FF DropShotten met Guus

John is snel gevonden.

We wilden eigenlijk vanmorgen 30 juli 2014 vroeg het Haringvliet op want John en Julie zijn een paar dagen over uit Engeland maar ik was helemaal de Fysio vergeten voor mijn rechter schouder. Ben heel de week al een dag kwijt. En volgende week is geen optie. Ze (Ymke) is dan op vakantie en deze sessie kan ik echt niet missen.

Dus we hebben aan de ontbijt tafel afgesproken dat john vast gaat vissen en ik volg later. Hij is lekker aan het knopen zoals ik vroeger viste bij Ome Jan op het IJ-meer ik zal 8 jaar geweest zal dus rond 1975 zijn geweest toen we viste vanuit de boot met 3 twisters onder elkaar met een afstand van ongeveer twintig centimeter om verschillende water lagen af te vissen en een loodje er onder. Zo nieuw is dit dus niet allemaal maar wel met veel betere materiaal en technieken. Dus ik laat John achter bij mijn vis tafeltje waar alles staat en laat em haken en die nieuwe Reins shadjes/twister knopen. Daar is hij wel even mee bezig en dan kan ik naar Ymke van Ymke sportfysiotheraphie die een paar dagen in de week in Rockanje zit. Laat daar nu net een zomermarkt beginnen dus het valt niet mee om haar te bereiken in het Medisch Centrum maar natuurlijk lukt dat met mijn perskaart…

John is zo gevonden in het dorp.

Als ik weer terug ben en een boterhammetje mee heb gegeten met de meiden ga ik JohnieBoy opzoeken. Die heeft zich al klem gevangen aan baarsjes rond de tien centimeter op dat lichte spul (10 grams hengel) bij het witte voetgangers brugetje en vakantiegangers die met de boot zijn en dat zien stuurt hij naar de Catfisch voor een hengelsetje. En dat doen ze dan ook nog, Mario blij en John moet uit leggen hoe hij die baarsjes en voorntjes vangt op de brug met… jaja maden. Hij is overgestapt want met kunstaas is het heel moeilijk om dat kleine spul te vangen Ze trickeren tot een aanval lukt wel maar het kleinst kunstaas van Reins is nog te groot. Ze hangen aan het rubber maar halen de haak niet die vooraan zit bij het dropshotten. Wat een rovers zijn het toch zo klein als ze nog zijn vallen ze hun prooi aan dat bijna net zo groot is dat ze zelf zijn

Ook aan het Voornse Kanaal valt het niet mee.

Overdag is natuurlijk de slechtste tijd van de dag dit moment om wat te vangen van formaat. We zoeken alle schaduwplekjes op waar ze vanuit hun “ambusch” aanvallen maar de grotere vissen zijn met al dat heldere water naar dieper vertrokken. Maar het is wel reuze gezellig met al die mensen om je heen. De ene snap er niets van en dan legt je uit wat je doet want de karpers zwemmen net onder het oppervlak voorbij. Die schooltjes van twee tot tien stuks zie je zo voorbij schuiven en leg dan maar eens uit waarom je visjes vangt van nog geen tien centimeter

Nee veel groter zijn ze weer niet vandaag.

Maar het is fantastisch weer en wat zeur je dan. Heerlijk is het zo met je hobby bezig te zijn. En je moet tijd investeren om een bepaalde techniek onder de knie te krijgen. Echt… meer kan ik niet verzinnen om met dit mooie weer van onze hobby  te promoten. Het is altijd nog beter dan een goede dag op je werk . Zo zal ik dat maar verwoorden…

Alles in diepe rust met dat warme weer, zal van het weekend anders zijn.

We gaan nog even in de haven proberen en onderweg pakken we het voetgangers bruggetje nog even mee en hier zit nu, op maden ook voorntjes tussen de baarsjes

De kamera op nacht stand + flitser en de fietsers zijn onherkenbaar in beeld door de lange sluitertijd.

Ik zie een schooltje winden van een groter formaat tot zo’n dertig centimeter azen aan het oppervlak en vlak daar onder en schuif het lood naar beneden op de lijn zodat de maden vlak onder het wateroppervlak kan aanbieden maar na een half uurtje hou ik dat voor gezien. Eén vis had er interesse in en krijg een ferme tik op de top maar zie dat onze geschubde vriend alleen de made pakt van de haak die ik net aan een velletje erop heb gezet zodat ze goed bewegen. De rest van de school zwemt er verschillende keren langs maar keuren ze geen enkele blik waardig

Het is veel te mooi weer op te vissen maar ook om binnen te blijven dus…

Ook is de haven alleen maar klein spul dus we nokken af. We drinken nog wat water bij Mario daar zijn we net op tijd voor want die sluit om twee uur op de woensdag en gaan op huis aan. Julia is ook klaar met haar werk die vergadert weer via Skype met San Francisco, Londen en Melbourne en ze gaan Clinten en Hannah ophalen.

Die vieren een deel van hun vakantie in Chester, Engeland en voordat ze morgen avond de boot pakken komen ze nog gedag zeggen en een frietje met kippenpoten eten. Daar zie ik nu al naar uit, is bere gezellig met die tweeling kanen…

De derde maal kan Joop hem wel landen.

En als we John en Julie uitzwaaien komt onze globetrotter mijn vismaatje Joop aanlopen voor een gerstennatje. Die is net terug van La Palma zijn kleinkinderen thuis brengen zoals ik al vertelde in het laatste BassBusetrAvontuur. Ik krijg weer mooie verhalen te horen. Hij vindt het jammer de dropshot cursus niet te hebben kunnen volgen maar ik zou zo met em willen ruilen. Dat hij twee aanbeten van een Wahoo mist of eigenlijk niets te vertellen heeft want de plug werd gepakt en de spoel liep in één keer leeg richting Indische Oceaan maar de derde kon hij dan toch stoppen, drillen en landen

Walvis naast de boot net als ik in Indonesië vorig jaar meemaakte.

Tussen de school bonito’s wel een hele grote schub zat. Dat Ramon en zijn vriendje José het uitgilde van de schrik toen een walvis onder de boot opdook zich draaide op zijn zijkant en hen even aankeek

Eindelijk, de vloek is verbroken. Ramon heeft zijn haai op La Palma.

En Ramon heeft dan eindelijk zijn ruwe haai gevangen. Iedereen en bijna alle gasten op het ressort hadden er wel eentje gevangen maar nu na twee dagen trollen met Opa heeft hij dan eindelijk zijn haai gevangen. Joop voorspelde het en René zegt nog dat hij dat niet kan beloven maar nu weten ze daar op La Palma waarom ik die Flo graag in de boot heb met of zonder druppel aan zijn neus

Gele ronde rog voor onze vissertjes op La Palma.

Dus wil je een onvergetelijke visvakantie of heerlijk wandelen dan moet je een weekje boeken bij René en Patricia Flohil op La Palma (vakantiehuizenlapalma.nl). Ze hebben verschillende wandel routes in kaart gebracht dus ook voor de ongeoefende zijn er keuzemogelijkheden. Ik kan me de bootcamps nog wel herinneren met je hele hebben en houwen op je rug, als je mazzel had je veerkennersuitrusting of Suriname rol  vanuit mijn diensttijd nog herinneren als de dag van gisteren en heb er nog spierpijn van dus voor mij is dat, het wandelen niet besteed. Ik hou het wel bij vissen…

Getijde van vandaag.

Dat is toch aardig van mijn maatje. Joop heeft nog wat molens over en die krijg ik zomaar van em. Kijk daar heb je wat aan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *