Was niet alleen op het HV

Ik ben alleen dus mag die wel even voor gaan.

Het begint al lekker druk te worden op het Haringvliet. Dinsdag 23 juni 2015 twee dagen voor de wedstrijd van de World Predator Classic is iedereen druk aan het verkennen en aan het voorvissen op de bekende stekken. Maar het valt niet mee met die wind op het Haringvliet. Minstens Bfr 6 is de spelbreker vandaag. Maar eind van de week wordt beter weer verwacht.

Het was lastig vissen op het Haringvliet. Bodem houden met je shad is lastig. Ik ga langs wat stekken maar kan geen aanbeten registreren. Alleen in de boot is het ook lastig. oppassen ook dat de lijn niet in de elektromotor verdwijnt.

Het was weer lastig vissen.

Aan de zuidkant valt het niet mee daar komt de wind vol over het Haringvliet heen gedenderd. Maar achter het meeuwen eiland als de wind even iets minder lijkt is het wel te doen en probeer ik het hier werpend of ik de dag nog goed kan maken met een baars of snoekje. Maar deze dag gaat de boeken in met nul vissen. Zit er ook een beetje door heen na al dat geschommel, de boot op koers houden en vissen tegelijkertijd.

 Bij meeuwen eiland met wat spinnerbaits, plugjes en fischh gevist.

Dus na een zes stekken te hebben uitgevist bel ik Wim Arkenbout die woont in de haven of de koffie bruin is. In de haven is het het mooiste weer van de wereld maar als je dan naar buiten kijkt zie je witte schuimkoppen op het water. Als ik dan ook twee bakkies gedaan heb vindt ik het welletjes. Ik vaar daarna naar de helling en ga er uit.

Bij thuiskomst wacht een verrassing.

En bij thuiskomst zie ik me op de deurmat liggen. Ik sta in de krant met een mooie snoek in m’n handen. Ja dat is helemaal leuk.

En nog één.

Zo ook in de tweede krant die ik open slaat. Ben geïnterviewd door Karin en Kevin. Ik doet mee met m’n eerste roofvis wedstrijd met de boot en dat op mijn thuiswater het Haringvliet. Het Hollands Diep is een ander verhaal maar van de drie dagen zit ik er dus daar maar eentje en dat geeft goede hoop.  Wim m’n vismaatje voor deze dagen (Wim Wigboldus) heeft er wel gevist dus die dag zal hij de stekken moeten aanwijzen waar we gaan vissen. Vorig jaar heeft hij er goed gevangen en alle drie de predators in de boot kunnen vissen de snoekbaars, baars en snoek dus dat zit wel snor.

En een derde.

Dus m’n buitenlandse vrienden de meeste tegenstanders hebben er meer gevist als ik op beide wateren. We zullen het zien en ben blij dat ik dit mee kan maken. Want het is een heel groot spektakel en dan tussen al die professionals te vissen lijkt me fantastisch. Je moet een beetje mazzel hebben tussen al die snelle boten en op tijd op je stek zijn anders is die bezet. Twee of drie vissen meer scheelt zo vijftien plaatsen. Ik kijk er naar uit.

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Gerard Jansen heeft gereageerd op je video.

Gerard Jansen

24 juni om 10:27

Facebook

Ron Ligtmans heeft gereageerd op je video.

Ron Ligtmans

24 juni om 18:21

Echte zeebonk die Freek

Facebook

Jan Glimmerveen heeft iets op jouw tijdlijn geplaatst

Jan Glimmerveen

30 juni om 20:33

Mijn zwager heeft de krant van helvoetsluis opgestuurt ik heb je foto gezien met dat aardige beestje gefeliciteerd

Facebook

Hetty de Deugd heeft gereageerd op het bericht van Jan Glimmerveen.

Hetty de Deugd

2 juli om 9:23

Bn-er!

Michel Luijendijk

30 juni 19:53

Netty Schroot

28 juni 11:57

Hi Freek, je bent nu een regionale bekendheid. Op welke plaats ben je geëindigd???

Netty Schroot

28 juni 13:04

Ehh pardon… Een internationale bekendheid, zag ik zojuist ook in het filmpje op FB 😀

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *