Nog maar eens proberen

Ook nog even aan de overkant geweest.

Vanmorgen 18 februari 2015 heb ik een bespreking over wat fotowerk maar die is al om twaalf uur kant en klaar dus waarom niet ff het water op. Accu’s zijn vol na een nachtje laden dus we kunnen gaan. Het weer is weer fantastisch dus gaan met die banaan zou ik zeggen. We zijn zelfs een uurtje vroeger dan gister dus ik verwacht er alles van.

Het is zo mooi weer dus ga ik er nog even in tegen beter weten in want zoveel wordt er niet gevangen. Er is ook niemand te zien op dit stukje Haringvliet en dat zegt al genoeg. Het is heerlijk op het water maar daar is alles mee gezegd. Eerst maar eens de Hellevoetse kant opgezocht onder de vuurtoren en voor de werkhaven maar na een dik uurtje alles te hebben afgevist besluit ik naar de overkant te gaan bij het sluisje Melissant. Zit ik in ieder geval uit de wind en met dit zonnetje zit je dar heerlijk. Maar daar zie ik helemaal geen leven onder water op de visfinder. Alleen Rijkswaterstaat komt steeds voorbij die zijn de vaargeul aan het monitoren.

Eindelijk en dan jammer genoeg geen staart dreg.

Dus na een uurtje weer terug voor de werkhaven daar waar ik de meeste geloof in heb. En dan eindelijk na vier uur alles uit de kast te hebben gehaald krijg ik een aanbeet en denk die te missen want als de shad omhoog komt mis ik zijn staart. Finaal afgebeten. Maar er is leven in de brouwerij en nu doen ze het even. Krijg verschillende voorzichtige aanbeten maar allemaal missers doordat ze het uiterste puntje van de shad pakken.

Hèhè eindelijk.

Dan na de zoveelste misser dan eindelijk een dreumis. Wat ben ik daar blij mee want het was taai heel taai vanmiddag na uren verticalen en diagonalen.

Eindelijk ze doen het.

Is het bijtuurtje dan zo laat op de dag begonnen want naar de schemering toe krijg ik verschillende aanbeten en nu maakt het weinig uit wat ik er aan hang.

Ze trekken zelfs de Shad van de haak.

Met dreg ver achter op de staart dat hebben ze door dan krijg ik geen aanbeten. Waarschijnlijk is dan de aktie van de shad te weinig en zonder dreg blijf ik ze missen. Daar beneden grossieren ze wel in staartjes maar ik heb er zat van en anders Mario wel.

En zo wordt een taaie dag toch nog leuk afgesloten.

Vandaag ben ik dus in het donker thuis om half zeven want als ze het dan eindelijk doen vis je door tot ver in de schemer maar ik ben alleen en wil niet in het pikke donker traileren. Op de open helling met wind in de rug (Z-Bfr 4-5) verspeel je zo maar een schroef. Dat is me dus al eens overkomen en dat is een dure grap. Vanmorgen wel wat gevaarlijk liggende stenen weg gehaald bij laag water een paar meter uit de kant want die zag je al slecht liggen half in het zand overdag laat staan in het donker. Toch heerlijk gevist het was lekker op het water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *