Rondje 10 Gemeten

Een enkele dreueis.

Donderdag 18 juni 2015 doe ik een rondje Tiengemeten. Voor Stad aan ‘t Haringvliet naar Den Bommel en voor Ventjagersgatje maar kan geen aanbeet registreren. Alle randjes vanaf 2 naar zelfs soms 12 meter af gevist. Dan naar de Haringvlietbrug.

Maar daar vindt ik ze ook niet vanaf de lichtmast tot aan de Hitsertse Kade. Nu moet ik zeggen dat het niet lekker vissen is het water komt zo nu en dan over de boeg  de kuip in. M’n broek is minstens 15 cm nat en het is goed dat ik laarzen aan heb. Het water loopt gelijk weer naar achteren en de automatische pomp doet prima zijn werk.

Het is wel wat ruw.

Vanaf Middelharnis tot aan de Haringvlietbrug aan de zuiderlijke kant van Tiengemeten kan ik niet vangen op m’n stekken en dat verontrust me. Zal de spreuk van mijn maatje de AnkerMeister dan wat van zins zijn;

Staat de wind oost of noord

Dan Is de vis verstoort

Staat hij zuid of west

De vis bijt best. 

Het is geen best weer om het uit te vissen, dan maar trollen.

Maar ik ga terug via de noordelijke route langs Tiengemeten en zoek het dieper op met pluggen tot 5 – 6 meter. Dan maar trollen i.p.v werpen en verticalen of diagonalen. Heb onderhand ook een tennisarm. Met trollen ligt er allemaal aan hoe snel je vaart, de lip van het kunstaas, je lijn dikte en hoever achter de boot, hoe hoog staat je top van de hengel maar met een beetje ervaring is dat goed in te schatten. Als je de bodem raakt zie je dat aan de top van je hengel zo ook als je wier vangt. Morgen krijg ik versterking. Dan is Wim terug uit Noorwegen m’n vismaatje voor de WPC. Dan moeten we gaan knallen. Gaan we naar het Hollands Diep of blijven we voor Hellevoet. We gaan dat allemaal meemaken…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *