Soms komen dromen uit

Als hij op mijn arm ligt kan ik toch een foto maken wat een muil hé dat die van die kleine visjes neemt.

Ben vandaag donderdag 26 juli 2012 al om 04.00 uur wakker en kan de slaap niet meer vinden. Vannacht gedroomd over de mooiste Roofbleien. Komt natuurlijk omdat we ze gisteren niet konden haken maar wel zagen draaien en springen op het Spui. Zal ik de boot van de laders afhalen die de accu’s nieuwe peut geven. Over een dik uurtje komt de zon op…..

De beslissing is zo genomen en zachtjes ga ik naar beneden om mijn meissie niet wakker te maken. De honden vinden het maar wat fijn en begroeten me vrolijk. Ik heb er twee bij sinds het overlijden van mijn schoonmoeder vorige week. Eigenlijk zijn ze hier al een paar maanden en beginnen zich echt thuis te voelen. Mogli onze Pronkrug uit Afrika weet nog steeds niet wat hij met die mormels aan moet. Je moet ook een trapje meenemen met uitlaten voor de stoepranden maar gelukkig worden ze elke dag twee keer uitgelaten op het strand. Dat is een stuk vlakker voor ze want die hebben nog nooit een grasveldje gezien in de stad. Snel de deur open naar de tuin want daar vinden ze wel vertier en kan ik koffie gaan zetten en broodjes smeren

De nieuwe aanwinsten.

Ik ga er in in Middelharnis want het waait best wel rottig en alleen traileren is lastig. Maar er is niemand op de helling dus heb ik alle tijd. Vaar rustig de haven uit en schenk koffie in. Zonnetje komt op en er is een flinke kabbel op het water. Zal de snoekbaars het doen vraag ik me hoopvol af en begin met het talud rechts van de haven af te kammen. De Humminbird 998 doet het fantastisch en zie heel veel witvis. Krijg nog een les in gebruik van Rob Puijk de man in Nederland die er mee om kan gaan maar tot nu toe een prima beeldje. Nu nog goed leren in te schatten wat we zien. Mar na een klein uurtje het tralud uitgepeuterd te hebben en ook de andere kant tot aan de gele boei in kaart te hebben gebracht met geen enkele tik vertrek ik naar het Spui

De eerste Rfb dit jaar.

En daar stroomt het voor geen meter. Hoe kan dat nu gisteren waren we eigenlijk twee uur te laat en nu lig ik bijna stil. Afijn pluggen er op en we gaan driften nou ja eigenlijk lig ik stil. Misschien dat ik een baars kan verlijden tot een aanbeet en na een boterhammetje begin ik te gooien. Niets nada zipp. Misschien wat langzamer binnen halen als gebruikelijk en ik gooi naar de kant en de plug valt ik draai heel rustig naar de diepte langs het talud het is immers een dieplopende plug en Rammmm…. Ik kan aan de bak. Heerlijk op nog geen tien meter uit de boot want door de wind was ik eigenlijk te dicht op de kant gekomen. Van verstoren gesproken en tijdens de dril moet ik de elektromotor bedienen. Maar wat geeft dat ik heb ze gevonden en dat met een stroompje van eigenlijk niets en ik heb geen enkele rimpeling kunnen waarnemen van jagende scholen vis. En dit zijn aardige vissen hoor die dik over de 70 cm gaan

Het is even fantastisch.

Het is even fantastisch maar ook zomaar afgelopen terwijl de stroming er nu een beetje in komt. Onbegrijpelijk misschien wordt het net zo’n mysterieuste vis als vadertje glasoog. Na een uurtje driften en om geen tennis elleboog op te lopen met werpen van plugjes ga ik verder het Spui op maar wat ik ook probeer verticalen of diagonalen op snoekbaarzen en pluggen en poppers op de baars en Rfb het wil niet echt lukken. Ik ga weer naar het Haringvliet want we zijn al weer door het middag uur heen en met gisteren in het achterhoofd hou ik het voor gezien. Bloedheet is het geworden

Wierbedden midden op het Haringvliet.

Ik probeer nog wat met poppers tussen de wierbedden maar dan moet ik echt naar bedden van Melisant voor het natuurgebied want daar zitten de windes nu. Ik vindt het altijd weer en raar gevoel midden op het Haringvliet met dieptes tot vijfendertig meter of meer en dan middenop nog geen anderhalve meter. Heb ik op zee ook bij het gat van Hawk. Zit je enkele kilometers uit de kust en liggen er zeehonden te zonnebaden. Uitkijken geblazen dus

Nog maar eentje omdat het zo mooi is en je de afscheiding ziet naar dieper water.

Ik hou het voor gezien en ben blij vanmorgen de pluggen nat gemaakt te hebben. Mijn eerst Rfb staat weer. hopelijk volgen er meer want het is een fantastische vis om te vangen. Wat een kracht..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *