Het is Taai vandaag

John heeft in iedergeval zijn predator vandaag.

Ik zou vandaag zondag 31 augustus 2014 met John gaan vissen en een vriend van hem maar vanwege Bfr 5 blijven ze rondom Amersfoort vissen op snoek in de polder. Beter ook want op het Haringvliet heb je weinig te zoeken. Zouden we naar de rivier moeten maar daar was het gister taai, heel taai. Een paar vissen over de gehele dag. Wel mooie en het is dat het lekker weer was. Meer zonnebrand olie gesmeerd dan aan gehaakt.

Alles is weer aankant en opgeruimd dus wat ga je dan doen vandaag. De molens hengels en voorral de ogen, de pluggen zijn schoongespoeld van gisteren. Het is mooi, te mooi weer dus wat gaan we doen. Met de boot er in heb ik geen zin met die wind maar een paar uurtjes peuteren ergens lijkt me wel wat. Dropshotten op zondag hier in de omgeving dan sta je niet alleen. Dat is meer lullen dan vissen. Net als dat ik in het weekend niet met de boot te water gaat is dit Dropshotten ook zo’n geval. In dit jaargetijde is het veel te druk in de havens en langs de kade. Aan de dam worden weer mooie voorns gevangen door de feeder vissers voornamelijk de Engelsen die hier elk jaar komen om hun vakantie door te brengen. En waar witvis zich concentreert daar is ook vadertje glasoog aanwezig. Laten we daar maar weer eens kijken dat is al weer even geleden dat ik daar ben geweest

Met de wind mee gooi je met 15 gram een voetbalveld ver.

Tja en als je dan voor dat grote water staat waar moet je dan beginnen. Heb dat vaak zelf mee gemaakt in het buitenland en neem nu maar van me aan; neem een gids in de hand voor de eerste dagen. Die locals weten precies waar je in welk jaargetijde moet wezen om vis te vangen met welke technieken en aas presentatie. Misschien wat duur maar je vangt dan geheid vis in je vakantie

Wat wonen we mooi in dit deltagebied.

Op deze stek al heel veel vis gevangen. Hier zit de pijl naar buiten onder de dam door en maar weinig mensen weten hoe dit in elkaar steekt. Nu heb ik het geluk dat op mijn werk SBC de afdeling 3D documentatie aan de sluizen dus de documentatie heeft gemaakt onderhanden voor de onderhoud. Die was berekent op twee maal open gaan van de deuren. Jaren later hebben we het er nog over dat de kosten aan renovatie knap kunnen oplopen als alles is gemaakt om zo weinig is beweging te zijn

Een dreumes maar dat is haal heel wat met water temperaturen van tussen de 17 en 18 graden.

Al snel krijg ik de eerste tik ver weg op het tweede talud naar negen meter. Met de wind in de rug de shad dus hoog opgooien en de wind doet de rest die over de dam heen komt. Zo kan ik net achter het tweede talud werpen die de stroming uitgesleten heeft voorral met de waterverplaatsing ‘s winters. De diepten weten dat is toch een voordeel als je met je bootje het Haringvliet afstruint. Zodoende weet je de diepere stukken te vinden die ook vanaf de kant bereikbaar zijn

Met de wind mee gooi je met 15 gram een voetbalveld ver.

Na een dik uurtje alles te hebben afgestruind heb ik zo’n zelfde dreumis die na het vele wisselen toch dezelfde shad kiest

De ene na de andere niet groot maar er is leven in de brouwerij.

Ik ben lekker uitgewaaid en de wandel langs het talud heeft me goed gedaan. Het is hetzelfde als met de boot het talud volgen en dat randje is met deze zon in de rug goed te zien. Je ziet de wierplekken en de diepte’s die we volgende maand volgen met de boot op dit stukje waar het best kan stromen als de sluizen open staan zoals nu. Het zal best beter gaan als de watertemperatuur weer rond de negen graden is en de bladeren gaan vallen

Want er stat een best briesje.
Het is niet allen vissen.

En als ik dan terug rijdt door de polder zie ik een familie zwanen die zich niets aantrekt van mijn aanwezigheid. Ik kan met mijn compact kameraatje de mooiste plaatjes schieten op drie, vier meter afstand. Dat hoort er allemaal bij het is niet alleen vissen maar lekker buiten in de natuur en alles opsnuiven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *