een mazzel weer dat ze er weer zijn op de stek.

Ze wisselen elkaar netjes af.

Dan is het plotseling stil aan de overkant en dan bedoel ik de vis haken. Ik krijg er zo nu en dan wel tikken op het kunstaas maar kan ze niet haken. Ze zijn er dus wel maar uiterst  voorzichtig. Ze hebben het spelletje aardig door dus moet nog meer veranderen van aanbieden met het kunstaas.

Al het dan plotseling weer snel gaat.

Dus als ik dan sneller gaat wisselen van kunstaas dan is het bal weer geopend. Elke worp met nieuw kunstaas levert vis op. Krijg ik er op de volgende worp een tik er op en mis em even stil laten hangen dan b.v. sneller indraaien dan is het alsnog raak.

De tweede is niet veel groter.

Lukt dat niet dan weer lijn geven zodat de plug omhoog komt en mee laten drijven met de stroom en dan anders binnen halen over de “hot” spot dan de vorige keer en Rammmm. Slepend, jiggend, heel langzaam dan weer snel, hortend en stotend, op en neer met de top als het maar anders is. Wel raar natuurlijk want hoe weet die andere vissen dit in het pak wolven, de school predators als je er eentje vangt.

Maar soms gaan ze er vol voor en dan moet je de hengel goed vast hebben.

Heel verschillend zijn ze gehaakt de Roofbleien zitten ze af en toe bijna geslikt en de baarzen zitten aan een velletje. Die zijn het waarschijnlijk waar die zware tikken vandaan komen. Want bij een aanbeet is de dreun bijna, ik zeg bijna net zo zwaar als bij die Roofbleien.

Bijna alles heeft wel aan de spelt gehangen.

Als je maar wisselt dus, het is het weer fantastisch vanavond. Wat een heerlijk stukje Haringvliet is dit toch. Dan is het plotseling helemaal over en kan ik naar huis. Een half uurtje wachten zal helpen maar ik wil met licht er uit. Morgen weer een dag. Het was vandaag weer heerlijk een paar uurtjes genieten. Wat een weelde is het zo dicht te wonen bij het mooiste water dit Delta gebied van Europa.

Hoe blijft hij nu liggen.

Ietsjes verderop ligt een wel heel mooi bootje maar hoe blijft die nu liggen in die stroming. Ik zie nergens een ankertouw terwijl toch de ankerbal is gehesen. Dus op de motoren zal die ook niet ankeren. Ra, ra hoe doet die dat.

Ik moet eventjes wachten op de trailerhelling.

Op de helling kom ik Mirabel, Mario en Joop ook tegen. En door de gezelligheid ben ik alsnog met donker thuis…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *