Beetje knutselen aan de boatop

Eerste weken van maart blijft het bij knutselen aan de boot en zo af en toe als de wind wilt vallen gaan we naar de Punt maar daar is het koud met die noord en oosten wind. Niet uit te houden en de vangsten zijn bedroevend tot zeer wisselvallig met vaak een enkele aanbeet en dan plotseling uit het niets een half uurtje eens lekker te vangen. Zelfs de wandelingen van Henny zijn kort. Normaliter willen ze wel een ochtendje struinen in de duinen of het strand maar nu zelfs met jas aan is een paar uurtjes genoeg. Vinden Netty en Henny helemaal niet erg

En natuurlijk gaat de voorbereiding weer van start voor de jaarlijkse trip naar mijn roots Indonesia weliswaar dit jaar wat later geplant dan gewoonlijk. Ben dan ook helemaal verwent met m’n doosjes 4 maart 2013 voor Indonesië om daar de schubben achterna te zitten en ben er reuze blij mee met het bezoekje van de familie van den Berg. Beregezellig als altijd en de TroutBuster heeft zijn best weer gedaan zoals je ziet. Wat kan er nu nog mis gaan dit jaar want we wedden weer een op een paard meer want er gaat namelijk ook een vliegenlat mee in de koffer

De voorbereiding is van start.

Floris Fly Fishtechnieken (zie verhaaal van 19 september 2009 Waar is de snoekbaars en 10 mei 2012 het vertrouwen is er nog…)

Ware kunstwerken zijn het weer geworden

Het is Art ten top op het hoogste niveau geworden bijna zonde om er mee te gaan vissen maar we gaan het toch proberen op de banken en lagune vanaf de kanten ‘s morgens vroeg of tegen de schemer in de late middag uurtjes want om 18.00 uur doen ze daar in één keer het licht uit rond de evenaar en is het in een kwartier pik donker. In die korte schemer komen de wat grotere vissen hun maaltje op ondieper water bij elkaar scharrelen en dan ben ik daar ook aanwezig muisstil natuurlijk

Talent genoeg in Waddinxveen.

En de twee kleine van de Bergjes aan het tekenen slaan. En Qunt zijn picasso’s heeft gemaakt en even later samen met zijn zusje Angelina die komen brengen ben iok om. Zeker als we zitten te knabbelen aan een kip drumstick die van gaarheid van het botje valt ala “WarungFreek” met patat en jawel een klein stukje witlof met heel veel ham en kaas kunnen beide kids bij de BassBuster niet meer stuk. Heerlijke gassies zijn het. Je ziet het de hond en mijn stekelkop heeft veel indruk gemaakt

Maar als je er eentje haakt is het een mooie.

Van vissen komt niet veel het is gewoon nog veel te koud voor een Indo met die N, NO wind en als we gaan is het taai of komt dat omdat je gewoon te weinig wisselt. Door de kou moet je je vingers buigen met je andere hand dus van wisselen komt weinig. Je gelooft al snel in de shad die je er als eerste  aanknoopt maar krijg je er een beuk op dan is het gelijk een mooie vis 8 maart 2013.

Het is even puzelen.

Voor de rest is het uitdokteren 11en 12 maart 2013 waar ik die downriggers wil plaatsen want ik heb ze liever aan de binnen kant van de railing zo eigenwijs als ik ben. Lijkt me vanwege traileren of aanmeren wel zo handig vanwege misschien schade en makkelijker bedienen aan de binnenzijde van de boot. Er gaan toch geen passagiers mee dus ruimte zat maar dat wil niet erg lukken die zo te plaatsen. En omdat ik ze wil gaan gebruiken moeten ze maar op de railing aan de buitenkant daar zijn in iedergeval de spullen bij Buster voor aan te schaffen.

De linkse zo zou ik het graag willen hebben.

Als heel de wereld het zo plaatst zal er weinig mis mee zijn maar mijn gevoel zegt het anders. We gaan het zien in de praktijk. Veranderen kan ik het altijd nog natuurlijk moet ik wel uitzoeken wie dat kan maken van aluminium

De hengelsteun eindelijk klaar voor montage.

En wie ook wat moois voor me heeft gemaakt is Piet van de Shiffart uit Grou waar mijn Buster vandaan komt. Bij de aanschaf kreeg ik er een hengelsteun bij die eigenlijk voor een Buster L was gemaakt. Voor een X was er geen maar vermaken kan altijd en na wat uitzoekerij hier in de buurt kwam dat niet echt van de grond. Vorig jaar bij de beurt van de motor 26 februari 2012 alweer bij het verhaal “De BassBuster wordt vertroeteld” nam Piet hem weer mee terug naar Friesland om hem te vermaken en dat is meer dan prima gelukt. Dus zodra ik klaar ben met de downriggers plaatsen wacht de volgende klus…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *