Met z’n drieën vissen trekken

Tis al wel frisjes aan het worden op het water.

Vandaag woensdag 7 november 2012 (hoera mijn zusje is jarig) zijn de TroutBuster, BassMeister en BassBuster gezamenlijk op pad. We gaan er in bij Middelharnis om een uurtje of twaalf nadat we eerst de plaatselijke supermarkt hebben overvallen en we voor een weeshuis aan  paté, sausijsen-, fricadel-, kroket broodjes aan board hebben.

We beginnen rondom de haven waar de TroutBuster als eerste een beuk erop krijgt na een half uurtje driften langs het talud en het is gelijk een mooie ronde vis. Weliswaar maatje grote dreumis er is vis in iedergeval. Dat kon ook niet uitblijven want op de fishfinder stikt het van de vis op de bodem maar nu nog triggeren zoals de BassMeister zo mooi kan uitleggen en daar willen we natuurlijk maar wat graag naar luisteren en voorral opsteken natuurlijk het is de ervaring vanuit heel de wereld uit delen met elkaar vandaag waar de mannen al hebben staan werpen van tarpoen, boonfisch, Marlijn, zeeforellen of de tonijn op Geografic, naar de roofblei op Hollands water want we zijn het er over eens met het goede materiaal is het fantastisch vissen in ons Kikkerlandje

Floris mag als eerste aantikken vandaag.

Of we nu wel of niet vangen tuurlijk met een kromme Godfather lult het makkelijker maar de verhalen met elkaar is de wereld weer heel klein geworden en we vermaken ons prima

Deze heeft een aanval van een snoek overleeft dus die mag zijn Oma gaan halen.

Maar het is taai terwijl er alles er op duidt dat het goed moet zijn. Extreem hoog water, het is immers twee dagen na volle maan jaja Jaap VB-A help ook hierbij, dat zakt als een jekko we zien in een uurtje tijd aan de pier dat het zeker vijftien centimeter zakt en dat is een hele plons water wat de Haringvlietsluizen er uit gooit

BassMeister lijkt al weer beter… gelukkig medeleven van een collega en geen werkbespreking.

Maar een uurtje verder is het alleen de schipper van de BassBuster die wat verzilvert en de rest zit toe te kijken

En nog een “losse” van de BassMeister.

Op een “losse” (een paar meter meekomen van de grond en alsnog kwijt raken) na van Waldi is het afzien op ons stekkie

Met verenigde krachten.

Maar gelukkig krijgt hij een niet te missen herkansing de hele shad van twaalf centimeters is geslikt. Die tik voel je tot achter in de schouderblad doordreunen

Daar worden wij nu blij van…

We gaan verkassen maar de volgende stekken zijn nog slechter. We krijgen hier en daar een dreun ja tikken zijn het niet meer maar met al onze ervaring zijn we toch steeds te laat. Zou dat te maken hebben met onderstroming?? want stromen dat doet het wel als het water zo snel zakt de sluizen moeten wenwagenwijd openstaan. Toen we er net ook over heen reden wat het water modderbruin aan de zeekant het kolkte gewoonweg dus we raken ook flink wat slib kwijt. Het lukt ons niet het snot voor de ogen te vangen want dat moet eigenlijk de omstandigheden zijn ideaal en vier stekken, twee uur, en een tiental missers in de boot gaan we toch maar weer naar onze favoriete stek daar waar we eigenlijk altijd wel succesvol zijn. En gelukkig ja eindelijk krijgen we weer seieuse aanbeten te verwerken en vangen allemaal vissen. Soms staan we met twee nee drie kromme hengels aan boord van de TroutBuster als we over het stroomnaatje heen denderen met onze drift. Om na een klein uurtje in een keer te stoppen terwijl het scherm van de Lowrance vol bananen ligt (dat is de vorm die een echo beeld afgeeft op sommige fishfinders) volgens de BassMeister. En weer is het kleuren, staarten, gewichten wisselen geblazen om de goede shad te vinden

Diogonalen was het advies van de TroutBuster.

Als Floris gaat diogonalen en naar de kant toe werpt. De shad iets naar hem toe trekt en flink lijn geeft want het is stijl daar op het talud en de dreun volgt. En als hij dit kunstje vier achter elkaar doet en vis vangt Ja vandaag is hij niet te stoppen en in aantallen ligt hij ver voor zijn wij om en we gaan werpen

Doubletten en triootjes zijn aan de orde van de Haak. Het gaat werelds.

Doubletten en triootjes zijn weer aan de orde van de dag. Het gaat werelds, fantastisch uurtje hebben we daar tot ver in de schemer aan toe. Waar we ook heen werpen nu als het maar richting stroomnaad is is het raak. De shad haalt soms de bodem niet eens ze zijn helemaal loss. Er moeten er duizenden zijn helemaal uitzinnig en vol voedselnijd. Die gunnen elkaar niets want de shad zit steeds diep en vol gegrepen

De beste stek van het Haringvliet.

Jammer dat ze zo laat zijn gaan azen terwijl het vanmiddag perfect leek te zijn we gaan er uit naar de beste stek van het Haringvliet de Hoad op het havenhoofd

Nog even aftanken want beziene aan je vingers wil je niet hebben voor het vissen.

We tanken altijd de boat af na het vissen zodat je volgende keer niet eerst moet langs de pomp moet. We zijn weer klaar voor twintig euro aan peut en waar heb je voor dat geld in Nederland een geweldige dag al zijn de prijzen sky high tegenwoordig voor euro95. Je moet eens naar een pretpark of weekend huisje gaan daar loopt je op leeg. Trouwens geleerd van mijn maatje Joop Flohil altijd weg te gaan met een volle tank waar dan ook heen je weet nooit waar je uit komt en die raad neem ik nog steeds ter harte. Ten tweede wilt ook niet naar benzine ruiken aan je vingers. Die lucht krijg je nooit meer uit je shadjes.

Reactie’s

Hey Jongens,

was top vandaag, niks op af te dingen.

dat wou ik ff kwijt ! ;)

floris van den berg

ik heb genoten en bewonderd

Waldi

Freek,

waar haal je het vandaan, in jouw woorden: FANTASTISCH!

Het geluk zit in simpele dingen, maar vooral in vissen.

Waldi 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *