Poldervissen

Met een blikje mais de polder afstruinen rond om Hellevoetsluis donderdag 30 april 2015.

Op zoek naar de karpers die komen paaien vanuit het Haringvliet hier in de polders.

Maar ik denk dat het water nog te koud is. we zijn een twee weken te vroeg. Net nog te weinig riet tegen de kanten.

Ik zie wel hier en daar wat schichtige mooie ruisvoorns maar ik denk dat het water nog te koud is dat ze gaan azen. Zo uit de auto zoals je ziet met mijn oude Shakespeare 1810 en dito 2401 molentje als ventje aangeschaft.

Je moet dus precies op tijd zijn als ze naar binnen trekken. Zijn ze er eenmaal tot aan de Vestinggrachten aan toe en ze beginnen aan de paaidans dan ben je te laat. Dan vreten ze niet meer en hebben hun gedachten alleen maar met ander zaken. Geef ze eens ongelijk. Maar het kan fantastisch zijn zo’n karper haken op een sloot van drie meter breed. Laarzen aan want die boeg golven vergeet je niet meer. Volgende week nog maar eens proberen. Nu alleen maar leuke plaatjes gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *