Is het over en uit vanaf vandaag

Het is windstil dus alleen traileren is een makkie.

Vrijdagmiddag 21 september 2012 zit ik te Photoshoppen maar het kriebelt. Het is wind stil en zouden ze het nog steeds doen op het Haringvliet die onvoorspelbare verrekte zanders en om drie uur hak ik de knoop door en haal de kabels van de opladers voor elektromotor 36V, o.a. de Hummingbird 12V en de lier 12V want dat is een uitkomst.

Ik rij over de Haringvlietdam en ziet dat er flink wordt gespuid dus dat is natuurlijk in mijn voordeel. Open die sluizen laat het maar flink stromen in de slijtgeulen op mijn grote plas. Ik ben rond vier uur op de eerste stek rond de haven monding en weer helemaal alleen. Het is werelds op het water maar dat heb ik liever niet. Een kabeltje, golf, donker water dat heb ik liever maar voorral moet het stromen

Wat gisteren “Hot” was is vandaag pet.

Ik krijg eigenlijk gelijk een dreun binnen vijf minuten en denk ze weer te hebben gevonden maar mis hem en ben natuurlijk goed gemutst. Maar na het hele talud te hebben afgevist van vier naar zelfs achttien meter lukt het me niet meer om ze te activeren

Ik dacht dat de beroepsvisser was uitgekocht maar zie overal nieuwe palen staan.

Ik ga naar stek twee maar het stroomt er voor geen meter maar optimistisch als ik ben probeer ik het toch een half uurtje maar het is een onbezonnen missie. Ik vertrek naar het Spui en hoop dat het daar wel stroomt. Maar op onze “eerste” stek ook daar niks, noppes, lege haken wat ik ook probeer. Terwijl we gisteren het snot voor de ogen visten op die mooie baarzen. Het stroomt er ook voor geen meter dus dat is te verwachten. Ik ga het Spui verder op en gelukkig begint het te stromen dus de adrenaline is er op richting Zuidland en daar is het raak. Krijg er een dreun op maar omdat ik alleen in de boot zit is dat lastig. De vis gaat drie vier keer door de slip heen en ik krijg hem niet van de bodem. Voel de stenen langs mijn lijn scheuren als de vis tussen de rommel, losse stenen van het talud door zwemt maar de boot is het belangrijkste en wil niet oor de stroming op de kant knallen en door alle handelingen die ik moet uitvoeren met de MinnKota loss ik hem. Jammer want die wil je wel zien, die op de bodem blijven staan en daarna bonkend diep blijven aan de grond genageld

We speren terug naar Middelharnis.

Ik vang nog wel een vis rond de zestig cm maar die heeft de diep haak geslikt dus was erg gretig misschien toch voedselnijd. Natuurlijk doe ik direct een paar driftjes langs het talud waar ik hem heb gevangen maar krijg geen aanbeten meer

Daar nog even proberen het is windstil.

Ik ga terug naar de helling want ik ben allen en wil in het licht traileren, probeer voor de haven nog het een een ander want een paar dagen geleden was dat werelds maar krijg geen aan beten dus ik ga er uit. Maak gelijk de boot helemaal schoon van het alg en vuil op de helling want ik ben toch alleen en ben daardoor om half negen thuis. Toch een heerlijke dag gehad want zoals mijn maatje Waldi zijn lijfspreuk te eindigen; A bad day of fisching still beats a good day at work.

Temp. 12,9

Luchtvochtigheid 66 %

Luchtdruk 1013 hpa

Widsnelheid 6,7 mph

Reactie’s

Hallo Freek,alleen is ook maar alleen.

Hoop er volgende keer bij te zijn ,waren drie mooie dagen.

gegroet leo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *