Als elk jaar

Het stormt best al.

Vandaag dinsdag 21 oktober 2014 gaat het waaien Bfr 7 naar negen maar ga toch even kijken op de Punt om een uurtje of twee. Maar de wind staat recht de haven in. Zuid dus terwijl ze Zuid-West naar West-Noord op gaven. Met de kennis dat zo dadelijk de wind in de rug te hebben ga ik toch naar de waterkant en trotseer af en toe een buitje. Koud is het niet en door de wind ben ik ook weer binnen tien minuten droog gewaaid.

Koud is het niet en door de wind ben ik ook weer binnen tien minuten droog gewaaid.

Zuiderwind is moeilijk vissen.

Het is niet te doen om je shad met 25 gram op de bodem te houden en ik vang wel een dreumes bij de eerste worp maar hoeveel heb ik er gemist… Meestal is dat als je bij de eerste worp vis vangt blijft het de rest van de dag bij die ene vis terwijl moment supréme je denkt Yess ze zitten er dat wordt werelds vandaag. Ik kan op de been blijven in die wind en kan hem bij het trapje landen uit de golven.

Het is fantastisch en kikken met dit weer een Zander te vangen.

Het is een dreumes maar ben er blij mee in windkracht zeven zo dadelijk naar negen. We hebben wereld uren meegemaakt met herfst stormen maar meestal met de wind percies andersom recht in je bakkes. De 32grams loodkop kon je maar net dertig meter weg zetten midden in het kanaal en dan alleen de lijn vast houden want bodem voelde je niet met een grote lus in je lijn en wachten op de dreun die onvermijdelijk dan kwam als de lijn strak kwam te staan.

Af en toe een buitje.

Het weer wordt er niet beter op maar binnen een kwartier draait de wind naar Zuid-west en dan heb ik em in de rug. Heerlijk ik heb 300 meter op m’n molentje staan en gooi die bijna uit met windje mee richting Middelharnis. Het grootste gedeelte van de kracht van de wind wordt nu opgevangen door de strekdam waar de vuurtoren op staat en de vesting van Hellevoetsluis. En dat scheelt een jas als wanneer hij over het Haringvliet dendert. Je ziet het ook aan de witte koppen op het water die beginnen pas een honderd meter uit de kant maar daar lijkt het wel winter. Die witte koppen lijken in de verte wel op ijsschotsen. Onwerkelijk met dat zonnetje en die warme blauwe lucht erboven.

Een dreumes, laat die Oma halen

Het is heerlijk de zon komt af en toe door en de wind in de rug nu nog de aanbeten maar die blijven uit na het draaien van de wind. Roy komt ook nog even bij me zitten maar ik ben al uit gewaaid.

Ik vang vanmiddag drie dreumessen en ben er blij mee. Robert onze hof fotograaf van de Punt heeft er van eentje een plaatje van gemaakt. Het is niet wat ik had verwacht want met storm kan het spoken hier qua vangsten maar dan moet de wind op onze de kant staan. Maar niet geschoten is altijd mis en Robert leert dat al aardig dat schieten dan.

Als het niet regent is het heel goed uit te houden.

Robert moeten we bijna uit het water vissen bij een windvlaag, grote hilariteit natuurlijk. Hij staat en vangt veel wind terwijl wij zitten. Het is heerlijk de zon komt af en toe door en de wind in de rug nu nog de aanbeten maar die blijven uit na het draaien van de wind. Roy komt ook nog even bij me zitten maar ik ben uit gewaaid voor vandaag en verlaat hem na en half uurtje chillen.

Tijd om naar huis te gaan.

Als ik weg ga begint het te hagelen. De herfst is begonnen. Er is al voorspeld dat op verschillende plaatsen je auto niet moet neer zetten in Rotterdam. Morgen ben ik er weer als de storm is gevallen en het water af gevoerd word richting de zee…

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Yvonne Koppenol-van Heerwaarden heeft je genoemd in een reactie.

Yvonne schreef: “Hey Freek Oosterhuis je staat er goed op….”

Wel leuk als je wordt genoemd via FaceBoek, had Wil van Balen onze pers fotograaf van het eiland al zien staan of beter gezegd zitten in zijn auto en poseerde de dreumes die ik ving. Tja Robert dat ga je krijgen als je even boodschappen gaat doen. Je bent zo je bijbaantje kwijt

Facebook

Gerard Jansen heeft gereageerd op een foto die jij hebt gedeeld.

Gerard Jansen

22 oktober om 11:26

Leuk Freek jij hebt ook altijd beet he ;-)

Facebook

 Hetty de Deugd heeft gereageerd op een foto die jij hebt gedeeld.

Hetty de Deugd

22 oktober om 12:05

Hebbes, freek!!

Facebook

Anneke van der Weijden heeft gereageerd op een foto die jij hebt gedeeld.

 Anneke van der Weijden

22 oktober om 16:33

Stoer freek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *