En we keken er naar

Onder supervisie van Erik.

Maandag 6 november 2012 is Leo al vroeg bij me om, jawel de accu er weer uit te sleutelen want er is waarschijnlijk een cel kapot. Hij loopt na laden direct terug naar 9V en dat is te weinig voor de Humminbird. En zonder kan je niet meer

En Erik komt ook langs om me te helpen Vaarbewijs aanvullend er in te stampen dus is het weer gezellig aan de Stammtich. Als Henny dan ook thuis komt van het strand waar ze met de honden is geweest is het tijd om mijn beruchte eitjes te bakken, die van Ellen van haar loslopende kippen in haar bos met spek, ham, kaas en warme tomaten van Floris. Heerlijk zijn die

En dan weer verder stampen.

Ik spreek na het bikken af om vier uur op de Punt te zijn met Leo en met Erik doe ik nog wat sommen maken. KK+Deviatie=MK+Variatie=Wk+Drift=BNK+Stroming=GK. Koersen uit zetten want als je die som goed maakt die levert de meeste punten op bij het examen. Heb je die fout heb je sowiso een probleem om het aantal van 35 punten te halen. En als Floris dan ook nog belt met wat vragen zitten we er midden in en is het in no time tijd om m’n warmte overal op te zoeken. Al met al wordt het toch nog vijf uur als ik er aan komt daar op de Punt want moest ook nog wat lampen in de tuin vervangen en Erik wilde Henny daar natuurlijk graag een plezier mee doen

De baarzen doen het ook.

Op de Punt aangekomen is het aanschuiven geblazen want het is druk vandaag en niet alleen met vissers. De Buckaroo’s 65+ zitten er ook dik te kijken naar de verrichtingen van de jeugd die nog herfstvakantie hebben, Leo, onze poolse vriend ja die zijn er ook voorral als die met flessen wijn strooit terwijl Kerst nog een eind weg is, Jan de Spruitenkoning, Chris en Isset

Nog een dreumes er achteraan.

Naast Isset is er nog een mooi plekkie en Jan vindt het niet erg want ik vis zittend en Jan staand dus zit je elkaar niet in de weg met uitgooien. Normaal gesproken is het puntje de plek om er te zijn maar in zit nog maar net als Leo zijn eerste vis aanslaat een dreumis weliswaar maar dat is hoopvol voor vanmiddag. Ze zijn er wel dus nu nog de vis activeren en dat valt niet mee natuurlijk met al die aasvis in de haven

Die gaat lekker door.

En als Leo dan weer ingooit staat na twee slagen de hengel wer rond en dan moet je het hele rijtje horen met een knipoog natuurlijk. Die staan al heel de middag een tennis elleboog te werpen en Leo is er net een kwartiertje bezig. Isset bijvoorbeeld heeft nog geen tikkie gekregen en zit er al vanaf twee uur en als er eentje is die het “vak” verstaat dan is hij dat wel met dertig jaar ervaring op dit stukje Haringvliet. Van hem hebben we het allemaal mogen leren. En jan kan er helemaal niet over uit die staat er ook al een paar uurtjes zijn shadje te leren zwemmen. Hahaha maar mooi is dat wel natuurlijk en no hard feeling onder elkaar nee sterker nog er is steeds wel iemand die zijn hengel even neer legt en helpt de vis landen bij het trappetje. En met de lamp van de fiets van Jan komt dat allemaal op zijn pootjes terecht als je je petje met licht van de exion bent vergeten

En als je je omdraait is de lucht weer fantastisch.

Dan moet het niet gekker worden maar na worp vijf is het weer raak en dit keer weer een snoekbaars niet groot, zo’n naar de vijftig centimeter maar toch. Leo zit op het goede gedeelte van het talud te vissen dat is nu wel zeker met zijn score terwijl iedereen alles uit de kast haalt maar geen van allen krijgt een aanbeet

Ze worden steeds groter.

Maar dan eindelijk naast me beweging en Isset slaat mis wat hem eigenlijk nooit overkomt. Zo is hij of geïmponeerd door Leo, de plaagstootjes door iedereen of met zijn gedachte er niet bij want dat zou hem in het verleden niet zijn overkomen. Veranderd is hij wel in de Clan rangorde en in het voordeel mag ik wel zeggen. Mijn eerste aanbeet vanaf twee uur hoor ik hem zeggen en als Leo, ja het wordt vervelend weer een tik verzilvert en de vissen worden steeds mooier van formaat houdt Isset het voor gezien

We weten allemaal onze plek weer Champ.

En Leo, die gaat gewoon door terwijl we allemaal geen stootje krijgen. Ik krijg zelfs zijn Fox baars shadje maar ook dat mag niet baten. We weten onze plaats weer allemaal op de pier en de Champ van de  punt heeft weer een punt gezet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *