KunstAasWedstrijd 2013

Joop probeert het met rozen.

Alles wordt uit de kast op 24 november 2013 gehaald door de deelnemers om moedertje Lussox over te halen, te trickeren om een aanval in te zetten. Er worden zelf rozen aangeboden maar niets helpt het zal taai worden vandaag.

Op 24 november 2013 organiseert de HengelSport Vereniging Het Voornse Kannaal in samenwerking met de Hengelsport zaak De CatFish een KunstAasWedstrijd in de Hellevoetse Vesting Grachten. Een top watertje waar door een goed beheer een heel mooi witvis bestand zit, mooie scholen winde zie je af en toe het water oppervlak afstruinen als Harders grazen die dan het oppervlakte af verschrikkelijk om te zien als je eens een wedstrijdje meedoet (zelf meegemaakt) en de brasems het even laten af weten op je stek waarschijnlijk verjaagd door die dekselse grazers. Hoe krijg je die ter weging zonder vliegen hengel die natuurlijk nog thuis staat want wie rekent nu daar op

Advertentie Catfish.

Het kan je wedstrijd helemaal goed maken maar de auto zit al zo vol met visspullen die je denkt nodig te hebben. Het karper bestand dat er zit is fenominabel van oudsher en wordt natuurlijk bijgehouden en zo nu en dan voorzien van vers bloed en vorige week is er nog kilo’s zeelt uitgezet. Ook de snoekstand is er ook pico bello er worden regelmatig meter bakken gevangen dus wordt het tijd om daar eens een wedstrijdje op te zetten vinden Wim van Amen en Mario Roobol om te monitoren wat er zoal zit aan dit bestand. Ik zit er toevallig bij in de winkel aan de Kerkstraat bij de besprekingen alhoewel toevallig de koffie is er prima en gezelligheid is top dus wat wil je nog meer als de rovers even het niet doen op het Haringvliet natuurlijk je spullen aan vullen. Wat wordt de prijs dit jaar het moet allemaal wel leuk blijven en ik opper een dag vissen met de BassBuster en dat vinden ze een goed idee dus zo gezegd zo gedaan en ik maak op m’n werk een mooie affiche er voor

Wel vroeg hoor maar dan wordt het toch eindelijk lichter.

Als ik aan komt na een heerlijke broodje ei met gebakken spek en een liter koffie want het is nog steeds pikke donker, echte witvis tijden zal ik maar zeggen vertrekken net de eerste vissers en natuurlijk zijn de opmerkingen niet van de lucht. Waarschijnlijk zat mijn laken nog vast en meer van die vissers ongein maar ik kan het hebben en nog net aan sluiten achter aan de rij een rondje Vesting Grachten

Dit Ukkie beschadigt door aalscholvers en aan een oog blind maakt de dag goed.

En hoe het kan lopen na een half uurtje waar iedereen zijn pluggen, woblers, blinkers, shadje, vliegen, soft baits, twisters, poppers, duikt deze op mijn Fox een langzaam zinkende, moeilijk bewegende maar lijkende op een grote shad gekregen zelfs van “Guus” (John Nispeling zijn bijnaam van zijn ongrensbare geluk) die het moest laten afweten maar vandaag maar ik ben er reuze blij mee en m’n maatje Joop land hem voor me op de steile helling met zijn waadpak. Gelukkig maar want hij is vals gehaakt (niet in zijn bek) en die valt er zomaar uit. wanneer de lijn los valt. Zo de eerste is binnen, geen moeders aller mooiste want hij is flink beschadigt aan één ook staar en nog niet eens zo lang geleden gegrepen door waarschijnlijk een aalscholver want de wonden zijn nog roodkleurig maar we gaan er voor met z’n allen en struinen verder de grachten af

Door de wol geverfd weet hij alles te gebruiken om de dames te verleiden.

Als Joop het probeert met rozen, die heeft er de leeftijd beter gezegd de ervaring voor, gevaren bij de HAL als elektricien en heel de wereld gezien en bevist dus moet hij zeker weten hoe je de vrouwtjes versiert die globetrotter, volgende week is hij weer bij zijn zoon René en staat daar dan in zijn korte broek te trekken aan een hengel nee hoor we zijn helemaal niet jaloers, als die het niet meer weet wat aan de lijn te knopen tja wat dan. Dan weten we het met z’n allen het wordt taai vandaag

Windstil met af en toe een spatje regen.

Als laatste kan je natuurlijk alles overzien en ik zeg maar zo de eersten maken ze wakker, de volgende activeren ze en de laatste zullen ze vangen…

Een flinke tak zal tweede worden vandaag

Maar het is flink knudde de eerste uurtjes en op een volger na voor in de rij wordt er verder niets geregistreerd terwijl er toch genoeg bakken moeten zitten in dit gedeelte van de grachten. Nu is het water wel heel erg helder in dit gedeelte je kijkt zo op de bodem en dat helpt ook niet echt mee denk ik dan

De jongesten van de gang denk ik zo.

Snoeken hebben helder water nodig met veel plantengroei om zich te kunnen verschuilen en hun aanvallen te kunnen plegen vanuit een soort amboush. Maar nu de planten weg zijn en het goed doorstroomt vanaf het Haringvliet zijn de snoeken moeilijk te paaien met ons kunstaas.

Joop is altijd vrolijk als hij maar een hengel vast houd, of een biertje natuurlijk en dat derde houd ik voor me

Maar zo dadelijk komt de Zoute er aan kom er nog aan en daar zal het water troebeler zijn misschien helpt dat en daar moet toch wel wat te vangen zijn aan roofvis. We horen dat er twee brasems zijn gevangen aan een shadje. Misschien moeten we het woordenboek er op naslaan en kunnen we ze bestempelen als rovers

Mario test zijn waadpak uit maar het is koud, heel koud en denkt nu lag ik maar naast Mirabel.

In de ZouteKom ligt veel afgestorven riet en daar loopt je Rubber, plug of wat dan ook helemaal vast dus een overstap naar het Haringvliet is zo gemaakt. Daar moet je eerst lopen over een stapel stenen

We wonen hier natuurlijk perfect.

Het Strandje wat afgeschermd wordt door een dijkje met stenen pas aangelegd al volgescheten door de aalscholvers die hier hun vleugels drogen voor de volgende uitmoordsessie

Geen echt Snoek weer een beetje kabbel zou mooi zijn.

Hier raak ik dus mijn plug kwijt die ik koesterde in het hoekje van mijn pluggendoos. De shakespeare Big S plug. Zal er later een paar krijgen van m’n sponsor voor de WPC Leo Stoutjesdijk van Pure Fishing. Nieuwe kleuren maar ben er heel blij mee maar dat weet ik nu nog niet…..

Hier raak ik dus mijn plug kwijt die ik koesterde in het hoekje van mijn pluggendoos. De shakespeare Big S plug. Zal er later een paar krijgen van m’n sponsor voor de WPC Leo Stoutjesdijk van Pure Fishing. Nieuwe kleuren maar ben er heel blij mee maar dat weet ik nu nog niet…..

Verleden tijd, deze maken ze niet meer in deze kleuren..

Gekocht op de Voorstraat in Dordrecht bij de Kleine Beurs als lagere schooldreumis en waar ik mijn eerste snoek ving op de ‘s Gravensingel in Dubbeldam met de eerste worp aan mijn toen van de verjaardagcentjes nieuwe sheakspeare Wonderspin 1520 van 275cm. Laats nog mee gevist op de OM (Avontuur van 4 juli 2013) pure nostalgie dus. Ships!!

Krijg er nog een beuk op maar geen snoek, dis is een waarschijnlijk spiegel geweest.

We zijn weer terug bij af en het was meer een wandeling met een tennisarm gooien dan een snoekwedstrijd voor mij. Ben veel te warm gekleed merk ik nu met lopen terug door de vesting naar het botenhuisje. ik ben natuurlijk de BassBuster gewent daar zit je stil midden op die grote plas of de rivier en dan kan je je nooit te warm kleden. Beter mee verlegen dan onverlegen uit doen kan altijd nog in de boot

Langzaam komt iedereen terug van de vis trip.

We hebben trek gekregen naar de erwtensoep met worst van Wim en zijn reuze benieuwd naar de resultaten van vandaag

De winnaar mag een dag mee vissen op het Haringvliet met de BassBuster.

Maar dat ene knolletje was de gehele vangst vandaag en ik maak me, nee ik wordt tot winnaar uitgeroepen. Jammer maar de rovers deden het echt niet vandaag zo ook op het Haringvliet, Tiengemeenten en Spui waar de TroutBuster met Peter die twee weken geleden nog de dag van zijn leven had met een snoek van 112 cm met de BassBuster (zie het visavontuur van 6 november) vanaf kwamen met twee net maatse snoekbaarsjes. Nee al heel de week is het taai zelfs op de Punt geen aanbeet te registreren

Wim en Mario delen de prijs uit.

Maar er is er ééntje die helemaal uit zijn bol gaat namelijk Timo Walter was van de week ook jarig en wint ook nu weliswaar met loten een dag vissen op het Haringvliet met de BassBuster

Gezellig was het en volgende maand met dood aas vissen zijn we weer allemaal van de partij.

Want ik laat m’n prijs verloten onder de jeugdleden van vandaag. Jammer van de vangsten maar zo komt deze prijs toch goed terecht. De gehele dag hebben we de jeugd verteld hoe het moet weliswaar zonder aanbeten maar snoeken moet je goed uitleggen wil je ze later nog eens vangen. Het zijn vissen die gevoelig zijn voor je waterbestand

Mijn vismaatje hoeft je niet meer te vertellen die heeft alles op visgebied al gezien.

Of een paar grote bakken anders veel kleine snoeken rond de tachtig centimeter in je water mits je witvis bestand in orde is dan heb je een goed water beheer in je vereniging en voor ieders wat om zijn hobby uit te voeren

Soep was bijna op.

Het was weer gezellig en er gaan er een paar door naar het spui, naar stromend water om onze groene Essox vriend daar te belagen maar de meeste gaan banken denk ik

Nog ff een buitje de soep loopt bijna over.

Voor herhaling vatbaar, volgende maand met dood aas vissen eens kijken of we ze dan kunnen vangen. Dus moeder de vrouw lief aan kijken en een paar grote, echt grote voorns invriezen het is er nu de tijd er voor in de havens van Hellevoetsluis en Brielle om voorns te vangen van 35 centimeter of groter en die doen echt mee, wat makrelen en haringen van flink formaat kan ook geen kwaad denk ik met een beetje vis olie uit de toko….

Eerste prijs is dus voor Timo Walters.
Tweede en derde prijs mochten een kunstaas uitzoeken bij de Catfish.

Inmiddels zijn de rest van de prijzen ook opgehaald bij Mario.

Bij de Catfish op de FaceBook pagina hahaha.

Reactie’s

Hoi Freek,

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je foto.

Inge schreef: Prachtige foto (11)

Dankje als een fotograaf het “wat” vindt begin ik het misschien te leren… Freek

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je foto. Inge schreef: Zeker 1ste prijs gewonnen?

Freek Oosterhuis We hebben gevist van 08.00 uur tot 12.00 uur toen op naar de erwtensoep. Met 24 man allerlei kunstaas geprobeerd. Er is 1 snoekje gevangen (72cm) en ik mocht de gelukkige zijn terwijl er zat meterbakken rond zwemmen maar als ze het niet doen, azen dat gebeurt wel vaker een paar dagen en dan plotseling gaan ze allemaal lös. Zie je vaak bij we witvis ook vooral de karper heeft dat. Heb mijn prijs verloot onder de jeugd leden en de kleinzoon van Wim Arkenbout trok het goede lootje…

7 uur geleden · Vind ik leuk

Hallo Freek,

Het was welhaast te verwachten, dat jij de 1ste prijs zou winnen bij deze wedstrijd.

Je vangt n.l. meestal van die knoepers. Gefeliciteerd hoor. Groetjes Gerard en Loes

Goed gedaan jongen, en leuk stukkie! Waldi

Uw reactie graag naar info@bassbuster.nl   

7 uur geleden · Vind ik leuk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *