Eindelijk, ze zijn loss!!

Alles is er klaar voor.

Zouden ze het weer zo goed doen als gisteren het weer is stabiel en dat is altijd goed alleen iets meer wind. het is vroeg in de middag vandaag 18 september 2012 dus Leo maar eens bellen maar Monica neemt op want  Leo is net op die heeft de nacht gehad en als hij is opgedroogd belt hij terug.

Ik zeg tegen Monica dat ik er eind van de dag in ga en dat ik denk dat het snoekbaars seizoen eindelijk in aangebroken. Ik hoef nog geen vijf minuten te wachten of wordt terug gebeld dat hij er klaar voor is en om 16.00 uur staat hij paraat

Leo laat de shad zakken en is bijna zijn hengel kwijt.

Dat wordt een dik kwartiertje later maar zijn spullen zijn zo ingeladen en iets over vijven staan we aan de helling op Middelharnis. Het is pico bello weer heerlijk nazomers zonnetje en we speren naar de eerste stek rondom de haven maar we krijgen geen tik. Zou gisteren dan toch een ééndags lucky day zijn geweest. Dat geloof ik niet nu het weer de laatste dage zo stabiel is geweest

Eindelijk de eerste snoekbaars voor Leo sinds weken en er wordt nauwelijks een dag over geslagen op de Punt.

We gaan verkassen na een uurtje, naar de stek die gisteren ook zo goed was en een metertje of tien voor de “hotspot” beginnen we te verticalen en laten ons plastic zakken. De shad van Leo bereikt als eerste het talud en meteen wordt deze gegrepen en is Leo bijna zijn hengel kwijt. Het is natuurlijk wel opletten geblazen met verticalen en altijd de concentratie houden want het kan elk moment raak zijn. Maar na weken droog te hebben gestaan is het weer een beetje wennen voor de crack van de Punt. En lachend met een smile van oor tot oor laat hij em weer zakken en direct is het weer raak en met een dreun die achter in de boot is te voelen en deze keer wordt meteen de haak gezet

Het gaat fantastisch.

Het gaat werelds en we vangen ons het snot voor de ogen. Zelfs ver buiten de “HotSpot” is het feest en we drillen de ene na de andere zander

Twee regenbogen naast elkaar

Er dendert zo nu en dan een regenbui over het Haringvliet heen in de verte waarvan wij ook een paar spetters ontvangen. Gelukkig gaan de buien kilometers ver van ons vandaan voorbij maar we zien wel een fenomeen wat ik nog niet eerder heb gezien namelijk twee regenbogen naast elkaar. We hebben het zo druk met drillen dat we vergeten er en plaatje van te maken want het is lang te lang geleden dat het zo goed was en als we eindelijk er aan denken dan is er eentje al aan het verdwijnen

Het is werelds.

En wij krijgen de ene beuk na de andere te verwerken en zoals Leo melde het lijkt wel op werken vandaag. Nou dan werk ik vandaag een paar uurtjes over wat een middagdag wordt dit. We hebben een wereld uurtje

Het gaat fantastisch maar Leo maakt ruimte om een plaatje te maken.

Dikke beuken en mooie vissen. Wat een traktatie vandaag

Allemaal mooie vissen.

Als het stil valt terwijl het nog stroomt het nog steeds als een jekko, voor het Haringvliet wel te verstaan. De boot blijft stil liggen door de stroming tegen de wind in en die is best hard als er een buitje voorbij komt denderen. We veranderen daarom en gaan diagonalen, werpen vanuit de boot dus als op de punt en ja hoor dat werkt. Weer hebben we een ram er op om de twee drie worpen

Het is knallen.

Maar na een half uurtje hebben ze ons door en worden de aanbeten weer een stuk minder. We gaan over op een andere techniek en nu gaan we tegen de stroom in vrij hard met de MinnKota (elektromotor) over de stek heen verticalend en dat werkt weer en staan we soms met z’n tweeën tegelijkertijd te drillen tot ver in de duisternis. Het is al 20.00 uur als we de helling opzoeken en in het donker moeten trailleren. Gelukkig is op de parkeerplaats licht genoeg om de boot op te ruimen en vast te zetten op de trailer. We hebben het heerlijk gehad en ik hoef maar één keertje te vragen of we morgenmiddag weer om en uurtje of vijf hier staan en direct ik hoor een volmondig ja natuurlijk.

Laagwater: 18.00

Hoogwater 22.00 uur

OLW=NAP +18cm

Reactie’s

Nou, 

dat kun je wel zeggen Freek en Leo, ik ben wel jaloers, moet nog een 1 1/2 week wachten, dan kan ik weer een paar keertjes gaan.

Is het nog wat geworden de volgende ochtend ?

Floris

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *