Weer zo’n mooie dag

Dat ziet er veelbelovend uit.

Het Haringvliet ziet er fantastisch uit op 12 november 2015 ‘s middags om 13.00 uur als ik er in gaat voor een middagje vertikalen. Bewolkt helder weer met een kabbel Bfr 2-5.

Heerlijk en weer kan het warmte pak in de kast blijven

Nu wel wolken aasvis, miljoenen moeten het er zijn voetbalvelden zo groot trekken er scholen voorbij.

En nu op m’n vaste stekken niet ver varen van de helling is de aasvis er wel in grote aantallen. Wat een grote scholen vis is er op de Hummingbird te zien. Frappant is dat de Hummingbird 998 er af en toe twee meter aangeeft op 14 meter diepte. Zo dik is de laag vis dat de sonar er niet doorheen komt om de bodem te meten.

Direct een dreumes.

Als ik de MinnKota op “Ankeren” zet de hengel klaar maakt en de shad overboard gooi om hem te leren zwemmen haal ik de bodem niet een. Direct een rammm erop en ben bijna m’n hengel kwijt want was er niet op bedacht.

Vandaar die dreun.

De vissen knallen er werkelijk op en de shad is af en toe moeilijk te vinden. Het zijn allemaal dezelfde formaat vissen net in de vijftig. Maar door de hoeveelheid beuken en ook missers is dat niet erg. De kwantiteit overheerst vanmiddag wat een feest. En dat is niet te geloven als je ziet hoe diep de shads zitten waar die beuken vandaan komen. Zo agressief dat ze zijn terwijl er vreten zat moet zijn op dit moment om ze heen. Hoe kan dat denk je dan. In iedergeval de LunkerCity’s van 3.25” S&P Silver Phantom doen het fantastisch vandaag.

Het gaat geweldig.

Ik laat de boot over het talud dobberen net buiten de school vissen en als er aanbeten zijn dan anker ik en het feest kan beginnen. Het is werelds vandaag.

Op de zandplaat.

En als ik dan eigenlijk ongewild door de wind beland op de pas gevormde zandplaat eigenlijk van het opgespoten strandje dat weer is ingenomen door de sterke stroming van de vaargeul van het Haringvliet ga ik baarzen vangen. Geen kastelen maar heb weer een fantastisch uurtje.

Groot zijn ze niet maar weer een fantastisch uurtje.

Heb nog niet veranderd van shad en waarom zou ik. Het zijn geen Spui baarzen maar deze zijn ook fantastische sport. Als ik er eentje mis hoef ik alleen maar de shad te laten vallen, even wachten een klein tikje is al genoeg en anders daarna weer een sprongetje van de shad en ramm… ze pakken hem. Het zijn gewoon dikke scholen baars om de wolk aasvisjes heen en waarschijnlijk, en dat is snoekbaars eigen pakken de baarzen de visjes van de zandplaat af die de snoekbaarzen de staartjes hebben af gebeten. Die halen dat dan later op. Vandaar dat je ook de grote snoekbaarzen op dood aas pakt bodem gericht vissen dat, dan wel en niet half water. Grote snoekbaarzen zie het als je eigen opa die doet ook geen hordelopen meer dus als die makkelijk aan zijn foerage kan komen hangt hij om kleiner scholen soort genoten rond en profiteert van dit gedrag. Maar daar hebben we het al uitgebreid gehad in vorige BassBusterAvonturen.

Dan valt het stil terwijl de aasvis er nog is.

Maar dan valt het stil en ga ik ze zoeken maar vinden doe ik ze niet meer. Langs heel Hellevoet  en ik denk er over om naar de overkant te gaan als ik weer terug bent op m’n begin stekkie. Ik zie Robert weer aan komen die was er om twee uur ook al en vraag of hij mee wil varen en dat vindt hij wel leuk. Hij moet vanavond naar Centerparcs in Weert en daar kan ik em wel wat over vertellen. Weert dan wel te verstaan ik ben daar m’n diensttijd begonnen bij de KMS. De IJzeren Man, de Munt en Carnaval we hebben het er over en dat kan allemaal want de aanbeten blijven uit.

Robert vist niet maar is er elke dag als zijn werk het toelaat soms zelfs twee keer op de Punt te vinden.

Hij moet zijn tas inpakken om te beesten in het zuiden net in Limburg onder Eindhoven met wat vrienden maar hij is zo overgehaald als ook Leo die net wakker is van zijn dienst nog even komt instappen. Die was zo warm om nog een paar uurtjes in de schemer mee te pakken. Sorry Monica maar de kip met Pompurie moet een portie worden opgewarmd wat later op de avond.

We pikken Leo ook nog even op voor de beste tijd van de dag.

Twee van die ECT gasten aan board is wel lachen hoor. Wat die allemaal mee maken, ik hoor dat wel aan de stamftafel in Warung Freek van Huib en Theo twee oudgedienden dus weet een beetje waar ze het over hebben. Ben er natuurlijk voor m’n beroep enkele malen geweest om te fotograferen maar op de werkvloer zal ik maar zeggen is toch het leukste de anekdotes aan te horen.

Vindt die prima.

Robert heeft niets met vissen maar vind het wel leuk om mee te klessebessen op de punt met de Buckaroo’s. Ik heb nog met em gevoetbald vijftien jaar geleden toen hij net van de jeugd afkwam naar een  senioren elftal en ik afbouwde bij v.v. Nieuwenhoorn. Dan kom je elkaar weer tegen bij het vissen. Hij werkt samen met Leo bij de grote container afslag in Europoort en speelt daar met dozen.

Mooi Robert de fotograaf is aan board.

Maar het is niet wild vanavond met vergeleken vanaf de kant gisteravond maar toe stond de wind er met Bfr zes er boven op.

Voor de rest valt het tegen.

We zijn vol goede moed maar het is niet wat we er van hadden gehoopt. Waar zijn ze gebleven. Gister eind van de middag naar het donker toe vanaf de kant kon het niet op qua aanbeten maar over die mosselrand halen was een ander probleem. Elke worp tegen de wind in voordat de shad de bodem raakt kreeg je er een verschrikkelijke beuk op. Dan ging het een metertje of dertig met de slip bijna dicht uiterste spanning op de hengel maar omhoog kwamen ze niet en doken dan de mosselrand in. Koste me wel een doosje shads en Robert lag helemaal dubbel. Score drie mooie vissen, een lege shad doos, lamme schouder, dito pols en elleboog van de dreunen en zat heel de avond meer te knopen dan te vissen.

Maar dan eindelijk.

Maar dan eindelijk loon naar werken ik vang een redelijk formaat Zander, een snoekbaars waar ik reuze blij mee ben en onze huisfotograaf Robert kan aan de slag.

Er is altijd baas boven baas aan board.

Maar dan is bijna Leo zijn hengel kwijt, wat een beuk em vangt de mooiste van de dag een dikke zeventiger. Die zet Robert wel even mooi op de foto.

Ik mag er nog twee vangen.

Ik mag er ook nog twee vangen op het nieuwe kunstaas van Rapala wat we kregen in de goodybag tijdens de WPC. Je moet er mee een soort van jiggen op de bodem geleerd van Laurent Vrignaud in Frankrijk want meer kan ik er niets over vinden ook niet op Youtube.

Ze pakken het van de bodem op.

Nu we met z’n tweeën vissen kan ik het mooi uit proberen of het werkt en dat doet het dus. Even weer een andere beweging op de bodem en ze pakken het van de bodem op. De vissen zijn maar net gehaakt op het pintje van de haak in het buitenzijde lip. Zodra de spanning van de lijn is in de boot valt het kunstaas er al uit Maar in het pikke donker dan is het ook hiermee afgelopen. We kunnen ze niet meer trickeren. Of zou het zijn omdat ik weer ben overgestapt op de shad. In ieder geval vinden we het nu welletjes en gaan naar de trailer helling en zoeken de Stammtisch op bij WarungFreek

Als ik dan aan de Stamftisch m’n trol aas laat zien wat hij op you tube heeft gezien.

Leo heeft op youtube wat troll aas gezien en ik haal het een en ander uit de boat. Daar wil ik volgende maand echt m’n best mee gaan doen want tot nu toe heb ik er weinig over te vertellen. Heb er nog geen aanbeet mee kunne trickeren daar moet ik nog veel meer tijd aan besteden. Maar als ik wat uit de oude doos laat zien dan heeft hij dat nog nooit gezien en misschien moet ik daar ook weer eens mee aan de slag. Dat was tien jaar geleden goud dus waarom nu niet. Zou een prijsvraag kunnen maken want wie weet waar we dit vroeger voor gebruikten….

Reactie’s

Hoi Freek;

Onderwerp:     bedankje

                      Van:      Teun Brenkman <   >

        Datum: 13 november 2015 19:16:58 GMT+01:00

                      Aan:      info@bassbuster.nl

Freek, heel mooi, bedankt Teun Brenkman.

Facebook

Hetty de Deugd heeft gereageerd op je foto.

Hetty de Deugd

13 november om 20:05

Beet!

Onderwerp:     RE: Lekker gevist

                      Van:      waldi van leeuwen <      >

        Datum: 14 november 2015 10:00:52 GMT+01:00

                      Aan:      Freek Oosterhuis <info@fotograficartdesign.nl>

mooi man!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *