Natuurlijk gaan we weer

We gaan er weer voor.

Natuurlijk zijn we weer van de partij op 19 september 2012 na het feest festijn van gisteren. We zijn weer om vijf uur in gegaan in Middelharnis en de omstandigheden zijn wel iets veranderd het waait veel harder en de wind is iets gedraaid maar het regent veel minder.

We gaan direct naar de “HotSpot” van gisteren en slaan de eerste stekken over want we zijn natuurlijk helemaal in de stemming na de doop van gisteren

We varen in één keer door naar de beloofde stek.

Maar wat is vadertje glasoog wispelturig. De wind is iets aangewakkerd en iets naar het westen gedraaid en we vissen het hele talud af maar we kunnen ze niet activeren

Eindelijk een aanbeet.

En als ik dan eindelijk een aanbeet kan verzilveren zijn we al een dik uurtje op het talud op alle mogelijke manieren aan proberen het bestoken met alle kleuren shads die we hebben maar eindelijk krijg ik er een dreun op die niet te missen is. Een slanke mannetje en dat zegt al veel. Let maar op als je goed vangt zijn het overwegend dames die honger hebben. Die zijn dan al samengeschoold

Mijn maatje heeft ook een niet te missen ramm erop.

We vissen verder op deze stek maar met de wetenschap een mannetje te hebben gevangen na een dik uurtje niets te hebben kunnen registreren is het niveau wat gezakt als Leo na het op halen van zijn shadje om voor de zoveelste keer te veranderen van kleur een dreun er op krijgt. Zitten ze een metertje boven de grond te jagen dan denk je gelijk na al die fantastische verhalen op internet

De eerste Rfb voor Leo in de boot dus sowieso een PR.

Nee daar geloof ik niet in en de vis bonkt richting het diepe richting midden Haringvliet en dan weet je dat je met een roofblei of nog mooier een zeeforel te maken heb en aan de bak kan. Heerlijk natuurlijk

Mooi is dat die drie koppen in de boot.

We snappen het nu op onze wereld stek want Rfb en snoekbaarzen gaan niet samen. Om een of ander reden passen die niet bij elkaar. Wat vroeger, 5 of 6 jaar geleden een wereldstek was om vadertje glasoog te verlijden  en de roofblei zit daar nu is het gedaan met de zander. Die is verdreven en op een of andere manieren kunnen die el kaar niet uit staan en dat maakt vissen natuurlijk nog interessanter. Vindt ze maar een op duizenden kilometers water. Een goede ambusch plek is altijd voor de sterkste. Mijn Ome jJan van wie ik het snoekbaarzen door heb gekregen vertelde altijd. Het is net een bussatation. Op de beste plek staat e grootste snoekbaars totdat die wordt weg gevangen. Dan ligt daar de volgend3 in rangorde. Dat zie je ook bij beren die op zalmen vissen. Leeuwen op de steppe. Waarom zou het onder water anders zijn

Hier is het wat ruiger maar wel beter.

Het loopt naar de avond en de snoekbaars op onze stek is er niet maar ik weet in de buurt nog wel een stek als de Haringvlietsluizen open staan maar dat is wel een stukje varen dus we gaan op pad

Het is knallen.

Het is er knap lastig om de boot op zijn plaats te houden maar na aan gewezen te hebben waar de shad heen moet is het de eerste worp gelijk raak en ook elke elke worp erna. Niet normaal allemaal baarzen richting de 50cm. We hebben het een dik uurtje werelds. Buitenaards eigenlijk. Het is knallen geblazen

Alle twee tegelijkertijd staan te drillen.

Tegen de schemering staan we echt ons wezenloos te vangen aan gigantische baarzen. Elke worp is raak. We weten nu waar ze zitten op het talud en het is ingooien met de shad, een plug doet gek genoeg niet wat normaal hier dodelijk is en vasthouden zodat die mooi langs het talud afdaalt en de rammen die je krijgt zijn niet normaal. De hengel staat direct hoepeltje rond in de golven en de harde stroming. Echt elke worp is raak en dat een dik uurtje lang. Zal niet weten hoeveel dikke rode ridders we hebben gevangen en allemaal van dat dikke formaat. Allemaal richting de vijftig centimeter, dik, hoog, breed en echte volwassen vissen. Tjeetje heb al heel wat meegemaakt op het Haringvliet maar elke worp raak nog niet. Een keertje met Lesley op de zeebaars toen we in een jagende school kwamen en niet uit maakte waar je je plug deponeerde die werd ook drie vier keer gegrepen. Dat zijn uurtjes om nooit meer te vergeten. Maak niet niet uit als je maar langs het talud gooide en je kan aan de bak en dat een dik uurtje lang. Leo zal dat nooit meer vergeten

We hebben een nieuwe kok.

Als we thuis zijn is de adrenaline nog sky high bij beide. We hebben geen tijd aan board gehad om de snacks te eten dus Leo flans dat thuis in elkaar en we zitten nog na te genieten met een warme nasi soep met een gekookt eitje en sambal oelek. Tjonge wat een dag weer het is nooit te voorspellen en dat is maar goed ook. We gaan morgen weer natuurlijk

Reactie’s

grote klasse !

geniet ervan, ik denk tot in oktober is de vis nog een beetje ondiep te vinden voordat ze de diepte ingaan, de mooiste snoekbaarstijd van het jaar.

eerste week okt wil ik een paar daagies pakken..

ga zoveel je kan !! :)

Floris

Ha die Freek.

Na de eerste dag goed van start te zijn gegaan,liep het de tweede dag nog beter.

We gingen richting het spui,want daar kon je volgens jouw weleens een baarsje verwachten.

Toen we daar aankwamen begonnen we met vissen,de shad werd meteen gegrepen.

Dit ging werkelijk helemaal nergens over,de baarzen bleven maar komen en werden ook steeds groter.

Ik had zelf geen tijd om te vissen,jij bleef maar baarzen binnenhalen en ik maar onthaken,het begon aardig op werken te lijken

maar wat een teamwork.Helaas viel de schemer twee uur te vroeg in en namen de vangsten af.

Freek bedankt voor deze mooie dagen,maar zonder goede vis gids vang je ook geen vis.

Mvg Leo. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *