Koude HV Sessie

Vandaag op 5 december 2016 is het na ‘s morgens ijs krabben ‘s middags  fantastisch weer om op het water te zijn. De wind is er nauwelijks en het zonnetje breekt door. Daar in tegen is het water kristal helder en kijk je meters diep het Haringvliet in. Onze stekelige vrienden zullen de “banks” wel verlaten hebben en naar dieper water zijn vertrokken. We gaan ze zoeken…

Als ik er rond twee uur in lig probeer ik het wel een uurtje op het talud die het altijd goed doet om met grot kunstaas te gooien. Hier net buiten de haven ligt een zandplaat voor een natuurgebied en daar loopt het stijl af naar dik zeven meter maar er is geen Esox Lucius onze snoek, de grootste predator op ons zoete water te foppen hoe langzaam ik ook binnen haal.

Tuurlijk doen we mee met de tompoezen race.

En na een dik uurtje ga ik het dieper zoeken om te diagonalen en te vertkalen op zoek naar onze stekelige vriend de Zander. Dat is niet zo moeilijk maar om er te vinden die de moeite waard zijn voor een pasfoto is een ander verhaal. Zodra je de grote scholen witvis kan vinden liggen daar om heen vadertje glasoog zich vol te vreten. Tuurlijk sturen we weer een plaatje naar Mirabel want een tompoes gaat er altijd in.

Je heb een heerlijke middag inclusief die missers maar waar zijn die bakken.

Aanbeten zat en hoe han je ze missen. Ze zijn niet groot maar wat een geweld. Wat een beuken in dit jaargetijde heerlijk maar dat je ze mist is onbegrijpelijk elk jaar weer.

Als bij de dam de sluis open staat is het goed wat voor tij ook.

Al wordt er niet gevist onze hobby heeft altijd wel een klusje is het de bot niet dan is het wel bijvoorbeeld shadjes in elkaar zetten. Vroeger zetten we twee shadjes aan elkaar. Had je die niet bij je dan kon dat wel eens een taaie dag worden.

Ik zeg, moet je hebben.

Tja en dan zijn de kleur varianten niet te tellen die je op een gegeven moment bij je heb. Oneindig natuurlijk en zonder kan je niet…

Deze Salt water Assassin was ook zo’n item.

Die van Bass Assassin lures was er ook zo eentje. Waldie had die meegenomen vanuit Amerika toen hij daar voor z’n werk was. Een shadje zondewr schoep nee met een dun “dingetje” hoe kon dat nou wat vangen. Zat er nog zo’n raar snee in een opennig precies waar de haak kwam. Bijna geen vlees dus en scheurde dus gemakkelijk kappot. Internet was er al wel mondjesmaat maar nog niet zo als nu. Dat ze gerigt moesten worden als weedloos vissen daar kwamen we later pas achter maar ze vingen als een jekko als het eventjes tegen zat. Die hebben vele dagen in de Linder tot een succes volle dag gemaakt i.p.v. taai of nog erger “blanken”. Ik weet nog wel dat de koffer de daarop volgende reizen naar het viswalhalla der baars fishing van Waldy vol met kleurvarianten zat.

De laatste BleuFox worden gerepareerd.

Tuurlijk het zit tussen de oren maar met die SlyFlex Minnow de baars variant van BleuFox daar wil ik wel een kist van hebben. Die doen het al tientallen jaren heel goed op het Haringvliet. Ze zijn al een paar jaar niet meer te verkrijgen dus de laatste worden gerepareerd totdat ze het aanzien niet meer waard zijn. Met dun ijzerdraad en staarten verzinnen we van twisters en schoepen van mann’s geknipt en weer warm gestookt en geplakt. Nee die laat je niet zien want sommige zien er niet uit maar ze vangen als een jekko. Dus wie er van af wilt moet me direct bellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *