FamilyDay

Met een broodje van de Turk.

Vandaag woensdag 24 juli 2012 ga ik met m’n zwager Martin naar het Spui om de baars en roofblei te belagen. We gaan er vroeg heen en zijn de vierde trailer  op de helling in Middelharnis maar ik ben er bang voor dat dat snel zal veranderen. Het wordt vandaag bloedheet en windstil dus het zal druk worden op het Haringvliet.

En als we op onze favoriete stek aankomen en we gaan ankeren zodat we de pluggen mooi met de stroming mee kunnen laten drijven en over de “HotSpot” terug kunnen halen op de goede diepte komen er achter elkaar met tussenpozen vier bootjes aan die dit ook voor ogen hadden. Maar we liggen echt eerste klas dus die vertrekken naar andere stekken aan de overkant

Al snel pakken we de eerste baarzen.

En met tussen pozen van een klein half uur springen de rfb bijna in de boot. De meeuwen verraden de school vissen en we zien aan ze wanner ze weer in aantocht zijn. Je ziet duidelijk hun zwem route vanaf de plaat op het Haringvliet in de wierbedden naar onze stek toe een strekdam onder water. De sterntjes en meeuwen volgen wel en  op de wierbedden zin we de zwerm van dik een kilometer duiken in het water. Die school Rfb moet gigantisch zijn

En op de stroom zijn dat knokkers.

Maar wat we er ook aan knopen we kunnen ze niet foppen terwijl ze toch jagen want we zien ze rollen en springen achter het speldaas aan. En als dan de stroom er uit gaat om een uurtje of negen is het gedaan op onze stek. Ook de baarzen laten links liggen maar we zitten prima hier en als even later twee Indo’s in een splinter nieuwe Linder Fischerman aan zien komen kan dat natuurlijk alleen maar Karel zijn met zijn nieuwe aanwinst. Die is samen met Erik aan het uit testen en stekken pezen. Het blijft een fantastische boat die Linder en hierbij dan ook mijn felicitaties met je nieuwe speeltje. Zoals mijn maatje de BassMeister altijd zegt; mannen zijn net kleine kinderen alleen de kado’s worden wat groter… Erik heeft mijn Linder overgenomen dus misschien moeten we een nieuwe NickName verzinnen want AnkerMeister is hij nu niet meer met een eigen schuit. De beide LinderBoys gaan richting Hoorns Hooft voor verdere verkenning op het Haringvliet

Moet toch niet gekker worden rakelings langs mijn ankertouw.

Wij liggen hier eigenlijk best en willen het nog een uurtje aankijken als ik plotseling weer een boot hoor die wel hel erg dicht bij komt en jawel hoor weer dezelfde gast die op twee meter water langst de kant komt en op een haar na mijn anker touw mist. Die kan gerust naar de cursus vaarbewijs 1 want ik heb mijn anker bal in top maar hij ook en varende wel te verstaan. Maar hij zwaait wel heel vriendelijk. Dat dan weer wel

Ook driftend werpen levert niets op.

En als de stroom is gedraaid en we hebben verankerd naar de andere kant van onze stek wil de stroom er niet echt in komen en vertrkken we richting Hellevoetsluis. Karel en Erik hebben niets gevangen bij Oudenhoorn en bij Middelharnis was het niet veel en trollen nu richting Tien gemeente. Dan gaan wij naar het Hoonse Hooft waar ik een dikke misser mag noteren We bellen maar eens naar huis of alle schoolspullen voor Freekie al zijn gekocht want die gaat naar de grote school na de vakantie en hoe de temperatuur in de tuin is. Willen ze misschien een rondje Haringvliet doen en dat valt direct in de smaak

Lekker warm broodje Donner.

De meiden nemen gelijk nieuwe koele drankjes me en zijn lags de Turk gereden en daar maak je Martin niet boos mee. Die is helemaal bezeten van die broodjes

Beetje jongleren.

En op de stranden liggen ze hutje mutje windstil niet uit te houden denken we want op het water is het net te doen

En wat verkoeling zoeken door hard te varen.

Even het gas er op om af te koelen gaan we langs de Haringvliet sluizen, Stellendam richting Middelharnis waar we kijken of dat The ook op het water is maar we kunnen hem niet vinden ook niet op zijn vaste plek bij het eilandje voor Hellevoetsluis

Natuurlijk even sturen.

Gaan wij de haven weer in naast de vuurtoren om iedereen weer af te zetten en vissen het talud rond de vuurtoren en de werkhaven af maar we krijgen geen aanbeten. We vertrekken naar de overkant ter hoogte van melisant maar daar doen ze het ook niet. We trollen een stukje maar daar is niets aan met al dat vuil (waterplanten en alg). Je bent meer aan het harken. We gaan richting Stad aan het Haringvliet en scheuren Middelharnis voor bij als de telefoon gaat

Heeye nog een Buster.

Floris ziet ons varen want die ligt te bakken op het kleine strandje met de hele familie. Wij vissen nog een talud af en zien elkaar zodadelijk op de beste stek van Middelharnis, het frietkot ‘t Hoad van Hilda en Robin. Maar na een half uurtje komt hij al aan gescheurd want wil de boot gaan traileren. Wij krijgen hier ook geen aanbeten dus gaan hem achter na maar eerst nog even richtin Spui waar we het nog een driftje willen proberen op de Rfb maar de troom zit er niet goed in. Daar zien we ook weer een boot die vanmorgen ook al zagen en bij de helling zie ik pas dat dat Rob Kraaijeveld was die helemaal naar de Heinenoordtunnel is geweest en op de Oude maas een baar baarzen heeft gevangen. Het was taai vandaag eigenlijk zoals elk jaar in augustus met uitzonderlijk warm weer. Grote pieken en nog diepere dalen met de vangsten

Natuurlijk even in de boot met kapitein Hook (die heeft zijn bijnaam al binnen) aan het stuur.

We nemen een Milk Shake met een patatje maar we kunnen beide maar een half bakje op. Gek hé, na vier broodjes ei met spek, een Dônner broodje en de nodige chips met cola. Zo zitten we nog een klein uurtje gezellig met Floris, Janke, Quint en Angelina te tafelen en is het zo laat als we thuis zijn alles is uitgepakt, accu’s weer onder stroom en de boot is afgespoten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *