We kunnen het niet laten

De gehavende shad.

Donderdagmiddag 20 sept. 2012 is Leo er weer paraat om drie uur en we vullen de boat met onze vis attributen doen een bakkie en we zijn op weg naar Middelharnis waar we rond vier uur zijn. Een uurtje vroeger dan gewoonlijk. Na dat baarzen festival van gister zijn we vol verachting voor vandaag

We hebben geleerd van gisteren dus we beginnen rustig aan want we zijn toch wat eerder als de gehele week rondom het HavenHooft wat ook een bere goeie stek is. Leo mag eerst een kleur zoeken want we vissen altijd beginnende met verschillende kleur en als de ene beduidend meer aanbeten krijg dan schakelen we natuurlijk naar die betreffend kleur toe. Hij kiest voor de Cultiva een bruine met witte buik. Dat zou ik ook kiezen met de vangsten in het achterhoofd van de gehele week en ik pak expresse mijn aller oudste flink beschadigde en honderd maal gerepareerde bleu fox omdat deze niet meer te krijgen is. Heb wel gehoord dat de mallen weer zijn gevonden bij de opkoper van het faillissement en ze weer in productie komen maar de kleuren zijn flink veranderd zag ik op de plaatjes

Het fototoestel stond nog op Macrostand.

Eigenlijk is dat shadje natuurlijk niet voor niets zo op zijn falie gehad en er had aan de andere kant van de boot een belletje moeten rinkelen want ik laat hem zakken en direct wordt hij gegrepen door een mooie vis en we zijn nog geen half uur verder als ik er al drie in het mandje heb liggen allemaal knappe dames en Leo heeft één losse gezien (=een metertje meekomen en los schieten). Maar na een uurtje krijgen we geen aanbeten meer wat we ook proberen dus gaan we verkassen

Natuurlijk en kwestie van tijd.

En wat er aan de hand is vandaag met Leo weet ik niet maar die heeft de ene losse na de andere terwijl we toch dezelfde haak en dreg gebruiken en bij mij gaat het prima de lux allemaal mooie vissen. Wel minder aanbeten want als Leo alle vissen binnen had gehaald die die lost dan was dat een wereld record geweest

Heheheu Macro stand gevonden en uit gezet.

Maar natuurlijk pakt Leo zijn visje ook mee en kan deze worden vereeuwigt. We zitten heerlijk te vissen en in de avond valt de wind weg en is het helemaal lekker vertoeven op het water

Omdat hij zo mooi is, die zander he.

Maar Leo heeft de nacht dus moet hij er heeeel vroeg uit maar het lijkt wel of ik bij de ECT werk want ik moet hem echt van het water af trekken en na drie aandringen gaan we dan tegen een uurtje of zeven er uit. Ja Leo is een echte liefhebber van die tikken die doordreunen tot in je schouder en dat al zo vroeg. Meestal krijg je die klappen er op later in het jaar maar daar geven wij niets om natuurlijk. Heerlijk vissen is het deze week maar daar waren jullie zeker ook al achter gekomen.

Laagwater: 19.00

Hoogwater 24.00 uur

OLW=NAP +18cm

Temp. 13,4

Luchtvochtigheid 66%

Luchtdruk 1014 hpa

Widsnelheid 4,6 mph

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *