Wat een weer

Joop helpt wel even.

Dinsdag 17 februari 2015 ben ik eerst in de weer voor een nieuwe accu van de auto maar als ik langs het Haringvliet rij wil ik er in. De vangsten zijn  abnormaal slecht maar dus het is meer beleven dan vissen op dit moment. De knoop is doorgehakt en ik ga de Bassbuster halen. We hebben nog heel de middag…

Maar dan heeft Joop me thuis gemist en en die heeft zijn boot verkocht. Die wordt vanavond opgehaald. Je begrijpt het al, ik heb nogal wat van em “geleend” dus die komt het reservewiel en zwarte bal op halen. Die zwarte bal heb je nodig als je ankert maar gek genoeg niet met mijn nieuwe MinnKota. De elektromotor die ankert hier ook op. Maar toch dan heb ik weer wat verjaardagsado’s ideeén in april. Je kan immers niet zonder.

Trossen los.

Maar eer alles er af is en we bij geklets zijn is het al richting half drie. Dat wordt zo wel een heel korte sessie.

Met dat kameraatje op tijdopname moeten we nog wat oefenen, veel vangen dus.

Maar gelijk onder de vuurtoren beginnen, lekker dichtbij want ver weg is ook niet altijd alles zoals we hebben gemerkt vorige keer en warempel ik heb er gelijk eentje. Wel beschadigd en die snoek denk ik zou ik wel aan de haak willen slaan.

Maar voor de volgende moet ik twee uur alles uit de kast halen.

Maar ls zo vaak als je in de eerste minuten een vis vangt dan wordt het taai voor de BassBuster. Wat is dat toch. Soms wordt het een goede dag maar meestal wordt het toch zoeken waar ze zijn. Terwijl je het dus denkt gelijk gevonden te hebben maar je kamt het gehele talud af en ik krijg geen enkele aanbeet meer. Nu ook weer vang ik m’n tweede vis op één losse na pas na twee uur. Wel op een ander talud een 4-500 meter verder.

Deze lijkt met z’n voorkant op die boot uit de film met Sean Connery.

Maar het is lekker weer en genoeg te zien op het water en zo moet ik ff aan de kant op m’n stek voor een speeltje van ander kaliber.

Hellevoetsluis spaart ze.

Gewoon achteruit en dat kan makkelijk met dit weer en de boegschroef doet de rest terwijl de schroef waarschijnlijk twee achteruit zachtjes de haven in vaart.

Chris Sigaar met een monster zege.

Dan zie ik Chris staan op de “Punt” en vraag of die mee wil naar de stek de “terras flats” maar hij heeft een nog een drie kwartier en dan moet hij koken. Dan wordt het donker ook dus ga ik er sowiso uit dus hij gaat ff mee. Je ziet het hij vangt of beter gezegd hij haakt een mini mini snoekbaars. Die hoef je dus niets te vertellen hoe het spelletje werkt op een onbekende stok deze lichte touch te voelen. Klasse vent.

Chris ff afzetten en dan naar de sudderlappen van Henny dat wat ik vanmorgen al rook.

Het was wederom taai voor de BassBuster maar het weer begint er op te lijken. Ik hen al twee dagen de verwarming niet aangedaan in mijn jas dus dat wil wel wat zeggen. Het zal steeds slechter gaan op onze grote plas dus we maken er maar het beste van. Morgen weer een dag.

Reactie’s

Facebook

Arno Borsboom heeft gereageerd op je foto.

Arno Borsboom

18 februari om 20:50

Jammer van die vis boot op de voorgrond Verder mooie foto Ha ha

Facebook

Yvonne Koppenol van Heerwaarden heeft gereageerd op je foto.

Yvonne Koppenol van Heerwaarden

18 februari om 21:22

Mooi bootje hoor …snap wel dat je het leuk had…..;-)

Facebook

Netty Schroot heeft gereageerd op je foto.

Netty Schroot
18 februari om 21:48
 
Levensgenieter 󾌸
 
 
Facebook

Jan Glimmerveen heeft gereageerd op je foto.

Jan Glimmerveen
18 februari om 22:18
 
Ik had vandaag weer een ouwerwetse voorn van 1200 gram
 
 
Facebook

Ed van Neutegem heeft gereageerd op je foto.

Ed van Neutegem
19 februari om 11:14
 
mooi schip
 
Facebook

Peter Ermers heeft gereageerd op je foto.

Peter Ermers
19 februari om 11:28
 
Nu begrijp ik ook waarom jij al die spookfacturen ontvangt !
 
 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *