Ik mag mee met Brett vandaag

Arie en Brett hebben nog vakantie en gaan vissen op de Punt. Of ik ook zin heb om mee te gaan. Natuurlijk gaat ik mee de hengels zijn zo gepakt en als ik dan van de Fysio vandaan komt. Bedankt Ymke ik kan mijn schouder weer bewegen kan ik nog net een bak koffie weg werken en staan de mannen al voor de deur.

Brett gaat het eerst proberen in de Zoute Kom dus hij wordt daar geïnstalleerd door Arie en ik ga vast naar mijn favoriete stek. Heerlijk zit je daar en als ze het doen kan het er spoken. Door de jaren lange ervaring ken ik elk mosselbankje en kuiltje. Maar kom je daar als beginner dan hoop ik dat je genoeg heb ingeslagen aan shads bij Mario

Brett start in de Zoute Kom.

Ik loop vast naar de dam toe en installeer me op mijn favoriete steen. En de eerste de beste worp is raak. Geen gigant het is een dreumis rond de vijftig centimeter maar er is dus vis. Nu is het vaak zo dat na de eerste rake worp je de gehele dag voor niets zit dus dit heeft altijd op de punt een slecht gevoel. Als dan de tweede en derde worp niets wordt weet je dat het taai wordt

Ze zijn vandaag niet veel groter.

Terwijl Arie nog de spullen van Brett staat klaar te maken roep ik ze dat de eerste van vandaag binnen is en laat Brett gelijk z’n spullen links liggen. Rent de straat over en wil wel poseren met vadertje glasoog. Maar het is altijd raak op de punt na de eerste worp vis zit je de rest van het tij voor jan met de korte achternaam te vissen. Brett is inmiddels na een uurtje blanken ook bij ons komen vissen want er is speltaas genoeg te vangen in de haven monding

Voor eeuwig vast gelegd.

Daar heeft hij goed aan gedaan want Brett vangt de ene na de andere op een stukje worm of made. Hij heeft zelfs geen tijd als er een meisje met haar Opa komt kijken en ze vraagt wat hij heeft gevangen. Veel tijd heeft hij er niet voor en laat even zien wat het is. Dat is een voorntje zegt hij en gooit em snel terug. Nee hij blijft geconcentreerd vissen en als ik vraag of er misschien adressen moeten worden uitgewisseld vraagt hij of ik wel goed bij mijn hoofd ben…. Prachtig en wij liggen in een deuk inclusief de Opa die hier waarschijnlijk op vakantie is in één van de huisjes langs het Haringvliet

Wie de meeste vis vangt is duidelijk.

Grondels, baarsjes, windes, voorntjes, roofbeidjes, het maakt Brett niet uit en sinds hij in het bezit is van de nieuwe vissen almanak weet hij ieder soort op te noemen en vertelt hun leef habijt, kleuren schubben patroon, oogstand en bekstand hoe ze daardoor azen op de grond of aan het oppervlak. nee die hoeft je niets meer te vertellen

We gaan een dammetje verder.

Maar we zitten al een uurtje of drie te vissen en na vier missers en nog een dreumis maar die laat Brett vallen tijdens de fotosessie voordat ik een foto kan maken hebben we het wel gezien hier. Arie slaat ook een aantal keren een gat in de lucht op een aanslag op zijn nieuwe Rapala plugje. Die blijft vlak onder het wateroppervlak hoe hard je ook draait. Dat is dus weer een mooi kadootje dat ik voor me zelf gaart uitzoeken bij Mario de volgende keer. Jan de Spruitenkoning is inmiddels ook gearriveerd en ik hoor van em dat die vijf, zes aanbeten goud is de laatste weken hier op de Punt. Het is weer net als elk jaar rond deze tijd bedroevend slecht. En als we dan bij de vuurtoren zijn gearriveerd zien we beide een indrukkende golf van een volger op de shad die ik sneller indraai boven de stenen om niet vast te komen zitten. Dat geeft ons hoop dat ze hier misschien wel azen. Maar we gooien ons een tennis  elleboog en na een uurtje hou ik het voor gezien en gaar Brett helpen

Brett blijft gewoon door vangen.

Maar we gooien ons een tennis  elleboog en na een uurtje hou ik het voor gezien en gaar Brett helpen met vissen landen want die is niet meer te stoppen de ene na de andere soort wordt gevangen

Zolang er wordt gevangen is de interesse er.

Maar we gooien ons een tennis elleboog en na een uurtje hou ik het voor gezien en gaar Brett helpen met vissen landen want die is niet meer te stoppen de ene na de andere soort wordt gevangen

Dan legt Brett het wel even uit hoe het moet… Mooi is dat toch.

Maar het wordt kouder en ze hebben slecht weer op gegeven. Veel nattigheid en natuurlijk die wind. Al twee weken is het Bfr 5 en morgen weer een slechte dag om te vissen. Voor de woensdag ziet het er goed uit en willen we gaan “pennen”. Voor nu is het naar de stek van Bram. Bram Ladage wel te verstaan in het winkelcentrum. We we lusten wel een frietje met een kip sateetje met wat kip nuggets. Daar mag ik geen foto’s maken van Brett want er zijn wat vriendinnetjes van em in de zaak dus niet te veel contact maken vindt hij. Dat gaat allemaal van m’n vis tijd af zegt hij. Dat moet een hele goeie worden aan de waterkant…

Reactie’s

Hoi Freek;

Arie Krijgsman heeft je genoemd in een reactie.

Arie schreef: “Weer een mooi verhaalFreek Oosterhuis

AnnetArie Krijgsman heeft je genoemd in een reactie.

AnnetArie schreef: “Super leuk Freek Oosterhuis !!!”

Gerard Jansen

25 augustus om 21:28

Leuk hoor Freek en ook weer een leuk verhaal.

AnnetArie Krijgsman

25 augustus om 22:26

En mooie foot’s natuurlijk weer!

AnnetArie Krijgsman heeft je foto gedeeld: “zo leuk geschreven….”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *