Eén kanjer maakt 2 dagen goed

Op onze stek zijn ze de overgebleven vaargeul aan het monitoren.

Leo en Monica kwamen 4 september 2012 in de winkel om een nieuwe trekdoos. Er zijn kameraatjes waarop je ook op de voorkant een display heb voor nu deze maand net 100,- en dat is reuze handig als je alleen bent en jezelf met vis wilt vastleggen voor het nageslacht.

Of Leo zin heeft net na de middag 4 september 2012 mee te gaan naar het zoute. Het is hoog water om 18.00 uur dus kunnen we mooi op- en afgaand water vissen. Hij was het toch al een beetje zat om spiegel, leder en schub te trekken in de Vesting gracht dus die was binnen een kwartier terug met waadbroek hengels en pluggen.

Is ook leuk natuurlijk maar vier vijf vissen in een uur gaat ook vervelen

Het zou twee dagen windkracht twee blijven dus prima weer om te experimenteren op zee. Wilde naar de Noorder Pier op de kop van Hoek van Holland varen vanuit Stellendam buiten haven. Onderweg in het gat van Hawk trollen langs de banken voor langs MV2 eens kijken of een zeebaars of desnoods eenmakreeltje kunnen vangen. Eens zien hoe het staat met de nieuwe blokkendam en ik kan je vertellen dat dat fantastisch gaat worden om te vissen volgend jaar als het wordt vrij gegeven. Wat een mooie vis stek gaat dat worden misschien nog wel mooier dan de oude blokkendam toentertijd bij de uitgang dus altijd warm water van de elektriciteit centrale

We beginnen met koffie en dat is altijd oké.

In het Gat van Hawk schuin voor de MV2 zijn ze aan het monitoren en varen steeds op en neer dus dat gaat hem niet worden om te vissen. Denk ook niet dat dat lang duurt voordat Rijkswaterstaat of klabakken je dat even komen vertellen dat je op moet opdond&#€€&* wegwezen dus. Dus volgas naar Hoek van Holland en vanuit Stellendam kan je daar best een uurtje voor uit trekken met 80PK

In ieder geval geen makreel te bekennen.

Het is heerlijk op het water geen mede visser te bekennen op een hobby na en en paar Belgen die terug gaan met twee baarzen in de tas. Dat gaan wij beter doen zeggen we hoopvol en nog met vol vertrouwen

Ziet er fantastisch uit.

En zo’n gat moet vis op leveren als ze er zijn. Vanaf boven natuurlijk want onder water weet je niet hoeveel ruimte er tussen de blokken zitten maar al die kleine vis in paniek met dat stromende water van het getij en natuurlijk de schepen die er tussen door worden gespoeld met daar tussen in onze pluggen… Perfect natuurlijk

Dat moet wel vis opleveren.

Maar wat we ook proberen met de streamers, pluggen, shads, pilkers in alle kleuren en maten het is nada, noppes, helemaal niets. We maken even ruimte voor een Hobby met een vliegenlat die richting naar buiten gaat maar hij heeft ook nog niets gezien. Neem ik wel mijn petje voor af zo tegen de stroming in peddelen en werpen met de vlieg of streamer. Wij hebben daar een uurtje of drie ons laten driften op de elektro motor langs de stenen maar bij hem is het allemaal spierkracht

We hebben alles afgevist trollend en werpend.

En ook op de Pier de kantvissers, ze doen het niet op dit moment en ja ik weet het dat kan zomaar ineens omslaan maar na een uurtje of twee voor hoog tij en diep een dito daar door heen geven we eigenlijk de moed op. Het is heerlijk vertoeven op het water maar een aanbeet zou de hele dag kompleet maken

Het weer is fantastisch maar liever wat slechter en kromme stokken.

We gaan door tot de pier het einde van de blokken maar we kunnen geen aanbeet registreren

Met twintig jaar ervaring ook vandaag geen vin gezien.

We gaan nog even aan de buitenkant bij de monding van de Waterweg waar we een collega tegen komen. Die vist hier al twintig jaar en kan mooie verhalen vertellen. Met hem moet je gaan BBQ en een biertje erbij. Vuurkorf aan de meiden een wit wijntje dan heb je een wereld avond. Hoe het was met poppers en pluggen eigenlijk hetzelfde als toen de oude blokkendam er nog was en ik er viste met de Linder. Fantastisch dus. Maar na de slachting voor Frankrijk twee seizoenen geleden onder de scholen volwassen overwinteraars is het huilen met de pet op hier. We gaan richting Stellendam en varen langs de nieuwe blokkendam de Noordelijke versteviging van de MV2. Morgen gaan we het Haringvliet verkennen. Daar is het ook niet werelds maar het weer is fantastisch dus wat moet je thuis doen. Paralympics is toch wat anders dan WK , Wimbledon of Olympische Spelen om naar te kijken.

Dan maar op het zoete proberen

Leo zijn  nieuwe aanwinst doet het prima.

Dus gaan we woensdag 5 september 2012 vol goede moed op het zoete wat uit proberen en misschien dat we vadertje glasoog kunnen vinden. Natuurlijk Leo zijn kameraatje uit proberen en die doet het natuurlijk prima ballerina.

We vertikalen wat voor Stellendam van twaalf meter naar zeven maar voor beide één zachte aanbeet de bekende natte scheet verkassen we na en uurtje en gaan onder de dam proberen van anderhalf twee naar twaalf meter langs het talud van de slijtgeul die heel variërend is dus een perfecte stek maar ook hier kunnen we ze niet activeren zowel met de plug, lepel, streamers, diogonalen en vertikalend

Landschappen gaat ook goed, tja zonder vissen wel saai.

We gaan trollen aan de Hellevoetse kant op vier, vijf meter net naast de wierbedden of wat daar nog van over is natuurlijk maar tot aan de vuurtoren is het helemaal niets dan alleen je haken schoon maken van plantenresten. Wel heerlijk natuurlijk zo in het zonnetje maar geen enkele aanbeet

Wat een rovers zijn dat toch ook.
Net zo groot als de shad.

En onder toeziend oog van de vuurtoren er recht onder pakt Leo een snoekbaars (je). Een jaarling en dan zie wat een rovers het zijn want hij is net zo groot als het shadje. We willen Mirabel en Mario gaan verrassen met een frietje met en varen de haven in naar achteren maar de winkel is dicht en ik realiseer me dat het woensdagmiddag is. Leo heeft meer trek in Macaroni hij is net gebeld door zijn meissie dat dat klaar staat om zeven uur dus we zien af van een vette hap en gaan nog een dik uurtje voor de werkhaven verticalen

De zeil lessen zijn interessanter dan het vissen vandaag.

Daar zien we een oud bruidspaar van me die zijn kids zeil lessen geeft want er is dit wek end een examen te oen voor zijn leerlingen. Die slagen wel als ik ze zie gijpen en de shoot op tijd aan trekken wanneer dat nodig is. Doet me denken aan mijn diensttijd waar ik in een 16 kwadraat mijn diploma’s haalde en later met vrienden in een Vrijheid naar Friesland zeilde vanuit Dordrecht. Boksen was verplicht in mijn opleiding, voetballen in het militaire team natuurlijk nummer twee en de derde verplichte keuze was zeilen natuurlijk ook omdat je dan een paar uur het exercitie plein even niet zag en op het water onder de burgers (natuurlijk heel belangrijk in die tijd “vrouwelijke”) vertoefde. Hij heeft geen fototoestel bij zich maar in de boat zit al een volleerd fotograaf die de gehele dag een cursus heeft gevolgd want van vissen kwam niet veel. Die had gelijk een praktijk dag op het water

Binnen nog even proberen tegen de sluis kijken of daar vis tegenaan lig.

We proberen ook nog even binnen voor de sluisdeuren maar de mannen komen terug van Rijkswaterstaat dus we houden het voor gezien. Gisteren lagen ze op zee de gle tonnen verplaatsen en vandaag kwamen ze terug vanuit het Spui. Is met dit weer ook geen verkeerde baan. Zie ze ook hartje winter voorbij komen en dan is dat natuurlijk andere koek. We gaan richting Stellendam

We zagen ze gisteren voor MV2 de boeien verplaatsen en nu komen ze terug vanuit het Spui.

Waar we het niet kunnen laten en trollend voor het natuurgebied langs gaan we maar niets, zero, nada, kale haken. Het waren natuurlijk hele mooie dagen qua weer maar we snakken naar september met temperaturen onder 10, beetje wind en af en toe een buitje. Met van die kromme latten aan board vissen drillen. Daar worden we blij van

Leo bedankt voor het fotowerk vandaag.

Morgen dan maar naar de Oude Maas dreumissen vangen. Moet gek lopen wil je daar geen vis je vangen maar overwegend kleine vis met af en toe met een beetje geluk een mooie Zander maar ik ga die dreunen missen, dat drillen al is het klein. En werpend op de baars en winde. Jahaa ik weet het zeker dan maar kleine vissen de honger is er weer en experimenteren is weer wat voor volgende week want we doen wat verkeerd natuurlijk dat is zeker. die grote jongens zijn weer solitair maar hoe vindt je ze en wanneer. Misschien moeten we wel gaan nachtvissen….

Hahaha, sta ik er ook eens goed op..

Rectie’s

daarom heet het vissen:)

gewoon doorgaan en genieten met die boot, daar is ie voor

Waldi

Hallo Freek,

Het wil dit jaar niet echt lukken met de zeebaars hè?

Mijn collega vist altijd op de pier in HvH en zei tegen me,

dat het het hem ook opviel dat de zeebaars zich niet laat zien dit jaar.

Volgend seizoen beter.

Groeten Gerard

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *