Lekkers aan board

Lekker bij de koffie.

We gaan er op 25 november 2014 na de koffie om een een uurtje of tien in. Het heeft gevroren en best wel frisjes maar om deze tijd hoef ik nog niet de auto ruiten te krabben. Dat heeft het schrale zonnetje al voor me gedaan. Arie is om negen uur bij me en we drinken nog een bak koffie terwijl ik de eieren met spek op de boterhammen gooit. We zijn er weer klaar voor.

Om tien uur vissen we voor het kleine strandje richting de vuurtoren maar erg wild is het er niet. Wel weer grote scholen witvis maar vadertje glasoog is er niet te bekennen of het moet op diep water zijn  en dat is vandaag heeel erg diep namelijk dik in de twintig meter. Daar vinden we wel wat op de bodem maar dat heeft geen zin om daar te gaan vissen. Door dat drukverschil redden ze niet als ze boven komen.

Heel diep zien we wat “leven” op de bodem.

We krijgen trek in koffie en als we voor de haven van Hellevoet liggen gaan we even naar binnen want Annet heeft gisteravond weer haar best gedaan. Ze heeft twee appeltaarten gebakken waarvan er eentje de klos is aan board.

Hij is weer heerlijk.

Hij is weer heerlijk na een broodje ei met spek, voor Arie ei met ham want die is niet zo van het spek afsluiten met appeltaart. Uit de wind want die is verschrikkelijk, Bfr 5 Oost maar hier in een mager zonnetje zitten we heerlijk een uurtje lunchen. Af en toe aanspraak met honden liefhebbers, wandelaars en trimmers.

Er is niet veel veranderd.

We doen daarna het stukje naar de Punt, voor de werkhaven en doen midden op het Haringvliet richting de groene boei waar we dan eindelijk op een redelijke diepte een snoekbaars kunnen foppen.

Maar net gehaakt op het puntje.

We gaan verkassen naar een ander gedeelte van het Haringvliet en vertrekken richting de terrasflats, Zeedijk en Oudenhoorn. De Haringvlietsluizen zien we open staan dus moet er een stroming zitten in de vaargeul en dat hebben we nodig wil vadertje glasoog gaan jagen.

We vallen met de neus in de snoekbaarzen.

Hier worden we dan beloont voor het zoeken naar onze vriend de Zander en hebben een wereldse middag. Er komt af en toe acrobatiek aan te pas om recht op te blijven staan in de boot maar dat hebben we er wel voor over. Wat kan het ineens omslaan van taai naar een goede dag vissen.

Zal Reins er mee te maken hebben met het formaat vissen.

Het is gewoon weer goed vandaag en hebben een heerlijke middag ondanks die gure af en toe harde Oosten wind die over het hele Haringvliet komt aan gedenderd.

Allemaal dit slag snoekbaarzen 60+.

We zoeken de taluds af waar het afloopt naar dieper water want de meeste vissen zitten diep alhoewel het lijkt dat het water hier midden op het Haringvliet minder helder is. Aan de oevers kijk je vijf meter de diepte in terwijl hier het er op lijkt dat het water dikker is. Gelukkig maar en toch zitten alle vissen op diep water op enkele uitschieter na.

Het is zoeken naar de geschikte plateaus en ondieptes.

Het is gewoon goed vanmiddag en hebben het best naar de zin ondanks de wind en kou. We zijn goe aangekleed je zit immers stil maar we draaien de boot in de wind zodat we die in de rug hebben en dan is het goed uit te houden met onze thermo kleding.

Arie gaat gewoon door met hengels uit proberen.

En Arie, die is niet te stoppen na die dubbele appeltaart. Hij weet nog niet welke hengel hij wil kopen en na al die aanbeten weet hij het nog niet. Een strakke, parabool of Extreme Tough&Light hij weet het nog niet en dat is ook moeilijk die keuze te maken. Er is niet één hengel met de actie voor elke situatie. Daarom blijft het spelletje waarschijnlijk ook zo leuk.

We gaan er uit maar we zien toch dat de vis ‘s avonds naar hoger gelegen vertrekt.

Het was weer een heerlijke dag en dat gaan we weer snel over doen. Van mij mag de wind naar Zuid draaien dan is het een stuk geriefelijker op het Haringvliet.

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Facebook

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je foto.

Inge Lugtenberg

26 november om 18:20

Zelfs met gebakbordjes!! ;)

Facebook

Facebook

Marian Bosma-van Hout (bevriend met Annet Krijgsman) heeft gereageerd op je foto.

Marian Bosma-van Hout

26 november om 18:20

Heb jij die gebakken Annet

Facebook

Facebook

Michel Luijendijk heeft gereageerd op je foto.

Michel Luijendijk

26 november om 18:52

Goed bezig mannen.

Facebook

Facebook

Netty Schroot heeft gereageerd op je foto.

Netty Schroot

26 november om 19:39

Toch jammer dat ik niet aan boord was, vanwege de appeltaart natuurlijk :)

Facebook

Facebook

Arie Krijgsman heeft gereageerd op je foto.

Arie Krijgsman

26 november om 20:00

Ja Freek het was weer eens een lekker visdaagje ondanks de harde wind.

Facebook

Facebook

Annet Krijgsman heeft gereageerd op je foto.

Annet Krijgsman

27 november om 10:51

Graag gedaan mannen.Dat het maar gesmaakt heeft !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *