Rondje Haringvliet

Wim kan de eerste aanbeet verzilveren.

Zondag 21 juni 2015 is Wim er om tien uur vanuit Den Haag met heerlijke appelflappen voor bij de koffie. Hij is er om het water samen te verkennen voor Hellevoetsluis. Alles op de boot te vinden en m’n gebruik ervan door te nemen zodat alles vlotjes verloopt woensdag tot en met zaterdag bij de wedstrijd van de WPC.

We gaan er dit keer bij Stellendam in want het waait Zuid-ZuidWest en dan zitten we een beetje beschut met die wind Bfr.5 af en toe naar zeven. Het is voor Wim wennen aan de twee elektro- en de benzine motor want die propeller draait ook in de stroming en daar wil je niet in komen met je lijn tijdens het vissen. En dat is af en toe acrobatische toeren uithalen want de wint gooit af en toe de boot alle kanten op.

Daar zullen we de wedstrijd niet mee gaan winnen maar de nul is vandaag weg gepoetst.

Maar als alles duidelijk is hoe het werkt en waar alle spullen liggen, waar zijn spillen opgeborgen kunnen worden varen we naar de eerste stek een wierbed langs een stenen glooiing begroeid met riet. Hier moeten toch de baarzen zitten maar we kunnen niets registreren en na een klein half uurtje de kanten te hebben bestookt met alles wat we hebben aan pluggen, vliegen, wierloze shads en spinners verkassen we naar dieper water. Onder de kant van Stellendam zitten we enigzins een beetje uit de wind. Regen is niet zo erg we gaan zo zitten dat we die in de rug hebben ma en koud is het niet maar die wind mag wel wat minder zijn. En na een randje te hebben uitgevist zit ik al te bedenken waar we nu heen gaan als Wim dan eindelijk een snoekbaars weet te haken. Zijn eerste snoekbaars op het Haringvliet is een feit. Geen reus maar we zijn er maar wat blij mee. We hebben in iedergeval wat gevonden op deze grote plas water.

We hebben afgesproken alles te scheppen (landings- of schep net) en dat is maar goed ook want hij ligt al los in het landingsnet. Maar net gehaakt dus die dreumes maar we hebben hem. De nul is gered we blanken vandaag dus niet.

En ook deze gaat geen potten en pannen breken eind van de week.

En nu krijg ik ook wat kleine aanbeten ze zijn heel voorzichtig met verticalen. Ook nu ik ga diagonalen om een groter gebied af te vissen krijg ik lichte aanbeten. Ik wil er net een dreg gaan zetten als ik plotseling wel een serieuze tik ontvangt vanaf de andere kant van de lijn. Wat is dat toch raar altijd. Zouden er dan meerdere achter je kunstaas aan gaan en krijgen ze voedselnijd. Of maken ze elkaar dan agressief ik weet het niet maar ook ik ben blij met een kromme lat te staan. Achtenveertig centimeter telt mee maar het houdt allemaal niet over. Daarna krijgen we nog wel een enkele zachte aanbeet op het staartje van de shad maar dan is het over. We vissen nog wat langs de wierbedden met heel klein en heel groot kunstaas want eind van de week zou ik blij zijn met twee snoekbaarzen en dan op zoek gaan naar ieder geval een snoek en een baars. Maar we kunnen die niet vinden. Wim moet om half vijf naar huis dus we nokken af. het begint nu ook harder te regenen. Morgen weer een dag om ze te zoeken….

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Ed van Neutegem heeft gereageerd op je video.

Ed van Neutegem

24 juni om 9:45

leuk freek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *