Hoe krijg je deze mannen stil

Erik heeft weer z’n best gedaan alle pannen kuis leeg.

Ons jaarlijkse visavonturen avondje. Een tafel met wiskey, bier, ranja voor de BOB’s en een hapje is nog rumoerig, meer dan als de filmpies draaien via de beamer hoor je alleen commentaar van de eigenaar van dat uitstapje uitleggen met natuurlijk enkele vragen van  hoe dat, waarom dit en hoe werkte het dan..

Gezelligheid kent geen tijd bij ons jaarlijkse visavonturen avondje bij Willem op 4 oktober 2013. Een plank met whiskey, een kast met ijskoud bier, een tafel vol wijnen en ranja voor de BOB’s. Een hapje van de kachel, deze keer de bush maaltijd geleerd in het jagerskamp in Canada met steaks van twee centimeter of zoals deze keer met worst gekookt door Willem en Erik. Dat smaakte prima de Lux, alle pannen kuis schoon en deze keer zelfs zonder dat Peter z’n best hoefde te doen

Het wordt al stiller aan tafel.

Marit hoefde eigenlijk alleen maar af te spoelen zo ook de viervoeters hebben pech en wij gaan door met spoelen, meer doorspoelen en dan bedoel ik niet het materiaal op de laptop via  de beamer op het scherm

Iedereen heeft foto’s of een filmpje bij zich.

Daarna dus de foto en film bespreking over stealhads en zalmen in Canada, Forellen in Schotland en Duitsland, zeeforellen in Denemarken of gewoon voor de Haringvlietsluizen buiten en binnen in het voorjaar, geelvin tonijnen in Indonesia, Tarpon in Mexico of Miami, de tarpons van de lage landen de Roofbleien op het Spui, dikke snoekbaarzen op het OM (Oude Maas), kastelen van Baarzen op het Haringvliet, Wahoo’s en Trevally’s in Kenia. En heeeeel lang natafelen…..

Peter met Zalm in Schotland.
Floris met Tarpon in Mexico.
Roel met zijn zalm in BC.
Waldi met zijn Steelhead in Canada.
Willem werpt net zo ver als wij maar wel vanaf de kant!!
Freek met een YelowVin tonijn op Lombok.
Karel met zijn Tarpon in Mexico.
Erik is helemaal los op het Oost Voornse Meer.
Marco op het OM.
Jerre op het OVM.

Floris en Karel hebben in iedergeval deze week al geboekt voor dezelfde Lodge als voorgaande jaren in Mexico. Willem en Waldie gaan sowieso naar British Columbia in Canada en de rest zit al te smikkelen van hun toekomstige verhalen voor volgend jaar. Een paar foto en zoals je ziet is dat smullen geblazen en de trips worden steeds spannender hoe later de avond wordt en dan komen natuurlijk de betere verhalen ook los. Het wordt laat in de polder van Oostvoorne en iedereen heeft wel een smoes om morgen wat later te kunnen opstarten….

Reactie’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *