FF uitwaaien op de Punt

Zo is het de goedheid zelve maar owee als er wat te stelen (eten) valt.

Op 15 oktober 2012 staat Waldi om 09.30 uur voor de deur met warme amandel broodjes en daar hoort natuurlijk koffie bij. Die is dan ook zo gezet en na een onderbreking van Mogli onze pronkrug die ook een broodje op eiste en op een onbewaakt ogenblik de mijne van tafel heeft gestolen. Tja, kwaad kan je er niet om worden maar die zoetigheid is niet goed voor em.

Tja ik weet het, dat is het ras eigen die nu een onbewaakt moment voor het uitkiezen heeft tijdens het uitwisselen van onze vakantie verhalen want  natuurlijk komen we op vissen uit. Waldi is net terug uit Canada BC en we zijn net aan de verhalen gekomen van de “Bo River bij Calgery de laatste dag wanneer Willem en Erik de camper schoonspuiten en de laatste boodschappen doen werpt de BassMeister nog even op zijn geheime stek en vangt er in twee uurtjes 14 mooie forellen waaronder zelfs een bruine en dat is daar heel zeldzaam. De aanbeten zag je niet eens maar de dreunen waren niet te missen meters lijn nemend en hoog springend over het water en geen eentje onder de vijftig centimeter. Heerlijk zijn die verhalen en “we” beleven ze samen weer opnieuw

Kantikalen is hij in iedergeval nog niet verleerd de eerste is al binnen.

We krijgen er zin in maar het waait met krachtje 6-7 veel te hard om lekker een paar uurtjes te pakken zoals vorige week op het Haringvliet dus we besluiten om na de boodschappen die Waldi nog moet doen vanaf de kant te gaan vissen om 15.00 uur. En om die tijd sta ik dan ook voor zijn deur en hij is net thuis, spullen bij elkaar zoeken en een kwartiertje later staan we te gooien. De wind staat niet lekker en een grote bocht in de lijn is het resultaat maar met zo’n harde wind kan het goed zijn hier op de Punt en voorral als het nog eens stroomt ook. Maar de sluizen staan jammer genoeg niet open en na een half uurtje en tennis arm te hebben gegooid kijken we elkaar aan van laatste worp? Ik doe er een zwarte Mann’s aan met een zelf gefabriceerde witte staart. Vissen die het zwakst zijn in een school krijgen als eerste een lichtere kleur staart van de uitslag vandaar dat ik graag vist met veel lichte kleuren staart of maak ze natuurlijk zelf en waarempel ik krijg er een niet te missen dreun op. Ships en ik sla een gat in de lucht. Toch nog ff een paar worpjes en dat hoeven we saampjes niet eens over te discussieren

Een knappe kasteel ridder.

Waldi wisselt ook nog even en met in het achterhoofd natuurlijk de verhalen van vorige week een Cultiva en bij de eerste worp is het al raak. Er zit een schooltje baarzen en dat is goed te merken de shad wordt twee drie maal gemist en de vierde neemt deze vol te voelen natuurlijk door een paar natte scheten en dan een beuk er op. Voedselnijd ten top en dat willen we natuurlijk

Netjes op de dreg vandaar die voorzichtige aanbeten moeilijk te voelen nu met zo’n grote bocht in de lijn.

Even later heb ik dan ook zo’n natte scheet aanbeet en kan een snoekbaarsje landen die zijn moeder nee zijn Oma maar erbij moet roepen

Met veel overgave genomen die shad wat een rovers zijn het toch.

En toch zit de shad helemaal in de bek van de vis. Er zitten er meer dus en eigenlijk direct na de volgende worp krijg ik er weer een beuk op. Maar ik zit aan het eind van mijn drift, de beginners fout dus geen ruimte houden om te slaan maar dat valt niet mee in deze wind de lijn strak houden en geen bocht te laten komen, ik heb niet te ruimte om de haak te zetten en na een dril van anderhalve meter ben ik hem kwijt. Een losse dus zouden we in de boat zeggen. Inmiddels is Jan ook komen aanschuiven en we laten de Punt helemaal voor hem alleen. We zijn uitgewaaid en het gevoel is er weer een beetje terug bij de BassMeister. Er komen nog meer van deze dagen harde wind en de sluizen open en het flink stroomt zodat er veel meer zuurstof in het water zit. Dat is goed voor onze stekelige vrienden. En na een dik uurtje zijn we weer thuis en beginnen we het eten klaar te maken voor onze duifjes. Wat wij eten is altijd voor mij ook een verrassing want boodschappen doen doe ik nooit. Het is de ijskast open trekken en aan de slag met wat er is en dat bevalt me wel.

Reactie’s

Hoi Freek,

ik kan je verhaal niet openen..

Je maatje

Mooi verhaal, en bijna helemaal waar!

Niet slecht voor een latijnse visser.

Waldi

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *